rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Кишенькові гроші (частина 2)

Продовження.
Початок в попередньому номері

 

Окрема тема - це сімейні свята і пов'язані з ними витрати. Залучайте дітей до збору коштів на придбання подарунка або іншої несподіванки для мами чи тата, бабусі чи дідуся, сестри або брата, будь-якої близької людини. Ясна річ, цьому має передувати «таємна зустріч» (яка ж несподіванка без таємниці) учасників цього проекту, де розподіляються ролі і... «внески» на подарунок.

 

Активна участь дітей у таких проектах вчить їх багато чому, зокрема, роботі у команді, плануванню витрат і доходів і, в кінцевому рахунку, основам складання бюджету.

І нарешті - «кишенькові гроші». Головна небезпека у цьому питанні - це бажання батьків «бути не гіршими за інших». Опущу коментарі. Це - дуже особисте питання. Для мене воно вирішувалося просто - намагайся залишатися собою. Саме цього я і вчив мого сина.

«Що би про тебе не думали, роби те, що вважаєш справедливим», - казав Піфагор. Якщо ця думка пережила два тисячоліття, до неї можна прислухатися. Але повернімося до теми.

«Кишенькові гроші» - це ще один приклад, на якому дітей треба вчити поводженню з грошима. Як приклад, добре було б на сімейній раді за участю дитини розрахувати обсяг кишенькових грошей і встановити цю суму на певний період часу. Спочатку рекомендовано видавати ці кошти щодня. У міру накопичення у дитини досвіду поводження з грошима необхідно перейти до видачі грошей на два чи три дні. Через 3-4 місяці можна почати «фінансувати» дитину на тиждень. При цьому непогано було б обговорити з дитиною межі маніпулювання цими коштами. Свободу й обмеження, які має цей проект. При переході на тижневий і триваліший графік є сенс відкрити на дитину checking account, покласти на нього обумовлену на певний період суму, оформити для неї debit card і навчити дитя користуватися карткою. Як додатковий бонус такого підходу - дитині доведеться навчитися читати місячні рапорти, бачити список своїх витрат і мати можливість їх критично аналізувати. Відповідно до того, як ваша дитина дає собі раду зі своїм бюджетом, можна перейти до «вищого пілотажу» - фінансувати її помісячно.

У такій короткій записці неможливо висвітлити це питання не тільки повністю, але навіть приблизно. Ця тема - невичерпна. Але, якою б вона не була складною і багатогранною, це не дає нам з вами, батькам, право її ігнорувати і заплющувати очі на тему «дитина і гроші». Ця тема - об'єктивна. Якщо ви не навчите свою дитину поводитися з грошима, її навчить хтось інший. А ви знаєте цього «вчителя»? Помилки дитини під час навчання поводження з грошима можуть коштувати вам кількох доларів. Помилки дорослого в цій царині можуть зламати йому життя... Отже, не бавтеся зі своєю дитиною у гру «якось сама навчиться...». Це «якось» може спричинити безліч проблем, зокрема, не тільки матеріальних, і не тільки дитині, але й вам.

 

Щодо всіх питань телефонуйте
847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою - Йосип Розенберг,
Common Sense Club

 

Реформа «Шенгену»: які країни хоче «видалити» із зони Макрон?

Як змінювалась конкуренція на ринку праці України з 2014 року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers