rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ На Інститутській комунальники почали розбирати бруківку до завершення слідчих дій ГПУ

Дозвіл на роботи видали у Генпрокуратурі, але без повідомлення слідчого у справі про розстріли на Майдані.

 

На Алеї Героїв Небесної Сотні (вул. Інститутська) у Києві 13 травня комунальні служби почали знімати бруківку без узгодження зі слідчим у справі про розстріли на Майдані. Про це повідомляє «Громадське».

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що слідчий і прокурор не погоджували початок робіт на Інститутській, адже слідчі експерименти досі тривають і повинні тривати не менше, ніж два тижні.

«Стало відомо від музейників, що такий дозвіл дала заступник генерального прокурора Стрижевська Анжела. Самого листа ми не бачили, і надано його без відома слідчого та прокурора, незаконно, з ознаками втручання в діяльність слідчого і прокурора», - зазначив Горбатюк.

Він додав, що готує листи до забудовника про припинення робіт до завершення слідчих дій.

Водночас, адвокат сімей героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська повідомила «Громадському», що вже зняли бруківку безпосередньо з місця, яке раніше було встановлено як місце поранення одного з учасників протесту. У цій справі слідчий експеримент не завершено, і таке втручання робить неможливим його проведення надалі.

«Непошкоджена мітка - це місце, де впав загиблий Сашко Плєханов.

Обведена пошкоджена мітка - це місце, куди він сповзав.

Місце загибелі Сашка вдалось зрозуміти лише нещодавно, завдяки дивом знайденим кадрам відео.

Такі нові відео, фото і свідки з'являються регулярно впродовж розслідування. Ледь не після кожної моєї статті про якийсь епізод - мені пишуть люди, які питають, як передати свої матеріали слідству. Раніше вони думали, що це непотрібно, бо там «нічого такого», на їх думку, але потім розуміють, що кожна деталь може зіграти роль, і йдуть до слідства через 3,4,5 років.

Завтра мали слідчим експериментом закріпити дані про місце загибелі Сашка. Мітка одна вже розбита, як бачите.

Раніше експеримент щодо Сашка вже намагались провести, кілька разів просили перенести для цього паркан.

Оцей знятий шар поверхні на фото, попри сьогоднішні тріумфальні старти, знятий навіть не сьогодні. Представник потерпілих Марина Ліліченко каже, що з місяць вже.

Тобто потихеньку гребуть під виглядом «підготовчих робіт» ще давніше.

Сором, лютий сором. Але мародери і освоїтелі бюджету його навряд відчують», - зазначає на своїй сторінці у ФБ журналістка Ольга Худецька у коментарі до фото

У департаменті спеціальних розслідувань Генпрокуратури заявили, що надіслали заступникові гендиректора з будівництва Національного музею Революції гідності ще одного листа про призупинення підготовчих (будівельних) ремонтних робіт на Алеї Героїв Небесної Сотні на період із 13 до 29 травня «з метою збереження ландшафту й стану на території у тому вигляді, в якому вони були в момент подій 2014-го, і ще раз наголосили на необхідності узгодження початку проведення робіт зі слідчим і прокурором у кримінальному провадженні». Про це повідомила прес-служба департаменту ГПУ в Фейс­буці.

«Нагадаємо, що наразі на території земельних ділянок, де Музеєм Революції Гідності планується проведення будівельних робіт, продовжується проведення слідчих експериментів у кримінальному провадження про вбивства та спричинення вогнепальних поранень учасникам акцій протесту в період з 18 по 20 лютого 2014 року, з метою визначення географічних координат відповідних місць отримання поранень, відтворення на місцевості обстановки та обставин отримання поранень, визначення місць (секторів) з яких були здійснені постріли за участю відповідних експертів.

Огородження Алеї Героїв Небесної Сотні, проведення будівельних (підготовчих) робіт, призведе до суттєвої зміни у ландшафті та обстановці на відповідній місцевості, що в свою чергу призведе до гальмування у проведенні слідчих експериментів, у зв'язку із необхідністю розбирання тимчасових споруд, а в окремих випадках унеможливить їх проведення в зв'язку із суттєвою зміною навколишньої обстановки», - наголосили в ГПУ.

У НАБУ підтвердили, що затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова

Начальник внутрішньої безпеки ДФС Ігор Шкурат: «Викрадення контейнерів на Одеській митниці, якою керував чинний очільник ДФС Власов, потребує притягнення до відповідальності»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers