rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ УККА: президентські вибори в Україні були вільними, чесними і демократичними

Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), найбільша представницька організація американців українського походження, є однією з небагатьох неурядових організацій та єдиною українсько-американською організацією, зареєстрованою в Центральній виборчій комісії України.

 

Нагадаємо, що президентські вибори відбувалися на фоні постійних викликів суверенітету та територіальної цілісності України. Внаслідок збройної агресії, що триває на Донбасі, незаконної анексії Криму Російською Федерацією й гібридної війни в Україні, вибори не могли відбутися в Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей, які не перебувають під контролем української влади. При цьому, УККА дякує українському урядові, який доклав максимум зусиль для того, щоб забезпечити вільне волевиявлення виборців, аби їхні голоси були почуті.

Місія УККА зазначила дуже мало порушень. Ті, про які було повідомлено, не мають системного характеру і не впливають на результати виборів. Деякі наші спостерігачі висловили занепокоєння з приводу розташування виборчих дільниць на 2-му і 3-му поверхах, що ускладнювало доступ виборців з обмеженими можливостями до місця голосування.

88 офіційно зареєстрованих від УККА міжнародних спостерігачів за виборами, котрі працювали спільно зі Світовим Конгресом Українців на обох етапах президентських виборів, повідомили, що процес голосування проводився мирним, ефективним, прозорим і демократичним шляхом. За звітами наших груп короткотермінового спостереження 97% виборчих дільниць виконували свої функції «добре» або «дуже добре» - це високий рівень продуктивності для будь-якого виборчого циклу.

УККА стверджує, що другий тур виборів 21 квітня відповідав міжнародним стандартам вільних і чесних виборів і точно відображає волю українського електорату. Фактично, вони, можливо, були найкращими виборами після відновлення незалежності України у 1991 році.

УККА підтримує народ України у його прагненні бути єдиною, незалежною й демократичною державою і бажає новообраному президентові сили в нормалізації та стабілізації ситуації в Україні для розвитку демократії. Ми будемо разом з українським народом у його прагненні продовжувати реформи, включаючи, насамперед, припинення ендемічної корупції, що забезпечить подальший розвиток української економіки, демократичних інституцій, євроінтеграції та членства в НАТО. Будемо захищати українську мову, ідентичність і культуру.

І, нарешті, УККА висловлює щиру вдячність усім членам своєї делегації, які добровільно витратили свій час і кошти для участі як міжнародні спостерігачі на виборах в Україні - їхня відданість принципам демократії заслуговує на глибоку повагу та пошану.

«Великдень разом» на Запоріжжі

Відкритий лист Українського Конгресового Комітету Америки новообраному президентові України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers