rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Пауерліфтинг

ПАУЕРЛІФТИНГ

 

На Євро-2019 з пауерліфтингу українці встановили низку рекордів світу

Збірна України з пауерліфтингу впевнено завершила європейську першість з пауерліфтингу, що проходила у чеському Пльзені, з чималим медальним доробком та кількома світовими рекордами. Про це  повідомляє dsmsu.gov.ua.

Зокрема, свій високий клас вкотре підтвердив Олексій Бичков (120 кг): присідання - перше місце, жим лежачи - перше місце, тяга - перше місце, сума - перше місце і новий рекорд світу - 1130 кг у сумі.

Його учень Андрій Шевченко (120+ кг) став другим у присіданні та жимі лежачи.

Антоніна Марченко (72 кг) стала не тільки переможницею, але й призером абсолютного заліку. Її колежанки по команді також вибороли високі місця - Валентина Загоруйко (84 кг), присідання - друге місце; Інна Оробець (84+кг), присідання - третє місце, жим лежачи - третє місце, сума - третє місце;

Володимир Рисєв (93 кг) посів другі місця у присіданні, жимі лежачи - друге місце та перше у тязі і став рекордсменом світу із сумою 1025,5 кг.

Мусієнко Костянтин (93 кг) показав рекорд світу у жимі лежачі - 315,5 кг. Сергій Білий (105 кг) переможець з рекордом світу в сумі - 1092,5 кг.

Данило Ковальов (105 кг), присідання - друге місце, жим лежачи - третє місце, яке стало рекордним серед юніорів - 307,5 кг та з другим місцем у сумі.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх виграла етап «Діамантової ліги» у Досі

У Досі (Катар) 3 травня відбувся перший етап легкоатлетичної «Діамантової ліги» сезону-2019 року.

Українка Ярослава Магучіх виграла змагання у стрибках у висоту, - повідомляє Укрінформ.

Ярослава Магучіх перемогла, взявши висоту з персональним рекордом 1,96 м. У срібної призерки Мірели Деміревої з Болгарії результат 1,91 м.

Інша українка Марина Бех-Романчук стала другою у стрибках в довжину. Її найкраща спроба - 6,74 м (це її найкращий результат в сезоні). Вона програла 2 см переможниці Катерині Ібарген з Колумбії.

Ще одна українка Ганна Рижикова посіла третє місце в бігу на 400 метрів з бар'єрами. Вона показала свій найкращий результат у сезоні - 54,82 с. Рижикова поступилася переможниці американці Далілі Мухаммад 1,21 с.

Поза трійкою призерів опинилась лише Ольга Ляхова в бігу на 800 метрів. Українка фінішувала 11-ю, поступившись переможниці Кастер Семені (ПАР) 9 секунд. При цьому Ляхова також показала свій найкращий час у сезоні - 2.03,38.

Додамо, що другий етап «Діамантової ліги» відбудеться 18 травня в китайському Шанхаї.

ТРІАТЛОН

 

Українці здобули в Іспанії три нагороди ЧС-2019

В Іспанії завершився чемпіонат світу 2019 року з неолімпійських видів тріатлону.

За підсумками змагань у скарбничці української збірної три медалі, - повідомляє офіційний сайт Мінмолодьспорту.

«Першу нагороду до активу «синьо-жовтої» команди приніс Віталій Воронцов. Він виборов «срібло» серед юніорів у дуатлоні. Окрім того, Воронцов замкнув трійку лідерів у змаганнях з акватлону», - йдеться у повідомленні.

Ще одну срібну медаль для української збірної завоювала студентка Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Софія Прийма. Українка стала другою у крос-тріатлоні серед спортсменів вікової категорії «молодь».

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Українки завоювали
2 «срібла» на етапі Світового кубка виклику в Іспанії

В іспанській Гвадалахарі пройшов перший етап Світового кубка виклику з художньої гімнастики нинішнього сезону.

Україну на цьому старті представили срібний призер Юнацької Олімпіади Христина Погранична і призер етапів Гран-Прі, учасниця чемпіонату світу Єва Мелещук. Про це повідомляє прес-служба Федерації гімнастики України.

Христина Погранична показала блискучий результат у фіналі з обручем (21,050), завоювавши «срібло» в цьому виді. Також дуже високий бал українка отримала в фіналі з булавами - 19,950, де показала найвищу складність вправи 12.6.

Єва Мелещук прекрасно виступила зі своїм улюбленим видом - м'ячем, також завоювавши «срібло» фіналу (19,350). Непоганий результат гімнастка показала у фіналі з обручем, де стала п'ятою (18,350).

СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

 

Українки в Пекіні вибороли три медалі на етапі Світової серії

У столиці Китаю Пекіні відбувся п'ятий етап Світової серії FINA з артистичного (синхронного) плавання.

В перший день змагань, у суботу, 4 травня, українська збірна виборола дві нагороди - «срібло» і «бронзу», - повідомляє prosportua.com.

Зокрема, Олександра Бурдова стала срібним призером у технічній програмі солісток. Українка поступилася лише канадійці Жаклін Сімоно.

У технічній програмі дуетів наша пара Олександра Бурдова/Анна Носова посіла третє місце.

А 5 квітня збірна України посіла друге місце у вільній комбінації з оцінкою 86.2667. Перше місце з великим відривом вибороли китаянки. Вони виконали ту ж програму, яка принесла їм першу в історії перемогу на чемпіонаті світу 2017 року, набравши 94.9 бала.

Нагадаємо, у квітні українські синхроністки завоювали дві золоті медалі на четвертому етапі Світової серії FINA в грецькому Александруполісі.

БОКС

 

Василь Ломаченко планує повернутися в ринг у вересні

Чемпіон світу з боксу в легкій вазі за версіями WBA і WBO Василь Ломаченко сказав, коли планує повернутися в ринг.

Про це розповів сам боксер в інтерв'ю для свого офіційного YouTube-каналу.

«Орієнтовно у вересні. У мене достатньо часу, через півтора тижня знімаю гіпс. І вже через два тижні починаю потихеньку повертатися в зал. Мені не потрібна рука для того, щоб набирати обертів у фізичному плані.

А боксерську роботу правою рукою я почну через два місяці. Десь у середині липня почну спаринги і роботу на лапах, мішках. До вересня ще достатньо часу», - розповів Василь Ломаченко.

Нагадаємо, що Василь хоче провести бій з Майкі Гарсією, але якщо американець не скине вагу, то українець готовий битися з Люком Кемпбеллом. Також сподівається зустрітися з Василем Ломаченком і чемпіон світу за версією IBF в легкій вазі Річард Коммі.

ТЕНІС

 

Ілля Марченко здобув свою першу перемогу на турнірах АТР в сезоні-2019

Український тенісист Ілля Марченко здобув першу перемогу в сезоні 2019 року на турнірі ATP Challenger Tour Шимкенті (Казахстан).

У першому колі змагань Shymkent Chalenger із призовим фондом 54150 доларів Ілля Марченко переміг Достанбека Ташбулатова з Казахстану з рахунком 6:2, 6:3, - повідомляє btu.org.ua.

Поєдинок з 18-річним власником «wild card» (Ташбулатов перебуває за межами першої тисячі в рейтингу ITF World Tennis) тривав 1 годину та 25 хвилин.

Для Марченка це другий турнір в цьому році і другий матч у сезоні. Після тривалого відновлення від травм український тенісист повернувся на корти на «челленджері» в Тайбеї на початку квітня, де програв стартовий поєдинок.

У другому колі в Шимкенті Ілля Марченко зустрінеться зі шостим «сіяним» Володимиром Ігнатиком (№ 243 рейтингу ATP) з Білорусі.

Ґрунтовий турнір Shymkent Chalenger (ATP Challenger Tour) триватиме в Казахстані до неділі, 12 травня.

 

Леся Цуренко вийшла у друге коло в парному розряді турніру в Мадриді

Українська тенісистка Леся Церенко здобула перемогу в матчі першого кола змагань пар турніру серії WTA Premier Mandatory в Мадриді з призовим фондом 7 021 128 євро.

Як повідомляє btu.org.ua, українсько-білоруська пара Леся Цуренко/Олександра Соснович за 1 годину 23 хвилини у трьох сетах перемогла дует Дарія Касаткіна (Росія)/Анетт Контавейт (Естонія) - 7:5, 0:6, 10:4.

У другому раунді Леся Цуренко та Олександра Соснович зіграють з переможницями протистояння пар Олена Остапенко (Латвія)/Віра Звонарьова (Росія) - Хао-Чін Чань/Латіша Чань (обидві - Тайвань).

Нагадаємо, у неділю, 5 травня, на старті одиночного розряду 26-а «ракетка» світу Леся Цуренко у двох сетах з рахунком 3:6, 2:6 поступилася Ангелік Кербер з Німеччини (№ 4 рейтингу WTA).

А от українська пара у складі сестер Людмили та Надії Кіченок також у трьох сетах програла іспанському тандему Марія Хосе Мартінес Санчес/Сара Соррібес-Тормо - 6:1, 3:6, 7:10. Зустріч тривала 1 годину 19 хвилин.

БАСКЕТБОЛ

 

Український арбітр Сергій Чайковський працюватиме на Євробаскеті-2019

Представник українського суддівського корпусу Сергій Чайковський працюватиме на матчах фінального раунду жіночого Євробаскета-2019.

Жіноча континентальна першість проходитиме з 27 червня до 7 липня в Латвії та Сербії, - повідомляє fbu.ua.

Українська збірна в рамках групового раунду зіграє проти Великої Британії, Латвії та Іспанії.

Раніше, нагадаємо, стало відомо, що на чоловічому чемпіонаті світу-2019 в Китаї працюватиме інший український арбітр - Сергій Защук.

 

Визначилися найкращі гравці сезону української жіночої баскетбольної Суперліги

За підсумками чемпіонату України серед команд жіночої Суперліги, який виграли баскетболістки столичного «Динамо-НПУ», визначилися найкращі гравці сезону.

Титул MVP дістався американській легіонерці «Динамо» Андреоні Кійс, - повідомляє прес-служба ФБУ.

«Андреона, у середньому, набирала 21,5 очка, робила 8,6 підбирання, 4,6 передачі за матч. А у вирішальній грі фіналу з клубом «Київ-Баскет» вона зробила тріпл-дабл: 29 очок, 10 підбирань, 12 передач», - зазначається у повідомленні.

Найкращим захисником визнано Вікторію Кондусь з «Київ-Баскета». Впродовж сезону вона за матч набирала 18,3 очка, робила 3,7 підбирання, 3,2 передачі.

Найкращий молодий гравець - Вероніка Любінець з «Київ-Баскета» (14,3 очка, 9,1 підбирання та 2,5 передачі).

Найкращим форвардом стала Олександра Радулович з бердянської «Чайки», яка виборола бронзові нагороди, а титул найкращого центрового отримала Марія Ковтун зі «Львова».

БОРОТЬБА

 

Оксана Лівач - найкраща спортсменка квітня в Україні

Підбиваючи підсумки спортивного місяця, Експертна комісія Національного олімпійського комітету України відзначила чудові здобутки наших спортсменів на міжнародній арені у боротьбі, важкій атлетиці, спортивній та художній гімнастиці.

Найвищі досягнення в олімпійських номерах програми продемонстрували наші представники спортивної боротьби на чемпіонаті Європи в Бухаресті (Румунія), - повідомляє офіційний сайт НОК України.

Після детального аналізу виступів спортсменів та з урахуванням консультацій з Асоціацією спортивної боротьби України, коментарів тренерського штабу збірних України Експертна комісія ухвалила рішення визнати найкращою спортсменкою місяця в Україні чемпіонку Старого Світу з жіночої боротьби Оксану Лівач.

Для наймолодшої чемпіонки Європи-2019 з України це перше європейське «золото» серед дорослих й перше високе визнання НОК.

Найкращими тренерами місяця названі головний тренер жіночої збірної з вільної боротьби Володимир Євонов, який привів жіночу збірну до першого загальнокомандного місця на форумі Старого Світу, та особистий наставник борчині, призер Олімпійських ігор-2008 Андрій Стадник.

Нагадаємо, в Бухаресті 21-річна чинна чемпіонка Європи до 23 років, минулорічна бронзова призерка чемпіонату світу у ваговій категорії до 50 кг впевнено здобула медаль найвищого ґатунку.

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

 

Олександр Петрів
завоював ліцензію
на Олімпіаду-2020 в Токіо

На етапі Кубка світу-2019 з кульової стрільби у Пекіні олімпійський чемпіон-2008 львів'янин Олександр Петрів посів шосте місце у швидкісній стрільбі з пістолета, що дозволило йому кваліфікуватися на ХХХІІ літні Олімпійські ігри 2020 року, які відбудуться у Токіо (Японія).

Саме Пекін вже одного разу став щасливим для Олександра, адже саме у цьому китайському місті 2008 року випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського став чемпіоном XXIX Олімпійських ігор зі швидкісної стрільби з пістолета з 25-ти метрів, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Тепер - знову успіх. Нагадаємо, що це вже третя ліцензія наших стрільців для виступу на Олімпіаді-2020. Раніше заповітну перепустку на Ігри-2020 в Токіо здобули львів'янин Павло Коростильов і Олена Костевич з Чернігова.a

Олександр Сулипа, головний тренер чоловічої збірної України: «Шахи молодшають, але грати в них можна до ста років»

Збірна України U-18 здобула перемогу над однолітками з Туреччини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers