rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Українець виборов «срібло» на відкритому чемпіонаті США

ПАУЕРЛІФТИНГ

 

У Каліфорнії відбувся відкритий чемпіонат США з пауерліфтингу Kern US Open 2019. Друге місце у ваговій категорії до 90 кг виборов українець Олексій Мельник, який, у сумі, підняв 880 кг.

 

Kern US Open проводиться вже втретє і вважається найпопулярнішим турніром у світі пауерліфтингу. На чемпіонат організатори запрошують найсильніших атлетів з усього світу по 5-8 осіб у категорії.

Олексій Мельник, родом з міста Яремча, вже вдруге бере участь у відкритому чемпіонаті. У 2017 році спортсмен посів друге місце в категорії 90 кг і ввійшов у 10-ку в абсолютному заліку. У 2018 Олексія знову запросили на чемпіонат, але за місяць до змагань хлопець отримав травму і не поїхав.

Цього ж року спортсмен єдиний, хто представляв Україну на чемпіонаті Kern US Open 2019.

Дещо раніше, 13 квітня, у Клівленді, штат Огайо, Олексій Мельник взяв участь у щорічному національному турнірі з пауерліфтингу The Battle XXII. Змагання відбувалися під гаслом «Кожен воїн має право на битву! Нехай почнеться бій». Прикарпатець Олексій Мельник виборов перше місце і став абсолютним переможцем серед відкритої вікової та вагової категорій.

Title Title 

 

Нагадаємо, пауерліфтинг або силове триборство - силовий вид спорту, в якому підіймають штангу. Кваліфікацію спортсмена, у сумі, визначають присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві та тяга штанги. Оцінка йде за сумарною максимально взятою вагою в усіх трьох вправах. При однакових показниках перемога присуджується спортсменові, який має меншу вагу. У пауерліфтингу, на відміну від бодібілдингу, важливі силові показники, а не краса тіла.

Автор: Гнатюк Ірина

Джерело: «Галицький Кореспондент»

ФЕХТУВАННЯ

«Прикарпаття»: у новий сезон зі скандалами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers