rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ У природи немає поганої погоди…

Сімейний лікар розвінчує міфи про метеочутливість: від неї, як правило, потерпають люди зі захворюваннями суглобів, а не всі поспіль.

 

Не завжди голова болить на зміну погоди. Може, ви просто забагато нервували, довго нічого не їли або випили літр кави?

Задишка, запаморочення, шум у вухах, роздратованість, сонливість, безсоння, ниючий біль у суглобах, знижений або, навпаки, підвищений артеріальний тиск, головний біль - чимало людей пов'язують ці симптоми зі змінами погоди або магнітними бурями. Самі собі поставили діагноз, запили таблетки кавою - життя триває! Справді, погодні умови у наших широтах мінливі. Сьогодні може бути +15 градусів за Цельсієм, а завтра - мінус 10. Додайте до цього зміни атмосферного тиску, підвищену вологість...

«Зв'язок між змінами погоди і самопочуттям людини існує, але українці схильні перебільшувати його значення, - каже сімейний лікар Ігор Заставний. - Як правило, від метеозалежності потерпають люди зі суглобовими захворюваннями. В інших випадках не радив би списувати погіршення самопочуття на вибрики погоди».

Людям, які почуваються погано під час змін атмосферного тиску чи температури навколишнього середовища, лікар радить дотримуватися певних рекомендацій, які допоможуть якщо не впоратися зі симптомами, то, принаймні, полегшити їх прояви.

1. Займайтесь помірними фізичними навантаженнями. Навіть легка гімнастика вранці може значно покращити стан здоров'я. Замість того, щоб користуватися ліфтом, піднімайтеся-спускайтеся сходами.

Фізична активність помічна у випадках багатьох захворювань. Надзвичайно корисним є плавання, а також тривалі прогулянки на свіжому повітрі. На роботу та з роботи ходіть пішки.

2. Застосовуйте контрастний душ.

3. Обмежте споживання кави, цукру і солі.

4. Позбудьтесь поганих звичок, як-от тютюнопаління чи вживання алкоголю.

5. Відмовтеся від жирної, гострої і смаженої їжі. Збагатіть свій раціон свіжими овочами та фруктами. Раціон повинен бути різноманітним і збалансованим.

6. Не забувайте про здоровий сон - спіть не менше, ніж сім годин на добу.

7. Уникайте стресових ситуацій.

8. Не займайтеся самолікуванням.

«Великою помилкою людей є думати, що якщо тобі 50, 60 чи 70 років, то собою можна вже не займатися, - їсти все, що завгодно, про фізичну активність взагалі забути, а потім сподіватися, що вип'єш диво-таблетку і всі проблеми зі здоров'ям вирішаться. Такого не буде. Над собою потрібно постійно працювати. Багато рухатися, їсти здорову їжу, за появи будь-яких проблем зі здоров'ям - звертатися до сімейного лікаря. Тоді у будь-яку погоду почуватиметеся здоровим», - запевняє фахівець.

 

Автор: Христина Клекіт

Джерело: «Високий Замок»

Профілактичний курс крапельниць не запобігає хворобам серця

Малопомітні, але дуже небезпечні: кожен другий кліщ переносить хворобу Лайма!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers