rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Лорі Лайтфут планує відвідати Вашингтон перед інавгурацією

 

Новообрана мер Чикаго Лорі Лайтфут планує відвідати Вашингтон, щоб зустрітися з кількома провідними високопосадовцями і взяти участь у зборі коштів.

Лайтфут, яка незабаром під час урочистої церемонії прийме присягу, зустрінеться з деякими провідними демократами країни. Проте, наразі невідомо, чи вона зможе зустрітися з президентом Дональдом Трампом.

Президент часто критикував керівництво Чикаго та його невирішені проблеми з високим рівнем насильства у місті. Проте, він зателефонував Лайтфут після її перемоги у другому турі виборів, що відбувся 2 квітня. Лайтфут каже, що хоче зустрітися з президентом під час своєї поїздки до столиці.

Професор політології University of Illinois-Chicago, колишній олдермен Dick Simpson, член перехідної команди Лайтфут, розповів, що новообрана мер зустрінеться зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі, а також відвідає кілька заходів зі збору коштів.

Тим часом Лорі Лайтфут оприлюднила розклад її майбутньої інавгурації.

Вона буде приведена до присяги 20 травня, о 10:30, на арені Wintrust, що розташована поблизу McCormick Place.

На арену можна буде потрапити о 8:00, а сам процес інавгурації розпочинається о 10:00.

Під час урочистої церемонії також присягнуть усі 50 олдерменів, міський скарбник Melissa Conyears-Ervin і начальник секретаріату мерії Anna Valencia. Про це повідомили в офісі Лайтфут.

Закінчення програми планується об 11:45.

 

Губернатор Іллінойсу підписав прокламацію про стихійне лихо

 

Губернатор Іллінойсу Джей Роберт Пріцкер після сильної зливи у штаті оголосив прокламацію про стихійне лихо в 34 округах, що розташовані вздовж річок Міссісіпі та Іллінойс.

Прокламація також стосується округів Grundy та LaSalle, - йдеться у прес-релізі.

«Я доручив керівництву департаментів адміністрації зробити все можливе, щоб допомогти місцевим громадам підготуватися і реагувати на поточні ризики повені у штаті, - заявив губернатор. - Рівень води в річках стрімко зростає, і при прогнозі більшої кількості опадів багато громад потребуватимуть додаткової допомоги».

«Штат Іллінойс готовий допомогти нашим громадам, оскільки вони працюють для захисту наших мешканців і найважливіших об'єктів інфраструктури», - додав він.

Повний список округів, на які поширюється прокламація: Adams, Alexander, Brown, Bureau, Calhoun, Carroll, Cass, Fulton, Greene, Grundy, Hancock, Henderson, Jackson, Jersey, Jo Daviess, LaSalle, Madison, Marshall, Mason, Mercer, Monroe, Morgan, Peoria, Pike, Putnam, Randolph, Rock Island, Schuyler, Scott, St. Clair, Tazewell, Union, Whiteside та Woodford.

У прокламації також зазначається, що понад десять депутатів штату отримали повідомлення від Агентства з надзвичайних ситуацій штату Іллінойс про ймовірну повінь на двох великих річках.

За словами чиновників, на територіях, які перебувають у зоні ризику, розпочалися операції з укладання пласту мішків з піском та надання притулку жертвам стихії.

Попередження про повені залишаються чинними як для округів Grundy, так і LaSalle, а також для багатьох інших округів штатів Іллінойс та Індіана.

 

Сенат штату Іллінойс затвердив формулу прогресивного податку на прибуток

 

Сенат затвердив формулу прогресивного податку на прибуток, яка нараховує 7,99% для найзаможніших мешканців штату.

Законопроект Toi Hutchinson, демократа з Olympia Fields, був затверджений 36 голосами. 22 сенатори виступили проти. Законопроект не набере чинності до 2021 року. Він вступить у силу лише за умови, якщо виборці затвердять конституційну поправку, яка змінить фіксовану ставку податку на прибуток. Минулого тижня Сенат схвалив прохання до виборців затвердити рішення про поправки.

Dale Righter, сенатор-республіканець з Mattoon, наголошує на тому, що різні ставки спрощують підвищення ставок податків у майбутньому. Він наводив приклади в інших штатах, де депутати підвищували найвищі ставки для найбагатших платників податків, щоб збільшити доходи. За його словами, збільшувати податки за системою фіксованих ставок важче, оскільки це означає підвищення податків для всіх.

 

Наступного року в Іллінойсі легалізують рекреаційну марихуану

 

Губернатор Іллінойсу Дж. Пріцкер заявив, що домовився з демократичними лідерами-депутатами щодо легалізації рекреаційної марихуани у штаті. Законопроект набуде чинності наступного року.

Законопроект дозволить мешканцям віком від 21 року легально купувати марихуану для рекреаційного використання у диспансерах, які мають необхідний дозвіл. Мешканці Іллінойсу зможуть володіти приблизно однією унцією марихуани, а нерезиденти - лише половиною унції.

Цей законопроект також автоматично скасує деякі судові вироки, пов'язані з марихуаною.

Якщо законопроект таки буде прийнято, Іллінойс приєднається до 10 інших штатів, зокрема, до сусіднього Мічигану, де вже легалізовано продаж рекреаційної марихуани. Хоча закон Іллінойсу набуде чинності 1 січня, перші ліцензії для виробників, переробних підприємств і диспансерів штату Іллінойс не будуть видаватися до травня і липня 2020 року.

До Прітцкера долучилися також демократи з Чикаго, щоб оголосити про угоду, якої було досягнуто після багатьох років обговорень. Вони розповіли, що цього тижня мають відбутися дебати щодо цього законопроекту. Нагадаємо, демократи мають більшість в обох палатах.

Губернатор переконаний, що законопроект «почне виправляти деякі історичні помилки».

«Цей законопроект забезпечує справедливість шляхом надання ресурсів і другого шансу людям і громадам, які постраждали від політики, зокрема, такої, як невдала «війна з наркотиками», - зауважила заступник губернатора Juliana Stratton.

Цей законопроект також закладає 20-мільйонну кредитну програму з низькими відсотками, щоб допомогти покрити витрати на започаткування ліцензованого продажу марихуани соціально менш захищеним верствам населення. Йдеться про людей, які живуть у «постраждалих районах», або громади з високим рівнем бідності та великою кількістю арештів та ув'язнень за злочини, пов'язані з марихуаною.

Критики легалізації марихуани, зокрема, правоохоронні органи та NAACP штату Іллінойс, заявили, що це призведе до більшої залежності та проблем із психічним здоров'ям, і, найімовірніше, завдаватиме шкоди, а не допомагатиме чорношкірому населенню.

«Наслідки цього законопроекту є далекосяжними і матимуть руйнівний вплив на громадян, громади та молодь, - вважає Kevin Samet, засновник та президент «Smart Approaches to Marijuana». - Депутати штату Іллінойс повинні дотримуватися розумної, здорової позиції, а не вітати індустрію, яка орієнтується лише на прибуток».

Медична марихуана вже легалізована в Іллінойсі. Пріцкер проводив кампанію з легалізації рекреаційної марихуани і заклав у бюджеті штату на фінансовий рік, який починається 1 липня, $170 млн, які сподівається отримати від ліцензійних зборів.

В адміністрації губернатора заявили, що 35% доходу від легалізації марихуани піде на потреби загального операційного фонду штату. Ще 25% піде на новий фонд Restoring Our Communities. Ці кошти будуть розподілені як гранти між громадами, які «найбільше постраждали через дискримінаційну політику боротьби з вживанням наркотиків».

Іллінойс також використовуватиме 10% прибутку для оплати накопичених несплачених рахунків. Решта коштів підуть на підтримку психічного здоров'я та лікування від наркоманії, гранти правоохоронним органам, освіту та інформування громадськості.

 

Наглядова рада з питань медичних закладів схвалила закриття лікарні Westlake

 

Закриття лікарні Westlake було схвалено одностайним голосуванням на засіданні наглядової ради з питань медичних закладів і послуг штату Іллінойс.

Доля лікарні зависла у повітрі після того, коли апеляційний суд скасував постанову суду нижчої інстанції про заборону закриття лікарні у Чикаго.

Апеляційний суд штату Іллінойс раніше постановив, що село Melrose Park не має підстав вимагати тимчасової обмежувальної заборони проти компанії-власника лікарні Westlake. Сільські чиновники переконані, що закриття лікарні негативно вплине на життя громади.

У Pipeline Health кажуть, що закрити лікарню їх змусило питання кадрового забезпечення.

Ron Serpico, мер Melrose Park, заявив, що село продовжуватиме боротьбу із запланованим закриттям лікарні.

«Шкода, що рада з питань медичних закладів не може знайти сміливість прийняти правильне рішення для найбільш уразливих людей, - заявив Serpico. - Також дивно, що рада так грубо ігнорує свої ж правила. У результаті їхніх дій ми сьогодні закликаємо генерального прокурора Kwame Raoul розслідувати рішення ради з питань медичних закладів і послуг штату Іллінойс, яка схвалила шахрайські дії Pipeline Health та закриття лікарні Westlake. Чи була змова між Pipeline і членами наглядової ради з питань медичних закладів? Ми закликаємо генерального прокурора з'ясувати причину цих обурливих дій».

 

Вчителі трьох чиказьких приватних шкіл страйкують

 

Учителі трьох чиказьких приватних шкіл минулого четверга розпочали страйк. У страйку взяли участь учителі Health Sciences Career Academy, Instituto Justice Leadership Academy та Latino Youth High School.

Через страйк понад тисяча школярів у південно-західній частині міста мали вимушені вихідні.

На страйк учителі зважилися через незадовільні умови контакту щодо заробітної плати та погане матеріальне забезпечення шкіл.

«Наші вимоги - прості. Справедлива заробітна плата. Справедливий контракт. Кращі ресурси для школярів, зокрема, послуги з охорони психічного здоров'я та фінансування позакласних програм», - зазначив Carlene Carpenter, вчитель Latino Youth High School.

З моменту оголошення страйку дві приватні школи, Youth Connection Leadership Academy та Chicago High School for the Arts, досягнули попередньої угоди з їхніми власниками.

Деякі учителі розповіли, що працювали без контракту місяцями.

«Є вчителі, які працюють на трьох робочих місцях заради того, щоб звести кінці з кінцями, - каже школяр ChiArts. - Є вчителі, які працюють більше, ніж їм оплачують. Я підтримую своїх учителів, тому що вони воювали за мою освіту, боролися за мене».

IHSCA і IJLA заявили, що організації були «глибоко розчаровані» участю у страйку їхніх учителів. Із жовтня 2018 року власники шкіл провели понад 20 переговорів із CTU.

Організації заявили, що вони все ще перебувають у процесі переговорів щодо компенсацій та пільг, але вважають, що досяггнуто прогресу щодо оплачуваної декретної відпустки, обмеження класів до 28 учнів і «значного», але не конкретизованого підвищення заробітної плати протягом наступних чотирьох років.

Мер Емануель підбив підсумки своєї діяльності

Трамп порахував збитки від торгівлі з Китаєм – $500 мільярдів щороку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers