rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп порахував збитки від торгівлі з Китаєм – $500 мільярдів щороку

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що країна щороку втрачає 500 мільярдів доларів від торгівлі з Китаєм.

Про це він написав у Twitter.

«Сполучені Штати втрачали багато років поспіль від 600 до 800 мільярдів доларів щороку у торгівлі. З Китаєм ми втрачаємо 500 мільярдів доларів. Перепрошую, але більше ми цього не робитимемо!» - повідомив Трамп.

Раніше Трамп написав у Twitter, що США до кінця тижня підвищать з 10% до 25% тарифи на імпортовану з Китаю продукцію на загальну суму $200 млрд. Цей твіт призвів до обвалу на китайському фондовому ринку.

Про це повідомляє DW.

«Основні фондові індекси Китаю в понеділок, 6 травня, обвалилися більш, ніж на п'ять відсотків після заяви президента США Дональда Трампа, який напередодні анонсував у своєму мікроблогу Twitter підвищення ввізного мита на деякі групи китайських товарів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, індекс шанхайської фондової біржі (Shanghai Composite) знизився на 6,5 відсотка порівняно з попереднім торговельним днем, шеньчженської - на 7,2 відсотка, а гонконгської - на 3,3 відсотка, - повідомляє агентство AP. На 0,9 відсотка впав також курс китайського юаня до долара США, проте згодом він дещо відновився.

Поінформовано, що Китай розглядав можливість скасування американсько-китайських торговельних переговорів, запланованих на середу, 8 травня, у Вашингтоні. За даними джерел видання Wall Street Journal, китайська влада була здивована заявою президента США про підвищення мит, тож у КНР розглядають можливість скасування візиту віце-прем'єра Лю Хе до Вашингтона. «Китай не повинен проводити переговори з приставленим до голови дулом пістолета», - зазначило джерело.

Згодом гонконгське видання South China Morning Post 6 травня повідомило, що візит Лю Хе до США може все ж таки відбутися, але буде скорочений, - інформує DW.

Свою заяву про підвищення мит Трамп пояснив «занадто повільними» переговорами між США та КНР з метою врегулювати торговельний конфлікт між двома провідними економіками світу. При цьому раніше він неодноразово заявляв, що переговори просуваються успішно.

Як повідомлялося, Вашингтон наклав штрафні мита на китайські товари вартістю 250 мільярдів доларів. Китай відповів своїми митами на товари зі США на загальну суму 110 мільярдів. Причиною торговельного конфлікту стало прагнення Трампа зменшити американське від'ємне сальдо в торгівлі з Китаєм. Крім того, Вашингтон закидає Пекіну використання нечесних методів у торгівлі, примус американських фірм до експорту технологій у Китай, а також крадіжку інтелектуальної власності.

Мер Емануель підбив підсумки своєї діяльності

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers