rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У США безробіття знизилося до рівня 1969 року

У США безробіття знизилося до рівня 1969 року

 

Кількість робочих місць в економіці США збільшилося на 263 тисячі в квітні.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Рівень безробіття знизився до 3,6%, за даними Міністерства праці. Це - найнижчий рівень з 1969 року», - йдеться в повідомленні.

Рекордне зростання триває вже 103 місяці, й свідчить про те, що економіка перебуває в дуже хорошому стані.

Низький рівень безробіття спонукає компанії підвищувати зарплати. Середня зарплата зросла на 3,2% за останній рік, що значно перевищує інфляцію.

 

Опубліковано оновлену «російську» доповідь Мюллера

 

Міністерство юстиції США опублікувало нову версію доповіді спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. Про це повідомляє Buzzfeed із посиланням на сам документ.

«У понеділок Міністерство юстиції опублікувало нову версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера щодо російського втручання у вибори 2016 року та кампанії президента Дональда Трампа, аби люди могли зрозуміти, чому значна частина документа із 448 сторінок була редагована перед його публікацією раніше», - йдеться у повідомленні.

Нова версія була опублікована у відповідь на спільний позов від Buzzfeed та організації Electronic Privacy Information Cente.

Зазначається, що у новій версії доповіді Мюллера Мін'юст США пояснює, чому деякі частини документа були редаговані у попередній версії. В більшості випадків йдеться про те, що засекречена інформація має стосунок до розслідування, яке ще триває, і тому не може бути оприлюднена.

Як повідомлялося, 24 березня генпрокурор США Вільям Барр, який отримав від спецпрокурора Роберта Мюллера доповідь за результатами «російського» розслідування, прозвітував про неї перед Конгресом на чотирьох сторінках. У документі, зокрема, йшлося, що Мюллер не отримав достатньо доказів можливої змови кампанії президента США Дональда Трампа з росіянами, а також перешкоджання правосуддю з його боку.

Натомість, із редагованого тексту повного звіту Мюллера, оприлюдненого в середині квітня, стало відомо, що Трамп намагався вплинути на хід розслідування, зокрема, звільнити спецпрокурора. Однак, президента врятувало те, що його помічники відмовилися виконувати його розпорядження, наголошувалося у звіті спецпрокурора.

 

Президент висунув кандидата на посаду постпреда США при ООН

 

Президент США Дональд Трамп оголосив про свій намір призначити Келлі Крафт, яка зараз служить послом у Канаді, постійним представником Сполучених Штатів при ООН.

Про це зазначається в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому в четвер.

Як йдеться в документі, Келлі Крафт зі штату Кентуккі, висувається на посаду «представника США при ООН з рангом і статусом Надзвичайного й Повноважного Посла, і представника Сполучених Штатів в Раді Безпеки ООН».

За процедурою, номінованого кандидата має заслухати Комітет з питань міжнародних відносин Сенату, після чого повинно відбутися голосування в верхній палаті американського Конгресу. Очікується, що про це стане відомо впродовж найближчих днів, тільки-но у Сенаті будуть узгоджені дати слухань і голосувань.

Келлі Крафт працює послом США в Канаді з 2017 року. Раніше вона розглядалася як один з кандидатів на посаду постійного представника США при ООН.

 

США занепокоєні агресивною поведінкою Росії в Арктиці

 

Претензії Росії на міжнародні води в Північному Льодовитому океані викликають серйозне занепокоєння.

Про це у виступі перед засіданням Арктичної ради у Фінляндії заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми занепокоєні російськими претензіями на міжнародні води Північного морського шляху, зокрема, нещодавно оголошеними планами поєднати його з китайським морським Шовковим шляхом», - сказав Помпео.

Він розкритикував незаконну вимогу РФ до інших держав отримувати дозвіл на проходження Північним морським шляхом та брати на борт російських провідників.

«Такі провокативні дії є прикладом агресивної поведінки Росії в Арктиці. Вона вже залишає сліди на снігу у формі відбитків військової взуття. РФ у 2014-му офіційно оголосила про намір збільшити військову присутність у регіоні, відкривши військову базу», - зазначив держсекретар.

Помпео додав: дії РФ варті прискіпливої уваги ще й тому, що її територіальні амбіції можуть набувати насильницького характеру. «13 тис. осіб уже загинули через агресивні дії Росії в Україні», - нагадав дипломат.

Він наголосив, що Арктика не має перетворитися на регіон беззаконня. «Ми готові гарантувати, що цього не станеться», - підсумував Помпео.

 

Microsoft запускає програму із захисту виборів

 

Американська компанія Microsoft розробила програмне забезпечення під назвою ElectionGuard, яке дозволить зробити процес голосування на виборах більш безпечним.

Про це йдеться у блозі компанії.

«Гендиректор Сатья Наделла анонсувала ElectionGuard, безкоштовний комплект для розробки програмного забезпечення з відкритим кодом, від нашої програми щодо захисту демократії», - йдеться у блогу.

У компанії додали, що ElectionGuard зробить голосування безпечним, доступним й ефективним не тільки в США, але й в інших демократичних державах світу.

Водночас, Microsoft наголошує, що нове безкоштовне ПЗ не призначене ані для заміни паперових бюлетенів, ані для підтримки системи Інтернет-голосування. За словами представників компанії, воно має доповнювати й вдосконалювати існуючі системи підрахунку голосів. Також у компанії підкреслюють, що ElectionGuard SDK можна буде використовувати як загалом, так і окремими частинами. Наголошується, що система не прив'язана лише до пристроїв, на яких встановлено Windows, а може бути інтегрована з іншими операційними системами.

Також у Microsoft обіцяють цього року презентувати тестову систему голосування, щоб продемонструвати можливості ElectionGuard. А власне ElectionGuard з'явиться у доступі вже влітку цього року, - запевнили у компанії.

Зазначається, що програмне забезпечення було розроблено разом з американською компанією Galois, яка за даними ЗМІ також працює над створенням прототипу захищеної системи голосування за контрактом з передового дослідницького агентства Пентагону - DARPA.

 

У Флориді з літака, який приземлився на річку, витягли чорну скриньку

 

З літака Boeing 737-800, що при посадці з'їхав за межі летовища у штаті Флорида у річку, витягли чорну скриньку.

Про це інформує CNN.

«Слідчі знайшли неушкоджений реєстратор даних про польоти пасажирського літака, який перевозив військовослужбовців та з'їхав зі злітно-посадкової смуги у Джексонвіллі, штат Флорида, у неглибоку ділянку річки Сент-Джонс під час посадки у п'ятницю ввечері», - повідомив заступник голови Національного управління з безпеки на транспорті США Брюс Ландсберг.

Реєстратор даних про польоти відправили до Вашингтона для вивчення. Диктофон для запису голосу пілотів у кабіні, однак, залишався у хвостовій частині літака та опинився під водою.

На літаку, що летів з Гуантанамо на Кубі, перебували 136 пасажирів та семеро членів екіпажу. Всі залишилися живі, але кілька пасажирів отримали легкі травми.

Національна рада з безпеки на транспорті США не повідомляє, що стало причиною важкої посадки літака. 4 травня Boeing 737 приводнився поблизу американського міста Джексонвілл.

 

Конгресмен Мак Торнберрі не виключає надання Україні потужнішої зброї

 

Якщо ситуація цього вимагатиме, запити на надання Україні більш потужних військових систем повинні бути розглянуті.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу висловив конгресмен Мак Торнберрі (республіканець, штат Техас), член комітету Палати представників Конгресу США зі збройних сил. Разом з тим, він нагадав, що обидві партії США підтримують український народ, який вірить у незалежність своєї держави, і саме тому вимагали надання зброї Україні для захисту від російської агресії ще від часів адміністрації Обами.

«Протягом певного часу і демократи, і республіканці у Конгресі США тиснули на адміністрацію Обами, вимагаючи від них надати летальну зброю Україні, аби вона могла протистояти агресії на своїй території. Я вважаю що (надання такої зброї минулого року - ред.) було абсолютно правильним кроком», - розповів він.

Торнберрі додав, що обидві партії у Сполучених Штатах «підтримують українців, які так сильно вірять у незалежність своєї країни». Він висловив сподівання, що «нова влада в Україні може досягти успіху у зниженні рівня насильства та забезпеченні територіального суверенітету України».

На думку конгресмена, рішення про надання нових типів зброї залежатиме від розвитку ситуації, але у разі потреби такі запити України будуть розглянуті.

«Ми маємо постійно оцінювати військові потреби ситуації, дивитися, як вона змінюється. Нам потрібно буде розглянути такі запити (на надання більш потужних видів зброї - ред.), і тоді оцінити, що принесе більше користі», - заявив він.

Торнберрі не виключає, що Путін у своїх розрахунках може вирішити, що здатен розширити свою агресію проти України.

«Я сподіваюсь, він не наважиться на це. Але якщо наважиться, це матиме для нього наслідки», - підсумував конгресмен.

 

Помпео скасував візит до Берліна

 

Держсекретар США Майк Помпео в останню хвилину скасував візит у Берлін. Про це повідомили в посольстві США в ФРН, - передає кореспондент Укрінформу.

«З огляду на нагальні питання», - зазначили в диппредставництві, не уточнивши, про які саме питання йдеться. Водночас, там запевняють, що візит відбудеться ближчим часом.

Це мав бути перший візит Помпео до німецької столиці, під час якого він мав зустрітися з канцлером Ангелою Меркель і міністром закордонних справ Гайко Маасом. Серед тем перемовин - ситуація на сході України. Також планувалося обговорити ситуацію у Венесуелі, Ірані та Сирії, відносини з Росією та Китаєм.

Як повідомлялося, напередодні Помпео зустрічався з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Мер Емануель підбив підсумки своєї діяльності

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers