rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ФЕХТУВАННЯ

ФЕХТУВАННЯ

 

Ольга Харлан виграла Гран-прі Сеула

Title  

Українська шаблістка Ольга Харлан стала переможницею Гран-прі Сеула (Південна Корея).

Як повідомляє ukrinform.ua, у фіналі українка перемогла Чжи Єн Кім з Південної Кореї, здолавши суперницю лише в один укол - 15:14. Бронзова медаль у Манон Брюне (Франція), яку Харлан обіграла у півфіналі, та в ще однієї представниці команди господарів Чжи Єн Сео.

Гран-прі Сеула - це відбірковий турнір на Олімпійські ігри-2020 в Токіо.

До цього українка востаннє брала «золото» на Гран-прі 1 квітня минулого року - саме на турнірі в Сеулі.

Нагадаємо, в цьому році Ольга Харлан виграла «срібло» на Гран-прі Афін (Греція) та «бронзу» на гран-прі Каїра (Єгипет).

 

Ольга Харлан і Юрій Цап стали чемпіонами України з фехтування на шаблях

У Києві визначилися призери чемпіонату України-2019 з фехтування на шаблях - головного всеукраїнського старту сезону для вітчизняних мушкетерів.

Серед жінок на найвищий щабель п'єдесталу пошани піднялася лідер національної збірної Ольга Харлан. У фінальному поєдинку уродженка Миколаєва, яка нині виступає за Київ, здобула перемогу над господаркою доріжок Юлією Бакастовою (15:4), - повідомляє nffu.org.ua.

Володарками бронзових нагород стали Олександра Мамонтова з Миколаєва та киянка Олена Вороніна. Мамонтова у півфіналі поступилася Харлан (8:15), а Вороніна не впоралася з Бакастовою (6:15).

У командному турнірі золоті нагороди вибороли представниці столиці Юлія Бакастова, Олена Писаренко, Олена Вороніна та Ольга Харлан. У вирішальній зустрічі вони обіграли суперниць з Миколаєва (Євгенію Аленіну, Олександру Бондар, Олександру Мамонтову, Валерію Проченко) з рахунком 45:39.

Третіми стали фехтувальниці зі збірної Черкас - Валерія Гнідашева, Діана Залевська, Олена Прокуда й Олена Ткаченко. У бою за «бронзу» черкаські шаблістки взяли верх над другою командою Києва (Ірина Купових, Єлизавета Мельничук, Ніна Синякова, Марія Цимбота) з рахунком 45:38.

Серед чоловіків найсильнішим став Юрій Цап, який вперше в кар'єрі переміг на чемпіонаті України. У фіналі миколаївський шабліст виграв у Дмитра Пундика (15:12) з Нетішина, Хмельницької області.

«Бронзу» між собою розділили Олександр Каракай із Черкас і Андрій Ягодка з Одеси. Каракай у півфіналі програв майбутньому чемпіонові Цапу (13:15), а Ягодка - Пундику (11:15).

У командній першості володарями медалей найвищої проби стали В'ячеслав Дзюба, Богдан Боговін, Богдан Платонов і Юрій Цап з Миколаєва. У фіналі вони виграли у фехтувальників із Черкас - Олександра Каракая, Антона Лифара, Олександра Красовського та Юрія Нікітіна - з рахунком 45:33.

«Бронзу» турніру здобули кияни Вадим Байдаченко, Василь Гумен, Іван Писаренко й Олексій Стаценко. У поєдинку за третє місце київські фехтувальники виявилися сильнішими від одеситів Андрія Ягодки, Івана Гайсіна, Даніеля Єрьоменко та Олександра Шевченка (45:36).

БОКС

 

Постол переміг Мімуна і став претендентом на титул WBC

Український екс-чемпіон світу з боксу в напівсередній вазі за версією WBC Віктор Постол переміг француза Мохамеда Мімуна одноголосним рішенням суддів.

Як повідомляє ukrinform.ua, бій відбувся в Лас-Вегасі (США). Постол домінував протягом всього поєдинку, а в четвертому раунді француза від нокдауну врятували канати. У підсумку, всі судді віддали голоси на користь українця - 98:92, 97:93, 99:91.

Після перемоги над Мохамедом Мімуном Віктор Постол став офіційним претендентом на титул WBC у напівсередній вазі і зможе спробувати повернути собі пояс чемпіона.

Нагадаємо, чемпіонське звання український боксер втратив у 2016 році, поступившись американцю Теренсу Кроуфорду.

 

Василь Ломаченко восени планує бій проти Люка Кемпбелла у Великій Британії

Менеджер українського чемпіона світу в легкій вазі за версіями WBA і WBO Василя Ломаченка Егіс Клімас заявив, що серйозно розглядає можливість бою проти Люка Кемпбелла у Великій Британії.

«Ми розглядаємо можливість бою Ломаченко - Кемпбелл у Британії восени. Це - дуже хороший варіант. Це буде великий поєдинок для Британії. Кемпбелл добре відомий тут, а коли ми були на поєдинку Усика в Манчестері, то люди фанатіли від Ломаченка. Вони люблять його. Майкі Гарсія? Він уже довів усім на що здатний у п'яти вагових категоріях, але також він розуміє і бачить, що побити Ломаченка буде непросто, що для нього це більший ризик, ніж зустріч зі Спенсом», - цитує Егіса Клімаса latimes.com.

Нагадаємо, Майкі Гарсія залишив пояс WBC у легкій вазі вакантним, і Люк Кемпбелл є офіційним претендентом на нього.

 

Українська боксерка Юлія Лясота померла у віці 28 років

У середу, 24 квітня, померла українська жінка-боксер, учасниця численних міжнародних змагань у складі національної збірної України, майстер спорту Юлія Лясота.

  Title

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook керівник команди «Українські левиці» Мирослава Пеганова.

«R.I.P. Ще буквально тиждень тому ми були в Німеччині, тренувалися, гуляли і розмовляли про майбутні плани, а сьогодні її вже немає. Спочивай з Миром», - написала Пеганова.

Спортсменці було лише 28 років. Напередодні вона була госпіталізована з тромбозом печінкових вен. Лясоту прооперували, проте вона перебувала в критичному стані. Врятувати її життя лікарям не вдалося. В неї залишився 11-річний син та мама. 8 квітня на фронті загинув батько Юлії Микола Неживий.

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Влада Нікольченко виборола дві «бронзи» на етапі Кубка світу в Баку

У столиці Азербайджану Баку українська гімнастка Влада Нікольченко посіла третє місце у багатоборстві та вправах з булавами.

Нікольченко виграла дві «бронзи» на етапі Кубка світу-2019.

Як повідомляє ukrinform.ua, у вправах з булавами Влада Нікольченко набрала 21,400 бала.

За підсумками змагань в Баку Нікольченко стала володаркою Кубка світу у вправах з булавами, повторивши успіх минулого року.

Напередодні Влада Нікольченко посіла також третє місце у багатоборстві.

Нагадаємо, що на Гран-прі в Ташкенті (Узбекистан) Нікольченко здобула також дві нагороди - стала бронзовим призером у вправах з булавами та обручем.

ТЕНІС

 

Катерина Козлова піднялася на сім місць світового рейтингу тенісисток

Четверта «ракетка» України Катерина Козлова поліпшила позиції в оновленому 29 квітня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

25-річна уродженка Миколаєва піднялася на сім позицій і посідає тепер 84-е місце, - повідомляє btu.org.ua.

Перша та друга «ракетки» країни Еліна Світоліна і Леся Цуренко зберегли за собою шосте і 26-е місця відповідно, а Даяна Ястремська опустилася на один щабель і тепер перебуває на 38-й позиції.

У другій сотні списку найкращих тенісисток планети - двоє українок. Ангеліна Калініна посідає 150-е місце (-17 позицій), а Катаріна Завацька - 176-е (-4).

Попереду у світовому рейтингу японка Наомі Осака. Далі йдуть Петра Квітова (Чехія), Сімона Халеп (Румунія), Ангелік Кербер (Німеччина) та Каролна Плішкова (Чехія).

ФУТБОЛ

 

У завершальному матчі 26-го туру УПЛ «Арсенал-Київ» обіграв «Десну»

Футболісти столичного клубу «Арсенал-Київ» 29 квітня у завершальному матчі 26-го туру чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги сезону-18/19 на своєму полі обіграли чернігівську «Десну» (2:0) та відірвалися від одеського «Чорноморця», який замикає турнірну таблицю.

Таким чином 29 квітня завершився 26-й тур української Прем'єр-ліги, який розтягнувся на три дні, - пише офіційний сайт ФФУ.

Закривали програму туру «Арсенал-Київ» та «Десна», які вирішують різні завдання. Чернігівці націлилися на «Кубок престижу» - приз найкращому колективу другої шістки, «каноніри» ж борються за виживання. Але останнім часом результати киян значно покращилися, і під керівництвом Ігоря Леонова вони здобули вже четверту перемогу у восьми матчах цього року, що дозволило їм відірватися на три бали від «Чорноморця», який посідає останню сходинку.

У матчі на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського Авагімян на 12-й хвилині відкрив рахунок з передачі Калитвинцева, а за 15 хвилин Оріховський реалізував 11-метровий, призначений за фол Слінкіна на Ліпартії.

Зазначимо, що, програвши в Києві, «Десна» перервала свою семиматчеву виїзну серію без поразок.

Футбол. Чоловіки. Чемпіонат України-18/19.

Прем'єр-ліга. 26-й тур

Турнір за 1-6 місця

28 квітня (неділя)

«Маріуполь» - «Шахтар» - 0:1 (0:1)

«Олександрія» - «Зоря» - 0:2 (0:1)

«Львів» - «Динамо» - 0:1 (0:1)

Турнір за 7-12 місця

27 квітня (субота)

«Чорноморець» - «Ворскла» - 1:2 (1:0)

«Олімпік» - «Карпати» - 2:2 (1:1)

29 квітня (понеділок)

«Арсенал-Київ» - «Десна» - 2:0 (2:0)

Турнірна таблиця після 26-го туру

Турнір за 1-6 місця

1. «Шахтар» Донецьк - 26 21 4 1 57-9 67

2. «Динамо» Київ - 26 19 3 4 45-13 60

3. «Олександрія» Олександрія - 26 14 5 7 35-24 47

4. «Зоря» Луганськ - 26 10 8 8 34-27 38

5. «Маріуполь» Маріуполь - 26 9 6 11 28-39 33

6. «Львів» Львів - 26 7 9 10 23-28 30

Турнір за 7-12 місця

7. «Десна» Чернігів - 26 10 5 11 30-30 35

8. «Ворскла» Полтава - 26 10 3 13 23-37 33

9. «Олімпік» Донецьк - 26 6 9 11 31-38 27

10. «Карпати» Львів - 26 6 7 13 33-42 25

11. «Арсенал-Київ» Київ - 26 6 3 17 18-45 21

12. «Чорноморець» Одеса - 26 4 6 16 15-40 18

 

У Прем'єр-лізі України наступного сезону може пройти плей-оф за Лігу Європи

У сезоні-2019/2020 команди української футбольної Прем'єр-лізі можуть грати матчі плей-оф за право участі в Лізі Європи УЄФА.

Один із клубів подав таку пропозицію під час обговорення регламенту майбутнього сезону, - повідомляє footboom.com.

«У можливому плей-оф пропонується проводити матчі між командами українського чемпіонату, які посядуть п'яте, шосте, сьоме і восьме місця. Турнір складатиметься з трьох матчів: п'яте місце грає з восьмим, а шосте - зі сьомим, і переможці пар зустрінуться у фіналі, в якому й розіграють путівку до Ліги Європи», - зазначається у повідомленні.

Зазначимо, що схожий формат уже застосовується в чемпіонаті Голландії, де команди у другій частині сезону змагаються за вихід до Ліги Європи.

ГАНДБОЛ

 

Львівська «Галичанка» вп'яте стала чемпіоном гандбольної Суперліги України

Напередодні великодніх свят, 26 квітня, у Палаці спорту «Галичина» відбувся фінал чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги 2018/2019 у першій трійці команд (група А).

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

В останньому поєдинку чемпіонату України зустрілись команди: львівська «Галичанка» з ужгородською командою «Карпати». Матч завершився рахунком 32:22 на користь ГК «Галичанка». Відтак, у підсумку львівські гандболістки здобули вп'яте в історії команди - титул чемпіонок гандбольної Суперліги.

Також, під час урочистої церемонії, начальник управління фізичної культури та спорту ЛОДА Роман Хім'як вручив адміністрації гандбольного клубу «Галичанка» подяку голови Львівської облдержадміністрації за високі спортивні досягнення, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Львівщини, підняття престижу України на міжнародній арені.

 

Українець виборов «срібло» на відкритому чемпіонаті США

«Прикарпаття»: у новий сезон зі скандалами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers