rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ BMW тестує електроседан із запасом ходу майже 500 кілометрів

BMW тестує електроседан із запасом ходу майже 500 кілометрів

 

Німецька компанія BMW почала на дорогах тестувати електричні седани моделі i4.

Про це повідомляє портал Motor1.

«Нові шпигунські кадри майбутнього BMW i4 на дорозі, зокрема, показують чотиридверний інтер'єр електрокара», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал, виробництво електричного седана почнеться у 2021 році.

Title  
 Фото Motor1 

Також наголошується, що німецька компанія взагалі планує розширити модельний ряд своїх електромобілів.

Зазначається, що сам інтер'єр BMW i4 дуже схожий з інтер'єром попередньої моделі BMW 4 Series Gran Coupe, однак, є, все ж таки, відмінності. Так, в електрокара виглядає по-іншому передова частина автомобіля. У середині транспортного засобу розташована цифрова панель приладів і екран мультимедійної системи. Однак, у самій машині вони не працюють, а головну роль відіграє допоміжний дисплей.

BMW i4 їздитиме на платформі CLAR, з батареями на 60 або 80 кВт на годину. Покупці зможуть вибрати версії з одним або двома електромоторами. При цьому, запас ходу складе 483 кілометри.

Очікується, що, крім BMW i4, на ринок найближчим часом вийдуть ще два інші електромобілі. Так, у 2020 році повинні початися продажі кросовера BMW iX3, а в 2021-му планується вихід на ринок кросовера BMW iNext на новій модульній платформі і з ймовірним автопілотом рівня Level 3.

 

Мінюст США відкрив справу проти компанії Ford через викиди

 

Американська влада ініціювала розслідування стосовно компанії Ford Motor у зв'язку з висловленим раніше занепокоєнням щодо сертифікації автомобільних викидів в атмосферу.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання The New York Times.

«Міністерство юстиції відкрило кримінальне розслідування щодо сертифікації рівня викидів у компанії Ford Motor», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що йдеться про дотримання автомобільною промисловістю стандартів забруднення.

У компанії зауважили, що теж стурбовані зв'язку з викидами та співпрацюють з цих питань з державними установами. Водночас, американський автовиробник уточнив, що його занепокоєння не пов'язане зі зміною програмного забезпечення, як це сталося у німецької компанії Volkswagen.

Поки що невідомо, як це розслідування стосовно Ford Motor може позначитися на фінансовому стані компанії.

 

Компанія Ford створила «розумний» візок для сумермаркетів

 

Компанія Ford створила візок для покупок, що «розпізнає» перешкоди і самостійно гальмує. Про це повідомляється у блогу компанії.

Розробники використали існуючу систему Ford Pre-Collision Assist. Завдяки їй автомобілі цієї марки можуть «бачити» транспортні засоби, пішоходів і велосипедистів на дорозі, а також застосовують автоматичні гальма, щоб зменшити ймовірність травматизму або наїзду.

Title Title

 

Система для авто використовує камеру на лобовому склі і радар на бампері. Версія для магазинних візків має спеціальний датчик, який сканує простір, ідентифікуючи людей і об'єкти.

Візок виглядає досить звично - у верхній частині розташований відсік для продуктів, а в нижній - компоненти системи самостійного гальмування.

 

У Нідерландах великі компанії пересаджують співробітників на електрокари

 

У Нідерландах зростає кількість компаній, які надають своїм співробітникам у лізинг лише електрокари.

Про це повідомляє NOS.

«Лізингові компанії купують більше електромобілів. За даними асоціації нідерландських лізингових компаній, минулого року їх було 13 000. Роком раніше - 3 650 електромобілів. Тенденція до зростання продовжується цього року», - йдеться у повідомленні.

Середня ціна на електрокар у 2018 році склала близько 74 000 євро. У січні вона впала до 43 000 євро. Видання зауважує, що екологічна політика великих компаній та той факт, що вартість електромобіля наразі не дуже відрізняється від середньої вартості паливного авто (36 000 євро), вже призвели до того, що попит на лізингові електрокари перевищив пропозицію. У зв'язку з цим деякі лізингові компанії починають підшукувати «тимчасові рішення».

 

Tesla на рік відклала виробництво електровантажівки

 

Компанія Tesla розпочне виробництво електровантажівки Tesla Semi наступного року.

  Title

Про це заявив президент автомобільної компанії й голова програми Tesla Semi Джером Гіллен, - пише портал Electrek.

«Наступного року ми запустимо виробництво (Tesla Semi - ред.). Ми задоволені тим, що активно їздимо на вантажівках. Так, я думаю, що ми вже досягли дивовижного успіху», - сказав Гіллен.

Він також додав, що продукція самих вантажівок розпочнеться на заводі в американському штаті Невада.

Зазначається, що це вперш Tesla визнала відтермінування виробництва електровантажівки на наступний рік.

Як повідомляє Electrek, коли у 2017 році компанія тільки представила Tesla Semi, вона натякнула, що виробництво спецвантажівки розпочнеться вже у 2019 році, однак про конкретний час не було оголошено.

Безпілотні автомобілі: між фантастикою та утилітарністю

Suzuki планує відмовитись від дизельних двигунів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers