rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ У НАБУ підтвердили, що затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова

У НАБУ підтвердили, що затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова.

Про це інформує прес-служба відомства.

«НАБУ викрило корупційну схему з нерухомістю за участю екс-командувача Нацгвардії України. Його та ще двох співучасників - гендиректора компанії-забудовника та оцінювача - затримали. Найближчим часом усім їм повідомлять про підозру у вчиненні корупційного злочину», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник домовились, що на території колишньої військової частини у центрі Києва, на Печерську, зведуть житловий комплекс. У ньому Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць.

Уже у 2016-2017 сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська»).

При цьому проведена експертиза засвідчила, що вартість квартир у будинку на околиці Києва виявилась на 81 635 448 грн. меншою, ніж та, за якою оцінені квартири, які мала отримати Нацгвардія в будинку на Печерську на старті домовленостей.

У бюро додали, що детективи порушили цю справу за матеріалами журналістського розслідування BIHUS.info.

Ситуацію прокоментував у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

«У Головкомі НГУ, вдома в Аллерова, у низці приватних компаній, які укладали договори з НГУ, тривають обшуки. Предмет справи - вже давно відомий - закупівля квартир НГУ на Печерську, які обміняли на нерівноцінну житлоплощу на околиці Києва», - написав він.

Кримінальна справа була однією з вагомих причин звільнення Аллерова з посади командувача НГУ, - пише журналіст. Приблизно рік тому в Аллерова виник конфлікт із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, який вимагав відставки Аллерова, але звільнити командувача згідно зі законом можна тільки за згодою міністра і президента. Протистояння Авакова і Порошенка унеможливлювало якусь скоординовану кадрову політику. «Загалом, МВС захищати Аллерова не буде, швидше, навпаки. Петро Порошенко підтримав звільнення Аллерова і призначення виконувачем обов'язків Миколи Балана, якого лобіював Аваков, тільки після поразки на виборах, оскільки якихось зобов'язань щодо захисту Аллерова на себе не брав. Незабаром відбулося і затримання», - написав він.

Бутусов припустив, що незабаром суд випустить Аллерова під заставу, «ми почуємо версію захисту, оскільки справа тягнеться не перший рік, напевно, написано чимало паперів на виправдання цієї сумнівної квартирної угоди, за якою було чимало справедливих критичних зауважень».

Слідство також вивчає обставини інших держзакупівель НГУ, які викликали питання.

Раніше у НАБУ повідомляли, що детективи проводять обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії України, а також у деяких приватних компаніях.

Про це інформувала прес-служба відомства.

«Детективи НАБУ проводять обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії України, а також у низці приватних компаній», - йшлося у повідомленні.

Зазначається, що обшуки були санкціоновані судом і проводяться під час розслідування корупційної схеми з нерухомістю, у результаті якої Головне управління Нацгвардії України, за версією слідства, втратило активи на 81,64 млн грн.

Попередня правова кваліфікація - ч. 5 ст. 191 КК України. Розслідування зазначених фактів НАБУ тривають із грудня 2017 року.

 

ГПУ поштою оголосила підозру екс-міністру Злочевському

 

Генеральна прокуратура оголосила підозру колишньому міністрові екології та природних ресурсів Миколі Злочевському у справі про відмивання брудних коштів.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Декілька місяців тому в нас з'явилися докази, ми знайшли посадових осіб фірм Злочевського, отримали від них певний масив доказів, і зараз відновили статтю «відмивання брудних коштів», оголосили підозру Злочевському у встановленому законом порядку, у зв'язку з тим, що він не приходив на допит, - поштою», - сказав керівник ГПУ.

Раніше в інтерв'ю виданню New York Times генпрокурор зауважив, що ГПУ «намагається реанімувати» кримінальну справу щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського за фактом відмивання доходів, здобутих злочинним шляхом, яку раніше було програно у лондонському суді.

Як повідомлялося, Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року після того, коли отримав статус підозрюваного у незаконному збагаченні в справі, що розслідувалася Генеральною прокуратурою. У січні 2015 року ГПУ оголосила його у розшук. Восени 2016 року зі сайта МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук екс-міністра. Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

 

ОККО, WOG та SOCAR оштрафували за «бензинову» змову у 2017 році

 

Антимонопольний комітет України оштрафував мережі автозаправок ОККО, WOG та SOCAR на 77 млн грн. за антиконкурентні узгоджені дії на ринку світлих нафтопродуктів протягом 2017 року.

Про це написав у Facebook голова АМКУ Юрій Терентьєв.

«14 травня 2019 року АМКУ прийнято рішення за результатом розслідування справи про вчинення антиконкурентних узгоджених дій компаніями «WOG», «ОККО» та «СОКАР» (за кваліфікацією частина 3 статті 6 Закону «Про захист економічної конкуренції» - вчинення схожих дій протягом 2017 року)», - йдеться у повідомленні.

На відповідачів накладено штрафні санкції у загальному розмірі більше, ніж 77 млн грн.

«Після рішення АМКУ у листопаді 2016 року на ринку нафтопродуктів ми спостерігаємо більш інтенсивну пряму цінову конкуренцію. Більше не маємо ситуації, коли половина ринку тримає одну штучно завищену ціну, яку «визначали» так звані «лідери ринку». Рішення 2016 року стосовно 3 відповідачів із 6 було підтримано всіма ланками судової системи. Процеси щодо 3 інших відповідачів - які, до речі, є відповідачами у рішенні сьогодні - все ще тривають», - додав Терентьєв.

АМКУ запідозрив нафтотрейдерів у змові у вересні 2017 року. Середні роздрібні ціни на бензин А-95 та дизпаливо за два тижні синхронно зросли більше, ніж на 5% (1,5 грн.) у мережах під брендами ОККО, WOG та SOCAR.

«Синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій», - констатували в АМКУ.

На Інститутській комунальники почали розбирати бруківку до завершення слідчих дій ГПУ

Начальник внутрішньої безпеки ДФС Ігор Шкурат: «Викрадення контейнерів на Одеській митниці, якою керував чинний очільник ДФС Власов, потребує притягнення до відповідальності»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers