rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ LVIV FASHION WEEK AW-2019: драма, іронія та безмежний політ фантазії дизайнерів

Модно - бути собою, стильно - творити моду, трендово - втілювати чужі ідеї у своїй інтерпретації, актуально - говорити про соціальні теми через візуальні образи на подіумі: такі основні меседжі 24-х Львівських модних сезонів.  Продовжуємо огляд колекцій наших та закордонних дизайнерів.

 

MARTA WACHHOLZ (Марта Ваххольц, дизайнерка, Львів)

 

- Марто, чому вирішили об'єд­на­ти протилежності?

- Я думаю, що на кожного з нас зараз впливають події, які відбуваються в нашій країні. Тож вирішила, що війна і відчуття цієї біди висить над нами. Проте, життя продовжується. Є жінки, є краса. І я захотіла все це поєднати, зробивши саме таку колекцію. Горошини на одязі - надія, що це все закінчиться. Як колись горошки дуже були модними у післявоєнні 1945-47 роки. Сукеночка в горошок була своєрідним провісником, що все змінюється на краще. Все це вдало поєдналося в одну колекцію, де були й газети з якимись відомостями про поточні події, і червоні краплі на газеті, що символізували кров. Власне, ці краплини й перетворюються в горошини на жіночих сукнях. Було створено 49 образів. Основні кольори - червоний, зелений-хакі, зелений і блакитний, також чорного багато. І ще такі великі, як мішки, сумки. І також набедрені сумочки. Стиль: чоловічий крій піджаків - летючі сукні з рюшами. Форма: об'ємні сукні та рукави - обтислі трико. Принт: воєнізований камуфляж - яскраві жіночні горошки. Колір: червоний - зелений, барвистий - приглушений. Фактура: шифон - шерсть, що створює поволоку сучасності, різноманітності.

Title Title 
Title Title 

 

Title Title 

 

Title Title

- Ви продумуєте все детально?

- Так. Це цілком скрупульозний процес. Починається все з того, що спочатку продумується головна лінія, а потім я на це нанизую образи. Це ніби шнурочок, на який одягають намистини. І поволі воно все складається в коралі. На щось - більший акцент, на щось - менший.

Title  Title

 

Title Title

- На що робите основний акцент у ваших колекціях?

- На цілісний образ. Бо інколи може щось не вдатися, щось вдатися, але треба надати закінченості.

- Марто, ви проводите курси дизайну. Які основні помилки початківців?

- Найперше, не скажу, що це помилки. Бо саме на цьому вчаться. Це - добре. Я і досі помиляюсь. Це - досвід. Все приходить з часом, адже не має бути шаблонних рішень. Загалом, щоб досягти успіху, треба бути сміливою, багато вчитися і постійно бути в курсі усіх подій, що відбуваються в модній індустрії. Треба знати все і бачити все, щоб щось самому зробити. Особисто я не люблю нав'язування якихось стереотипів.

Title  Title

 

- Який одяг у вас купують найчастіше?

- Людей дуже приваблюють кольори. Ви знаєте, от у 90% чим простіша людина (у плані освіченості, обізнаності), тим яскравіші кольори вона вибирає. Чим складніша людина, тим кольори робляться більш поламані і цікавіші. Ну от як діти, діти люблять яскраве, тому що вони мало знають. Коли людина мало знає, то вона постійно одягається дуже строкато. Обізнаніша людина вибирає спокійні кольори з вкрапленням яскравого.

Фотографії: Igor Fedoriv

ANNA KUZMITOWICZ (Анна Кузьмітовіч, дизайнерка, Польща)

 

Title  Title

 

Анна Кузьмітовіч, талановита молода дизайнерка з Польщі, вважає структуру тканини захопливим та важливим чинником у створенні форм одягу. Завдяки властивостям м'якого матеріалу (трикотажу), одяг її авторства - це функціональні об'єкти унікального характеру.

Title  Title

 

Із 2007 р. Анна працює в Академії мистецтв у Лодзі, викладаючи дизайн трикотажного одягу. Її колекції були представлені на багатьох польських та міжнародних виставках: Pret a Porter у Парижі, Pure в Лондоні, Moda UK в Бірмінгемі, Міжнародній виставці в Познані та на презентаціях у Лодзі.

Колекція «Гібриди», представлена цього сезону на LFW, - це цикл об'єктів, серія унікальних костюмів, виконаних у техніці в'язання. Їх гібридність полягає у поєднанні функціональних рис з унікальними, поєднанні характеристик одягу, скульптури та арт-об'єкту, поєднанні технік в'язання і ткацтва. Вона виражає пошук нових рішень щодо вивчення впливу використовуваних матеріалів і способу їх застосування в процесі в'язання та впливу цих елементів на форму одягу.

Title Title

 

 

Title
 

 

Попередній досвід автора змусив її більше уваги звернути на саму тканину і на те, щоб продемонструвати техніку в'язання як надзвичайно креативну та багатовимірну. Трикотаж для Анни Кузьмітовіч - унікальний матеріал з неповторними «скульптурними» особливостями конструкції. Форми одягу безпосередньо пов'язані з матеріалом, а тіло людини спонукає до побудови трикотажних структур на основі цілеспрямованого використання різноманітних традиційних і нетрадиційних матеріалів. Колекція розвивається від форм одягу до візуальних об'єктів.

Фотографії Igor Fedoriv

RIMMA DONNA by Rimma Turkiya (Рімма Туркія, дизайнерка, Львів)

 

Title  Title

 

Українська дизайнерка Рімма Туркія вже понад 24 роки успішно працює у сфері моди. Бізнес, започаткований у 1995 р. як маленьке ательє у Львові, переріс у фабрику з виробництва жіночого одягу Rimit та бренд Rimma Donna, які відомі високими стандартами якості.

Title
 
 Title

 

Щорічно Rimit бере участь у спеціалізованих виставках та професійних fashion-івентах, таких, як Kyiv Fashion, Lviv Fashion Week, Odessa Fashion Day, Mining World Central Asia (Казахстан).

Одяг від Рімми Туркії відзначається оригінальними і жіночними силуетами, вивіреною посадкою і витонченим складним кроєм. Значну увагу дизайнерка приділяє естетичним характеристикам, матеріалам і фактурам, внутрішній обробці виробів, намагається створити приємні тактильні відчуття від тканини.

Title Title

 

Відправною точкою нової колекції осінь/зима 2019-20 став бежевий колір, тому тут переважають «всі відтінки бежевого». Також використано сірий, коричневий, гірчичний тони, сріблястий металік, синій денім. Силуети Х-подібні і звужені донизу. В асортименті - пальто, куртки, костюми, штани, топи, светри, безрукавки. Доповненням до образів є пов'язки на голову. Використовуються: пальтова ламінована тканина, вовна (пальтова), шкіра, штучне хутро, штучна замша, трикотаж, котон, атлас, органза, як декоративна обробка - перфорація на екошкірі та пір'я страуса.

Фотографії Igor Fedoriv

KLAUDIA MARKIEWICZ (Клаудіа Маркевіч, дизайнерка, Польща)

 

Title Title

 

Клаудія Маркевіч - дизайнерка і докторантка Академії мистецтв у Лодзі - заснувала свій авторський бренд у 2014 році. Впродовж чотирьох років представила свої колекції в 13 країнах на міжнародних тижнях моди, зокрема, багаторазово під час Fashion Philosophy Fashion Week Poland, в Нью-Йорку, Мілані, Лондоні, Берліні, Канаді, Голландії, Казахстані, Білорусі, Чехії, Литві, Словаччині, Україні.

Title Title

 

Характерною рисою творчості Маркевіч є поєднання інноваційних технік із традиційними методами створення костюма, а також експерименти з фактурами і матеріалами.

Title Title

 

Колекція «IRONIC» - 10-а колекція Клаудії Маркевіч. У ній дизайнерка звертається до того, що любить найбільше - до експерименту та гри зі стилем, формою і структурою одягу. Вона працює з найбільш ризикованими елементами (рожевий колір, блиск, анімалістичні принти, штучне хутро, латекс тощо), міксує їх між собою - з великою часткою гумору та іронії, створюючи солодко-пікантну, ультражіночну цілісність. Дизайнерка по-новому визначає поняття кітчу, вживаючи його вільно та усвідомлено, граючи прийнятими межами того, що в моді «дозволено», а що ні. Колекція IRONIC створена під помітним впливом стилю та атмосфери 80-х, улюбленої декади Клаудії Маркевіч.

Фотографії Igor Fedoriv

 

Найбільша амбіція господині. Які паски пекли у Галичині на початку ХХ сторіччя

Юрій Ковриженко, шеф-кухар, володар нагороди Global Chef Award 2017: «Я обожнюю борщ – і він відповідає мені взаємністю, готувати його – своєрідна медитація»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers