rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Україна та Мексика поглиблюють співпрацю у високотехнологічних сферах

Україна та Мексика розглядають можливість будівництва космодрому на території цієї латиноамериканської країни.

 

Title  
 Фото з Архіву «Дня» 

Згідно з повідомленням прес-служби Державного космічного агентства України, такий варіант співпраці обговорювався під час перемовин на III Мексиканській аерокосмічній і оборонній виставці FAMEX-2019, участь у якій взяла делегація ДКАУ на чолі з Павлом Дегтяренком.

Виставка відбувається один раз на два роки на території військової бази неподалік від столиці країни - Мехіко.

Вона присвячена цивільній і військовій авіації, аерокосмічній промисловості, обороні та безпеці. Делегація ДКАУ провела перемовини з представниками Мексиканського космічного агентства, під час яких сторони обговорили, зокрема, перспективи створення за участю українських підприємств на території Мексики космодрому для запуску супутників за допомогою українських ракет-носіїв малого класу. Пізніше, під час зустрічі з міністром закордонних справ Мексики, було наголошено на зацікавленості мексиканської сторони щодо створення такого стартового комплексу, розвитку українсько-мексиканської співпраці у високотехнологічних сферах.

Відповідно до повідомлень ЗМІ, мексиканський космодром планують використовувати для запуску супутників за допомогою українських ракет-носіїв легкого класу, розробку яких проводить КБ «Південне». Зараз дніпровські ракетники працюють над створенням ракети-носія «Циклон-1М». Відомо, що «Циклон-1М» - триступінчата ракета, яка повинна забезпечити виведення космічних апаратів масою до 750 кг на сонячно-синхронну орбіту на висоті 600 км. Стартова вага РН «Циклон-1М» - 63 тонни, діаметр корпусу ступенів - 2,25 м, довжина РН - близько 29 м. У конструкції елементів «Циклон-1М» використовують нові композитні матеріали та сучасні технології. Перші два ступені працюють на екологічно чистому паливі - «кисень-гас». Третій - орбітальний модуль - із двигуном нового типу на екологічному монопальному - водному розчині нітрату гідроксиламіну. У КБ «Південне» розраховують на широкомасштабну міжнародну співпрацю при створенні й експлуатації ракетно-космічного комплексу «Циклон-1М», зокрема, створення наземної пускової бази на території різних країн світу.

 

Автор: Вадим Рижков, Дніпро

Джерело: «День»

РФ перекинула на Донбас снайперів-найманців для виконання «особливих» завдань

На Луганщині через мінометний обстріл дітей евакуювали зі школи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers