rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ На темних плямах – жирна крапка…

Як боротися з поширеними проблемами шкіри у домашніх умовах? Харчова сода - найкраща альтернатива магазинним пілінговим засобам.

 

Помітили, що шкіра на ліктях, колінах, під пахвами чи з внутрішнього боку стегон має більш темне забарвлення, ніж на інших частинах тіла? Неестетичного вигляду їй надають відмерлі клітини шкіри. Як правило, втрачають природний пігмент ті ділянки, які зазнають надмірного тертя. Сезон футболок, коротких спідниць та шортів - не за горами. Ось кілька порад, як гарантовано, а головне - недорого, вирішити цю проблему.

Найчастіше чорні прищики локалізуються на обличчі та спині (хоч, звичайно, можуть з'являтися у будь-якому місці на тілі). Це пов'язано з тим, що на цих ділянках розташовується велика кількість потових залоз.

- Харчова сода - найкраща альтернатива магазинним пілінговим засобам. «Змішайте 1 ст. л. харчової соди з 1 ст. л. молока (до утворення пастоподібної суміші). Накладіть суміш на темні ділянки, обережно потріть і змийте водою. Процедуру повторюйте щодня, допоки не досягнете бажаного результату», - радять експерти порталу beauty4everysing.com.

- Цибуля і часник - ці овочі ефективно борються з явищем пігментації. Зубчик часнику та цибулю очистіть і дрібно поріжте. Змішайте та накладіть на шкіру, потріть протягом 10 хвилин і змийте водою. Далі змішайте гліцерин зі соком лайма і трояндовою водою (у пропорції 1:1:2). Накладіть суміш на місця, де ви прикладали часник із цибулею.

- Налийте у посудину води, додайте жменю м'яти і доведіть воду до кипіння. Залиште кипіти на невеликому вогні, після чого додайте сік половини лимона. Вимкніть газ і залиште суміш охолонути. Змочіть у ній бавовняний диск і прикладіть до проблемних місць. Залиште на 10-15 хвилин, після чого змийте теплою водою.

- Змішайте однакову кількість оливкової олії та цукру. Протягом 10 хвилин ретельно потріть уражені місця. Змивайте, допоки цукор повністю не розчиниться.

- До свіжого лимонного соку додайте столову ложку меду. Накладіть суміш на проблемні ділянки і залиште на 25 хвилин, після чого змийте водою кімнатної температури.

- Картоплину поріжте на дрібні шматочки і висипте в тарілку. Додайте йогурт і перемішайте до пастоподібного стану. Прикладіть до шкіри і залиште, щонайменше, на 15 хвилин. Змийте водою кімнатної температури.

Чорні цятки також створюють багато незручностей - не важливо, з'являються вони лише час від часу чи «прикрашають» шкіру постійно. Існують спеціальні смужки для очищення пор, однак результат не завжди буває таким, як нам би хотілося.

Що є причиною появи чорних цяток?

 

- забиті пори та потові залози;

- гормональні зміни;

- незбалансоване харчування;

- надмірне продукування шкірного сала.

Як їх позбутися?

 

Передусім, необхідно вмиватися (і не тільки зранку, а й після повернення з вулиці та обов'язково перед сном), загалом дбати про гігієну тіла, а також надавати перевагу здоровій їжі.

Можна також самостійно приготувати простий натуральний засіб, який допоможе швидко та ефективно позбутися набридливих чорних цяток.

Розріжте лимон навпіл. На одну з половинок (її можна перед використанням злегка вичавити) накапайте три краплі меду та ретельно протріть нею шкіру обличчя, звертаючи особливу увагу на такі ділянки, як ніс, підборіддя, чоло і губи. Потримайте 5-7 хвилин і змийте холодною водою, щоб закрити пори.

 

Автор: Андрій Гелий

Джерело: «Високий Замок»

Сила звички: як почати дотримуватися здорового способу життя?

Профілактичний курс крапельниць не запобігає хворобам серця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers