rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Штучний інтелект упізнаватиме посттравматичний синдром за голосом

Штучний інтелект упізнаватиме посттравматичний синдром за голосом

 

Вчені з Медичної школи університету Нью-Йорка розробили комп'ютерну програму, яка може допомогти діагностувати посттравматичний синдром у військових ветеранів завдяки аналізу їхнього голосу.

Про це повідомляє портал EurekAlert із посиланням на результати дослідження, які були опубліковані в журналі Depression and Anxiety.

«Спеціально розроблена комп'ютер­на програма може допомогти діагностувати посттравматичний синдром у ветеранів завдяки аналізу їхнього голосу», - йдеться у повідомленні.

Згідно з дослідженням, такий інструмент, розроблений на базі штучного інтелекту, може з вірогідністю 89% розпізнавати голос людей, у яких є посттравматичний синдром (ПТСР), виокремлювати їх серед тих, у кого такого синдрому немає.

Саме програмне забезпечення аналізує слова у поєднанні з частотою, ритмом, тонусом і артикуляційними характеристиками мови під час спілкування людини.

За словами Чарльза Мармара, одного з авторів дослідження, ця комп'ю­терна програма може невдовзі з'явитися в американських лікарнях після подальшого вдосконалення її роботи.

Зазначається, що дослідники під час своєї роботи провели розширені інтерв'ю з понад сотнею американських солдатів, які брали участь у бойових діях в Іраку й Афганістані та мають ПТСР, а також із тими військовими, в яких немає цього синдрому.

 

Український стартап друкуватиме людські кістки та органи на 3D-принтері

 

Український стартап Kwambio, який виробляє 3D-принтери, спільно з фондом WeFund Ventures презентував проект друку людських кісток та органів Adam.

Про це заявив генеральний директор Kwambio Володимир Усов, - повідомляє профільне видання ain.ua.

Зазначається, що проект Adam розвивається у кількох напрямках. По-перше, Kwambio розробляє технологію друку біологічних кісткових структур за допомогою 3D-друку. По-друге, працює над запуском платформи, яка дозволить створити свій віртуальний атлас тіла з 3D-сканів, знімків КТ і МРТ. Як пояснив Усов, платформа надаватиме швидкий доступ до даних тіла людини і дозволить роздрукувати необхідну кістку чи орган для пацієнта безпосередньо у лікарні.

По-третє, у рамках проекту Kwambio з партнерами створив два нові біоматеріали - керамічне біоскло і модифікований біополімер. Їх використовуватимуть для друку різних типів кісток, а також з часом - м'яких тканин, судин і складних органів. Матеріали були успішно протестовані у Швеції, зараз вони проходять доклінічні дослідження в Україні.

«120 тисяч осіб стоять у черзі на пересадку органів у США. Понад мільйон людей мають однакові потреби в усьому світі. Нові технології спрямовані на вирішення цієї проблеми, і Adam - перша у світі можливість друкувати органічні кістки. Наша мета - допомогти людям врятувати своє життя», - заявили у компанії.

Крім того, Kwambio працює над новими біопринтерами для лабораторій та університетів, які друкуватимуть кістки та органи. Стартап планує презентувати прототип до кінця 2019 року. Комерційний запуск усього проекту запланований на серпень 2020 року.

Kwambio - одеський стартап, який виробляє 3D-принтери і керамічні деталі. Серед клієнтів Kwambio - General Electric, Airbus та інші компанії. Стартап також співпрацював з Tesla і NASA.

 

Маск питатиме дозволу юристів, перш ніж написати щось у соцмережах

 

Гендиректор SpaceX і Tesla Ілон Маск досяг домовленості з Комісією з цінних паперів і бірж США в питанні користування соціальними мережами.

Про це повідомляє CNN.

«Гендиректор Tesla Ілон Маск досяг домовленості з Комісією з цінних паперів і бірж США після суперечки, яка тривала кілька місяців», - йдеться у повідомленні.

Згідно з домовленістю, Маск більше не може надсилати твіти без погодження «досвідченого юриста в сфері акцій».

Серед тем, на які Маску потрібен буде дозвіл, - фінансовий стан компанії Tesla, потенційні злиття компанії, цифри виробництва й продажу автомобілів, нові бізнесові ідеї тощо.

Зазначається, що цю угоду повинен ще затвердити суддя.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Комісія з цінних паперів та бірж США звернулася до федерального суду зі звинуваченням виконавчого директора Tesla Ілона Маска у порушенні угоди, якої він, його компанія та комісія досягли минулого року. Комісія заявляє, що Маск опублікував неправдиву інформацію про план компанії з виробництва на рік у своєму пості у Twitter 19 лютого, не погодивши запис із юристами компанії, хоча був зобов'язаний це зробити.

 

Проти Facebook порушили справу за прихований збір інформації про користувачів

 

Офіс генерального прокурора штату Нью-Йорк почав розслідування проти Facebook після того, коли було виявлено, що компанія отримала контакти електронної пошти понад 1,5 млн людей без їхньої згоди.

Про це йдеться у повідомленні американського популярного видання The Verge.

«Настав час для компанії Facebook бути притягнутою до відповідальності через некоректне поводження з особистою інформацію споживачів», - заявила генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летісія Джеймс.

Вона підкреслила, що у Facebook неодноразово демонстрували відсутність поваги до приватних даних користувачів, отримуючи при цьому прибуток від зібраної інформації.

У зв'язку з цим повідомляється, що, починаючи з травня 2016 року, компанія Facebook автоматично створювала базу даних користувачів, зібравши, зрештою, інформацію про понад 1,5 млн людей. Ці дані потім використовували для покращення алгоритмів цільової реклами соціальної платформи, а також інших операцій.

У Facebook заявили, що збір та використання цих даних були «нецілеспрямованими» і здійснювалися під час перевірки системою ідентичності користувачів. Втім, самі користувачі не давали згоди на отримання їхніх контактів електронної пошти.

«Заява Facebook про те, що вони зібрали інформацію про адресні книги 1,5 млн користувачів, потенційно отримуючи доступ до контактних даних сотень мільйонів індивідуальних споживачів без їхнього відома, стала останньою демонстрацією того, що Facebook не сприймає серйозно свою роль у захисті нашої приватної інформації», - підкреслила генпрокурор.

Нагадаємо, напередодні Федеральна комісія з торгівлі США (FTC) заявила про намір оштрафувати компанію Facebook за порушення конфіденційності на суму до $5 млрд. Проти соціальної платформи розглядаються звинувачення щодо порушення угоди про недоторканність приватного життя від 2011 року.

 

Google випустив «фітнес-додаток» для смартфонів

 

Title 

На базі операційної системи iOS для смартфонів з'явився додаток Google Fit.

Як повідомляє Itechua, це програмне забезпечення є повноцінним аналогом платформи Apple Health, за допомогою якої власники iPhone, iPad і Apple Watch можуть стежити за своєю фізичною активністю, додаючи всі дані в це ПЗ.

Google зазначає, що «фітнес-додаток» використовує спеціальні алгоритми підрахунку даних, що робить його найбільш точним на ринку.

Програма розпізнає і фіксує різні види активності, до переліку яких входять ходьба, біг, підйом по сходах і низка інших. Для того, щоб використовувати Google Fit було цікаво, корпорація вбудувала в своє фірмове програмне забезпечення спеціальну систему досягнень, яка мотивує людей рухатися більше.

Крім того, власники гаджетів на базі iOS мають можливість відстежувати пройдену відстань, фіксувати стан організму, підраховувати кількість спалених калорій, а також виконувати багато інших завдань.

У Техасі успішно протестували другий ступінь українсько-американської ракети

Таємничий «Острів» балтів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers