rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ У Техасі успішно протестували другий ступінь українсько-американської ракети

У четвер, 25 квітня, у місті Бріггс (штат Техас, США) відбувся успішний наземний тест двигуна другого ступеню українсько-американської ракети Alpha.

 

Про це йдеться в офіційній заяві компанії Firefly Aerospace.

«Вчора Firefly успішно пройшли важливий етап у тестуванні другого ступеню ракети Alpha на шляху до мети здійснити її перший запуск у 2019 році», - йдеться у повідомленні.

У компанії інформують, що вогневий тест тривав рівно 5 хвилин та був здійснений на вертикальному тестовому майданчику. Довжина тесту демонструє відмінні характеристики інтегрованої системи (польотна авіоніка, структури та системи реактивної тяги) протягом всієї запланованої тривалості місії цього компоненту.

«Ступінь був обладнаний інструментами для збору даних з механічної вібрації, якої зазнаватимуть елементи авіоніки, компоненти рідинної системи під час польоту. Попередні результати аналізу даних свідчать про те, що тестовані компоненти відповідають аналітичним моделям та не досягли граничних показників чутливості», - повідомляють у Firefly.

Спеціалісти компанії додають, що всі системи під час випробовування поводили себе у межах номінальних параметрів, а перевірка систем ступеню після завершення тесту не показала їх наочних незапланованих пошкоджень.

Зазначимо, перший запуск ракети Alpha запланований на 16 грудня 2019 року з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнія (США).

Firefly Aerospace - приватне аерокосмічне підприємство з офісами у м. Остін (штат Техас, США) та м. Дніпро. Виробництво ракети розташоване у Техасі, а українські співробітники компанії у Центрі досліджень та розробки у Дніпрі розробляють частину обладнання.

Title Title 

 

2017 року компанію Firefly Aerospace Тома Марк'юзіка, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації Ноосфера та EOS Data Analytics. Відтоді робота над розробкою «Альфи» відновилася.

Компанія планує з 2021 року запускати дві таких ракети на місяць. У планах також розробка важчої ракети «Бета», яка, ймовірно, складатиметься з трьох скомпонованих разом ракет «Альфа».

Ракета-носій Alpha буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1000 кілограмів корисного вантажу.

Фото Firefly Aerospace

 

Штучний інтелект упізнаватиме посттравматичний синдром за голосом

Таємничий «Острів» балтів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers