rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Ситуаційна обізнаність: заберіть телефон і озирніться навколо!

Пропонуємо вашій увазі переклад статті Джеффа Гонзалеса, тренера US Navy SEAL, про «ситуаційну обізнаність» і про те, як уникнути небажаних конфліктів та небезпек на вулицях міста.

 

Title 
 Фото «Pixabay»
 

Ця інформація стає вельми актуальною у світлі останніх світових подій і терактів, і, зокрема, буде цікава тим, хто поставив собі правильні запитання - а як розпізнати загрозу, як підготуватися до непередбачених обставин і «вийти сухим з води».

Кожен день приносить нові пригоди. Я поділюся з вами деякими з тих, з якими зіштовхнувся під час моєї нещодавньої поїздки у Нью-Йорк. Зокрема, вони змусили мене переосмислити і змінити точку зору на кілька речей. Очевидно, що в Нью-Йорку моє озброєння відрізнялося від звичайного. У результаті - моя ситуаційна обізнаність мала особливе значення.

Самовпевненість

 

Погані новини для мене - у тому, що ця поїздка змусила поцікавитися, чому я не завжди в курсі щодо того, що мене оточує. Найкраща відповідь - проста: самовпевненість. У результаті - один з моїх найперших висновків: завжди «залишатися на ногах» і не бути захопленим зненацька. Але про це - пізніше.

Реалії подорожі

 

Одразу ж після приземлення у Нью-Йорку я провів Інтернет-опитування стосовно тренувальної зони, в якій я буду проводити свій час. Через це я приїхав у готель досить пізно. Тоді ж я і дізнався, що готель має зовнішні місця для паркування, і мені необхідно буде пройти кілька кварталів рано-вранці, щоб дістатися до мого автомобіля, і пізно вночі, повертаючись у готель. Шлях був досить легким, але він проходив по незнайомій місцевості.

Нещодавно я написав статтю під назвою «Складна і проста мішень», в якій наголосив на тому, що «ситуаційна обізнаність» - це не бойовий стан. Це - саме повсякденний стан. Протягом моєї поїздки, де мною була прийнята концепція «складної мішені», я часто використовував цю філософію. Як ви можете застосувати у повсякденному житті деякі з цих уроків?

Прийняти повідомлення, відповісти на дзвінок...

 

По-перше, заберіть цей чортів телефон! Насправді підіть ще далі - і відключіть дзвінок або поставте телефон на режим «без звуку». Іншими словами, дивіться навколо себе і не відволікайтеся! Вам необхідно тримати в полі зору простір перед вами і намагатися розпізнати ознаки загрози. Ці ознаки можуть варіюватися від ледь помітних до надто очевидних. Якщо ви насправді хочете бути уважними, то сконцентруйте вашу увагу на тому, що вас оточує. У цьому випадку від вас не вислизне щось надзвичайне і навіть можлива загроза.

Тут - щось не так...

 

Навіть у тому місці, в якому ви не були раніше, завжди є знайомі моделі, і дуже важливо звертати увагу на такі моделі. Одного разу, побачивши модель у дії, ви помітите, коли щось не потрапляє у модель (відхилення від шаблону). Саме це заслуговує вашої повної уваги. Чудове застосування цього шаблону - так звана «тактична пауза». Виберіть момент і озирніться довкола - спостерігайте, слухайте і відчувайте. Я розумію, що це звучить трохи дивно, але повірте мені - це працює.

Це стало моєю звичкою, ще коли я був молодим і «зеленим», після навчання, під час наших тренувань, де ми відпрацьовували вміння «зливатися з місцевістю». Так ви будете завчасно помічати підозрілих людей, об'єкти і потенційно небезпечні ділянки, а також встигати розробляти план дій.

Непередбачені обставини і реальність

 

Само собою зрозуміло, що вам необхідно бути максимально уважними, вивчати маршрут і мати план. При обдумуванні можливих непередбачених обставин у перспективі постають тільки два кардинальні рішення - або залишитися і битися, або втікати. Обидва варіанти вимагають значних фізичних зусиль, але сили колись закінчуються. Протягом декількох років я носив зі собою сумку «кур'єрського стилю» (сумка - на боці, ремінь - через плече).

Спочатку вона мені дуже подобалася, але я ніколи не замислювався над тим, що мені, можливо, доведеться битися або втікати з такою сумкою. Обидва ці варіанти могли б стати основними причинами невдалого результату моєї поїздки, і мені довелося вибирати. У підсумку, я виправив ситуацію за допомогою наплічника для подорожей Arc'teryx Blade. Я люблю свій новий наплічник, і наразі мені не потрібно боротися або втікати. Це - гладкий і низькопрофільний наплічник, який неймовірно приємно носити.

Якщо спорядження і одяг запаковані в наплічник за спиною, це звільняє мені руки, або, що ще більш важливо, дозволяє зручно переносити мою імпровізовану зброю. Я знаю, що зараз це здається досить очевидним, але, проте, це - важливий момент.

Ситуаційна обізнаність

 

Відволіктися і втратити увагу для більшості з нас досить легко, і наслідки, звичайно, можуть бути негативними. Проте, якщо ви можете налаштувати себе на те, щоб миттєво реагувати на ознаки і сигнали небезпеки, ви швидко підготуєте особисту систему раннього попередження. Думайте про моделі (шаблони), навіть у натовпі і метушні міських районів. Також пам'ятайте: коли ви помічаєте порушення в шаблоні, необхідно сконцентрувати всю увагу і почати розробляти план.

Джерело: «Асоціація власників зброї»

 

Кардіонавантаження: бережіть серце!

Як вибрати одяг у період військових конфліктів і техногенних катастроф

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers