rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ КАРАТЕ

КАРАТЕ

 

На турнірі Karate1 Premier League в Марокко українці вибороли три «золота»

Title  
 Анжеліка Терлюга, Станіслав Горуна, Валерій
Чоботар і Галина Мельник/Facebook.com/olympicua
 

Українські каратисти Анжеліка Терлюга (до 55 кг), Станіслав Горуна (до 75 кг) і Валерій Чоботар (до 84 кг) завоювали три золоті медалі на турнірі Karate1 Premier League в Рабаті (Марокко). 

У фінальних поєдинках одеситка Анжеліка Терлюга перемогла Вен Цзю-Юн з Тайбея (5:2), львів'янин Станіслав Горуна виявився сильнішим за іранця Алі Асгар Асіабарі (9:8), а Валерій Чеботар з Чернівців виграв у японця Рютаро Арагі (4:3), - повідомляє НОК України на своїй сторінці у Facebook.

«Срібло» здобула Галина Мельник (до 68 кг). У фіналі випускниця Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського програла швейцарці Олені Кьюріці.

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Українки виграли п'ять медалей на етапі Кубка світу в Ташкенті

Збірна України з художньої гімнастики виграла п'ять нагород на етапі Кубка світу-2019, що завершився у столиці Узбекистану Ташкенті.

Як повідомляє НОК України на своїй сторінці у Facebook, повний комплект нагород зібрала наша команда в групових вправах. Українки вибороли «золото» з п'ятьма м'ячами, «срібло» з трьома обручами і двома парами булав та «бронзу» в багатоборстві.

Також двічі на третю сходинку (обруч і булави) підіймалася лідер нашої збірної - Влада Нікольченко.

БОКС

 

Денис Берінчик переміг японця Ніхіто Аракаву і захистив титул WBO

Український боксер Денис Берінчик переміг японця Ніхіто Аракаву і захистив титул WBO International в легкій вазі.

Як повідомляє ukrinform.ua, наприкінці доби 20 квітня у в Києві, в Палаці спорту, пройшов вечір боксу. В головному поєдинку вечора українець Денис Берінчик переміг в 12-ти раундах Ніхіто Аракаву з Японії.

Денис переміг одноголосним рішенням суддів - 120:107, 118:109, 120:107.

Це був перший захист Дениса Берінчика титулу WBO International в легкій вазі.

Також в одному з поєдинків андеркарду український боксер у середній вазі Дмитро Митрофанов нокаутував у другому раунді іспанця Хорхе Вальєхо.

 

Збірна України посіла перше загальнокомандне місце на турнірі в Белграді

Національна збірна України з боксу взяла участь в 57-му за ліком міжнародному турнірі класу «А» Belgrade winner 2019 серед чоловіків і жінок, який проходив у Белграді (Сербія).

Збірна України за результатами змагань посіла перше загальнокомандне місце на турнірі Belgrade winner 2019, - повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

В активі збірної України дійсно вражаючий результат за кількістю здобутих нагород: шість золотих, одна срібна і шість бронзових.

Переможцями та призерами змагань серед українців стали:

«золото»: - Юлія Циплакова (57 кг), Марія Бова (64 кг), Віктор Петров (69 кг), Анастасія Чорноколенко (81 кг), Тетяна Шевченко (+81 кг), Сергій Горсков (91 кг);

«срібло» - Данило Жасан (81 кг);

«бронза» - Ганна Охота (48 кг), Мар'яна Максимів (54 кг), Дмитро Черняк (60 кг), Денис Пісоцький (64 кг), Анна Лисенко (69 кг), Марія Боруца (75 кг).

 

За бій з Усиком камерунець Такама отримає 800 тисяч доларів

Став відомий гонорар камерунського боксера Карлоса Такама за бій з українським абсолютним чемпіоном у першій важкій вазі Олександром Усиком.

За бій проти Олександра Усика Карлос Такам отримає гонорар у розмірі 800 тисяч доларів, - повідомляє sportarena.com.

До того ж, перемога над абсолютним чемпіоном світу в крузервейті допоможе 38-річному уродженцеві Камеруну повернутися до списку претендентів на чемпіонське звання.

Наразі в професійній боксерській кар'єрі Таками чотири поразки. Він поступився технічним нокаутом британцям Ентоні Джошуа і Дереку Чісорі, нокаутом Олександрові Повєткіну і за очками новозеландцеві Джозефу Паркеру.

Нагадаємо, 25 травня на арені MGM National Harbor в Оксон-Гіллі (США) чемпіон світу в першій важкій вазі український боксер Олександр Усик проведе свій першій бій у суперважкій вазі. Його суперником стане камерунець Карлос Такам. Усик готується до поєдинку в США, де йому допомагає американський боксер Скотт.

Раніше рецептом успіху для українського боксера в суперважкому дивізіоні поділився екс-чемпіон світу, а нині мер Києва Віталій Кличко. Він вважає, що Усику необхідно зберегти швидкість і наростити силу удару, щоб перемагати в суперважкій вазі.

БАСКЕТБОЛ

 

Український арбітр Сергій Защук працюватиме на ЧC-2019 у Китаї

Одним з арбітрів на матчах чемпіонату світу 2019 року з баскетболу серед чоловіків, який відбудеться в Китаї, працюватиме українець Сергій Защук.

Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) включила Сергія Защука в список рефері, які працюватимуть на чемпіонаті світу-2019 з баскетболу, - повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Фінальний турнір чемпіонату світу-2019 проходитиме з 31 серпня до 5 вересня у восьми містах Китаю.

Нагадаємо, збірна України не змогла подолати кваліфікаційний бар'єр і пропустить світовий форум.

Защук також працюватиме на матчах «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів ФІБА, які відбудуться з 3 до 5 травня в бельгійському Антверпені.

 

Україна подала заявку на проведення жіночого Євробаскету 2021 року

 

Федерація баскетболу України (ФБУ) подала заявку на проведення у нашій країні групової та фінальної стадії жіночого чемпіонату Європи-2021.

Для цього федерація заручилася необхідною підтримкою держави й органів місцевої адміністрації у Києві та Запоріжжі, - повідомляє прес-служба ФБУ. Саме ці міста можуть прийняти змагання за участі найсильніших жіночих збірних нашого континенту. Якщо ФІБА-Європа задовольнить заявку ФБУ, Україна вперше отримає можливість провести дорослий чемпіонат Європи.

«Заявку України вже активно підтримала Федерація баскетболу Швеції, частина групового турніру може пройти у Стокгольмі», - зазначається у повідомленні.

Основними конкурентами України та Швеції на проведення Євробаскету-2021 є Іспанія та Франція, які на груповій стадії хочуть залучити також Бельгію і Португалію.

Рішення щодо проведення жіночого Євробаскету-2021 буде ухвалено ФІБА-Європа у червні цього року. Для нашої країни - це не лише важливий іміджевий крок, а й прекрасна нагода показати свою відкритість, готовність приймати масштабні змагання й відродити славетні традиції жіночого баскетболу.

СУМО

 

Збірна України посіла друге загальнокомандне місце на Євро-2019

Українські сумоїсти стали другими за кількістю нагород на чемпіонаті Європи-2019, що завершився у Таллінні.

Усього за перемогу в столиці Естонії змагалися понад 300 учасників з 14-ти країн, - повідомила прес-служба Мінмолодьспорту.

Українська доросла команда здобула три золоті, дев'ять срібних та сім бронзових медалей. У віковій категорії U-21 українці мають п'ять золотих, шість срібних та п'ять бронзових нагород.

Молодь U-23 принесла у скарбничку п'ять золотих, вісім срібних та шість бронзових медалей».

Континентальними чемпіонами серед дорослих стали Аліна Дуженко (вагова категорія до 65 кг), Максим Цибульняк (до 77 кг) та Марина Аксименко (до 80 кг).

Крім того, «золото» нашій збірній забезпечила чоловіча команда у складі Олександра Урсакі, Святослава Семикраса, Важі Даіаурі та Анатолія Хлюстіна.

ФУТБОЛ

 

Керівництво луганської «Зорі» не прийняло відставку Юрія Вернидуба

18 квітня у багатьох вітчизняних ЗМІ з'явилася інформація, що головний тренер луганської «Зорі» Юрій Вернидуб може залишити свою посаду вже до кінця тижня.

Нагадаємо, «Зоря» 18 квітня програла у півфіналі Кубка України першоліговому «Інгульцю» (1:2), що дуже засмутило 53-річного наставника, який не прийшов на післяматчеву прес-конференцію.

Подейкують, що Вернидуб навіть подав у відставку, але вона не була прийнята керівництвом «Зорі», - повідомляє FootBoom.

Нагадаємо, що з перервами Юрій Вернидуб працює із «Зорею» з 2010 року. У 2018 році він продовжив контракт із клубом на два роки.

У турнірній таблиці нинішнього чемпіонату України луганчани посідають п'яте місце.

 

Сергій Сапронов очолив дівочу збірну України WU-17 з футболу

Сергій Сапронов став головним тренером дівочої збірної України WU-17 з футболу.

Відповідне рішення раніше було узгоджено на засіданні Комітету жіночого футболу Федерації футболу України. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

«Із 22 квітня 2019 року Сергій Сапронов, який очолював дівочу збірну команду України WU-15 Департаменту національних збірних команд, за його згодою переведений на посаду головного тренера дівочої збірної України WU-17», - йдеться в повідомленні.

Водночас, у зв'язку з переведенням Сергія Сапронова на посаду головного тренера дівочої збірної України WU-17, ФФУ оголосила конкурс на вакантну посаду головного тренера національної дівочої збірної команди України WU-15.

Кандидати, які претендуватимуть на посаду, мають подати відповідні документи до ФФУ в період із 22.04.2019 до 21.05.2019.

ТЕНІС

 

Світоліна, Цуренко і Ястремська зберегли позиції у ТОП-100 світового рейтингу

Минулий тиждень не вніс серйозних коригувань до світового рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Провідні українські тенісистки за останній тиждень своє рейтингове становище не змінили - Еліна Світоліна, як і раніше, замикає ТОП-6, Леся Цуренко йде 26-ю, а Даяна Ястремська розташовується на 37-й позиції, - повідомляє btu.org.ua.

За рахунок падіння сусідок на два рядки прогресувала Катерина Козлова, що дозволило тенісистці з Миколаєва закріпитися у ТОП-100.

На поліпшення позицій в рейтингу WTA українки зможуть розраховувати в разі успішного відкриття ґрунтового сезону - Цуренко 22 квітня стартувала в основній сітці у Штутгарті, Ястремська отримала четвертий номер посіву в Стамбулі, а Козлова у тому таки Стамбулі також зіграла у фіналі кваліфікації.

У ТОП-10 без змін - японка Наомі Осака менш, ніж на 200 очок випереджає Сімону Халеп з Румунії. На відстані «витягнутої руки» від першої ракетки світу також перебувають чешки Петра Квітова і Кароліна Плішкова.

Рейтинг WTA станом на 22 квітня 2019 року

1 (1). Наомі Осака (Японія) - 5967 очок

2 (2). Сімона Халеп (Румунія) - 5782

3 (3). Петра Квітова (Чехія) - 5645

4 (4). Кароліна Плішкова (Чехія) - 5580

5 (5). Анжелік Кербер (Німеччина) - 5220

6 (6). Еліна Світоліна (Україна) - 5020

7 (7). Кікі Бертенс (Нідерланди) - 4640

8 (8). Слоан Стівенс (США) - 4386

9 (9). Ешлі Барті (Австралія) - 4275

10 (10). Аріна Соболенко (Білорусь) - 3520

...26 (26). Леся Цуренко (Україна) - 1 767

...37 (37). Даяна Ястремська (Україна) - 1400

...91 (93). Катерина Козлова (Україна) - 677

...133 (135). Ангеліна Калініна (Україна) - 448

 

Вікторія Петренко виборола парний титул на юніорському турнірі ITF у Пловдіві

Українська тенісистка Вікторія Петренко виграла парний титул на юніорському турнірі ITF у Пловдіві (Болгарія), а також стала його фіналісткою в одиночному розряді.

У парному розряді Вікторія Петренко грала разом із 15-річною Марією Тимофєєвою під першим номером посіву. У фіналі українсько-російський дует здобув непросту перемогу над румунською парою Амарей/Корняну з рахунком 4:6, 6:1, 10:8. Про це повідомляє БТУ.

У фіналі турніру ITF World Tennis Tour Juniors другої категорії в одиночному розряді українська тенісистка поступилася 14-річній росіянці Еріці Андреєвій з рахунком 2:6, 3:6. На шляху до фіналу Петренко перемогла другу сіяну Еліну Аванесян з Росії в чвертьфінальному матчі, а потім обіграла четверту «ракетку» турніру венгерку Амаріссу Кьяру Тот.

Це був перший одиночний фінал для 17-річної дніпрянки в сезоні. За виступ на турнірі в Пловдиві українка заробила 110 залікових очок в юніорському рейтингу, що допоможе їй встановити особистий рекорд, яким до цього була 107-а позиція.

Без Реброва, Ротаня та Шевчука: топ-8 найкращих молодих тренерів України

«Прикарпаття»: у новий сезон зі скандалами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers