rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Лорі Лайтфут відвідала перед інавгурацією Вашингтон

 

Новообрана мер Чикаго Лорі Лайтфут за кілька днів до інавгурації відвідала офіційний Вашингтон. У рамках візиту вона зустрілася з політичними лідерами країни, а також з донькою президента США Іванкою Трамп.

На другий день у Вашингтоні вона зосередила свої зусилля на вивченні ідеї збирання коштів на транспортні потреби міста.

«Я оптимістично дивлюся на те, що ми працюватимемо над розв'язанням спільних проблем», - зазначила вона.

Минулу середу Лайтфут провела у Білому домі, де обговорила транспортні проблеми Чикаго з адміністрацією президента Трампа.

«Вони знайомі з багатьма проблемами та шляхами їхнього розв'язання у Чикаго, а також поза межами міста. Зрозуміло, що вони дуже багато знають про людей і організації в Чикаго», - сказала вона.

Член Палати представників Jesus «Chuy» Garcia запевнив, що підтримуватиме Лайтфут. Він каже, що не має жодних сумнівів щодо того, як результати виборів вплинуть на Чикаго та його мешканців.

«Вона переймає посаду в дуже важкий час, - наголосив він. - Їй потрібні кошти на інфраструктуру. Вона дійсно хоче змінити ситуацію в околицях міста».

«Моя мета - бути у команді підтримки міста Чикаго, - каже Лайтфут. - Я хочу привернути увагу до того, що добре працює, і шукати ресурси для вирішення проблем, які у нас є, аби ми могли покращити життя людям у місті».

Під час візиту до Вашингтона Лайтфут не зустрічалася з делегацією Конгресу від Іллінойсу. За кілька днів до виборів у квітні конгресмен Bobby Rush заявив, що у тих, хто підтримував Лайтфут, будуть «руки у крові». Він вважає, що Лайтфут захищатиме інтереси поліції, а не мешканців Чикаго.

Двоє політиків випадково зустрілися у Конгресі після зустрічі Лайтфут із представниками Congressional Black Caucus.

«Ми виходили у той час, коли він (Bobby Rush - ред.) заходив у приміщення, - розповіла Лайтфут. - Я хочу переконатися, що зосереджуся на розвитку Чикаго. Вибори завершилися. У нашому місті є багато проблем, які потрібно вирішити. Я хочу зробити все можливе, щоб відповідати мандату, який отримала на виборах».

Члена Палати представників Rush запитали, чи планує він попросити вибачення у Лайтфут. Він відповів, що подібні дії не входять у його плани.

«Кампанія завершена, - зазначив він. - Кампанії відрізняються тим, що мають певну мову і риторику. Ми не є постійними ворогами. Сподіваюся, що у нас є спільні інтереси».

Лайтфут також взяла участь у зборі коштів і зустрілася із сенаторами-демократами Dick Durbin та Tammy Duckworth.

 

Після приїзду до Чикаго Лайтфут під час приватного обіду зустрілася з представниками міської ради

 

Під час обіду не було жодних обговорень службових питань.

Наразі тривають переговори про те, які чиновники увійдуть у команду Лайтфут в основних комітетах, зокрема, у фінансовому комітеті, який протягом багатьох років очолював олдермен Ed Burke.

Одним із претендентів на цю посаду є Scott Waugespack. Він запевняє, що, крім нього, є й інші претенденти.

«Я хотів би очолити цей комітет, але думаю, що є й інші люди, які претендують на цю посаду», - сказав він.

Один із них - олдермен Tom Tunney.

«Думаю, у мене дуже хороші відносини з більшістю моїх колег», - заявив він.

Окрім претендентів на основні керівні посади, Лайтфут може мати конфлікт із радою в інших областях, зокрема, через так звану «прерогативу олдерменів», яка дозволяє олдерменам блокувати проекти, які стосуються їхніх районів.

Ветерани ради хочуть заблокувати будь-які спроби адміністрації Лайтфут усунути цей момент.

«Думаю, вона трохи розслабилася, - розповіла олдермен Carrie Austin. - Вона сказала, що «це - те, що мені потрібно зробити, щоб просунути мою виборчу програму».

Незважаючи на ймовірний конфлікт між новим мером і радою, багато хто скептично ставиться до того, що Чикаго повернеться до протистоянь 1980-х років, відомих як «Council Wars».

«Ні, не думаю, що така ситуація є можливою», - вважає олдермен Howard Brookins.

Перша офіційна зустріч Лайтфут із членами міської ради запланована на 29 травня. Вона попросила дати їй більше часу, щоб забезпечити плавний перехідний період між двома адміністраціями.

На думку олдермена Hopkins, перехідний період для команд обох мерів, зазвичай, буває дуже складним.

«Я ніколи не бачив перехідного періоду, який не був би складним, - згадує він. - Я був причетний до уряду впродовж 30 років. Кожен перехідний період, який колись відбувався, був хаотичним, заплутаним, його супроводжувало багато чуток, інсинуацій і неправдивої інформації. Цей період - не виняток».

Лайтфут та всі 50 членів міської ради будуть приведені до присяги 20 травня на Wintrust Arena.

 

Іллінойс планує витратити понад $30 млн на промоцію перепису населення

 

Влада штату Іллінойс планує витратити до 2020 року $33 млн на розповсюдження інформації про перепис населення з допомогою лідерів громад.

Іллінойс може втратити мільярди доларів федерального фінансування та одне або й два місця у Конгресі, якщо наступного року під час перепису населення буде зареєстровано менше мешканців, - повідомляє Chicago Tribune.

Chicago Urban League, яка виступає за фінансовий, освітній та соціальний розвиток афроамериканців, розрахувала суму у своєму звіті, яку необхідно витратити на перепис з розрахунку на одного мешканця. Про це розповіла Kathie Kane-Willis, директор з питань політики та пропагандистської діяльності.

$33 млн, які, на думку членів групи, необхідно виділити Іллінойсу для проведення перепису, - лише частина коштів, які штат може втратити, якщо перепис зареєструє меншу кількість мешканців, - зазначила Kane-Willis. За її словами, ліга створила доповідь, яка є навчальним інструментом для громадських організацій та виборних посадових осіб.

Urban League використовує статистику, проаналізовану George Washington University's Institute of Public Policy. Інститут вважає, що штату необхідні, щонайменше, $34 млрд на федеральні субсидії на програми, які безпосередньо допомагають мешканцям Іллінойсу взяти участь у переписі населення.

Ліга зазначає, що Чикаго та Іллінойс втрачають мешканців, тому дуже важливо, аби штат витрачав кошти, щоб застрахуватися від помилок під час перепису населення.

«І місто, і штат упродовж останніх років переживали втрату населення частково через обмеженість ресурсів і можливостей у багатьох громадах, - заявила Barbara Lumpkin, в. о. президента Chicago Urban League. - Адекватне фінансування буде дуже важливим для забезпечення точного підрахунку під час перепису населення. Це допоможе зробити громади більш придатними для життя, зупинити втрату населення та привабити більше людей до нашого штату».

 

Іллінойс у квітні отримав рекордні податкові надходження

 

Податок на прибуток у квітні у штаті Іллінойс склав рекордні $4 млрд. Це - на 38% більше, ніж у попередньому році, і на $1,5 млрд більше, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Associated Press.

Тепер республіканці, члени Палати представників, запитують, чому губернатор Пріцкер і його колеги-демократи, які контролюють Палату представників і Сенат, не можуть відмовитися від своїх планів щодо збільшення податків.

Лідер меншості у Палаті представників, республіканець Jim Durkin згадав плани Пріцкера запровадити прогресивний податок на прибуток, що змусить заможних платити більше, запровадити податок на продаж пластикових пакетів, збільшити податок на продаж електронних сигарет, а також обмежити відшкодування роздрібним продавцям за податок із продажу.

«Немає потреби говорити про збільшення податків на продаж пластикових пакетів, сигарет, для корпоративного, середнього і малого бізнесу або представників середнього класу, - каже Durkin. - ...Тепер платники податків знають правду. Ми маємо кошти, щоб збалансувати бюджет без запровадження нових податків».

Пріцкер обійняв посаду губернатора у січні - після чотирьох років протистоянь між республіканцями і демократами, під час яких штат два роки був вимушений жити без затвердженого бюджету.

Нагромадження заборгованості штату в розмірі $15 млрд було істотно скорочено лише за рахунок запозичень. Тож тепер штат має борг на суму $6,6 млрд, а також $137 млрд у вигляді зобов'язань перед системами пенсійного забезпечення.

Губернатор нещодавно заявив, що запровадження прогресивного податку на прибуток дасть штату додаткові $3 млрд. Але відповідний законопроект вимагає схвалення виборців і не може вступити в силу до 2021 року.

Тим часом Пріцкер запропонував запровадити нові або збільшити існуючі податки. На його думку, якщо закрити дірки для окремих платників податків, то штат зможе отримати додатково $1,12 млрд. Найбільше губернатор сподівається отримати податкових надходжень від легалізації рекреаційного використання марихуани і спортивних тоталізаторів.

Пріцкер з допомогою своїх помічників написав депутатам листа, в якому заявив, що має намір використати квітневі податкові надходження, щоб допомогти покрити борг у поточному бюджеті на суму $1,6 млрд.

В адміністрації губернатора вважають, що «серед причин збільшення (податкових надходжень - ред.) є, ймовірно, одноразові джерела фінансування, - йдеться у листі директора з питань доходів Davis Harris і директора з питань бюджету Alexis Sturm. - Ці джерела стосуються продуктивності фондового ринку та регулювання податків платників за допомогою нового федерального податкового законодавства. Ці фактори обмежують зростання надходжень, на яке можна було б очікувати».

Збільшений дохід у розмірі $800 млн до бюджету в новому фіскальному році, який був запланований депутатами у березні, буде спрямований на відрахування штату у пенсійний фонд. Усього відрахування мають скласти $9 млрд. Це дозволить Пріцкеру полегшити пенсійне навантаження на штат, позичивши чи продавши активи штату і розтягнувши довготермінові виплати на сім років.

Губернатор Пріцкер відвідав постраждалий від повені Центральний Іллінойс

Трамп пригрозив Пекіну виходом компаній із КНР

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers