rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Огляд 10,5-дюймового iPad Air та iPad mini п’ятого покоління

Нещодавно Apple оновила свій Інтернет-магазин двома головними новинками: iPad Air з дисплеєм у 10,5 дюйма і давно очікуваним іPad mini п'ятого покоління, що містить підтримку Apple Pencil.

 

іPad Air - це абсолютно новий пристрій, який виконує роль своєрідного iPad'а середнього рівня, що за потужністю і ціною посідає місце між початковою моделлю iPad та моделями iPad Pro високого класу. Як і початкова модель iPad, iPad Air зберігає класичну кнопку «додому» з Touch ID, також підтримує олівець Apple Pencil першого покоління, але до цих функцій додані більший дисплей, сучасний процесор, підтримка смарт-клавіатури та ще багато іншого. По суті, це 10,5-дюймовий iPad Pro, відроджений під новою назвою із сучаснішими внутрішніми деталями й нижчою ціною.

Новий iPad Air зберігає таке ж основне співвідношення сторін, що й 9,7-дюймовий iPad, але зі зменшеними боковими рамками, щоб створити місце для більшого 10,5-дюймового дисплея. Цей дисплей підтримує більшість сучасних технологій Apple, як-от True Tone, і широку кольорову гамму P3, але, зокрема, він не включає ProMotion - і це крок назад, порівняно з 10,5-дюймовим iPad Pro.

іPad Air може похвалитися потужною мікросхемою A12, яка є в iPhone XS і XR, і включає в себе основну камеру з діафрагмою ѓ/2.4 8MP та 7-мегапіксельну HD-камеру FaceTime, але жодна з камер не підтримує режим «Портрет».

 Title

Як і 10,5-дюймовий iPad Pro, iPad Air має зв'язок Smart Connector від Apple, тому його можна використовувати зі смарт-клавіатурою, але не зі сучаснішою клавіатурою Smart Keyboard Folio, яка є в iPad Pro зразка 2018 року. Підтримка олівця обмежена тільки моделями першого покоління, тож з iPad Air неможливо використовувати новіші олівці другого покоління.

Найімовірніше, що найбільший козир iPad Air стосовно продажів - це його ціна: початкова від $499 за Wi-Fi-модель з 64 Гб пам'яті, або ви можете отримати модель з 256 Гб за $649; версії з підтримкою мобільного зв'язку доступні за ціною $130. Це не дуже високе цінове підвищення порівняно з уже наявною початковою моделлю iPad за ціною $329, але це все ще значна знижка порівняно з iPad Prо, стартова ціна яких становить $799. Однак, потенційним покупцям варто прорахувати остаточну ціну після розрахунку вартості смарт-клавіатури ($159) й Apple Pencil ($99), якщо вони потребуватимуть цих аксесуарів.

Хоча iPad Air багато в чому є варіацією 10,5-дюймового iPad Pro - правда, без ProMotion, лише з двома динаміками (порівняно з чотирма на iPad Pro, 500 ніт яскравості дисплея порівняно зі 600 відповідно) - іPad mini п'ятого покоління став великим кроком уперед для продукту, про який, здавалося, давно забули. До цього часу iPad mini не оновлювався з 2015 року, а через зростаючу популярність великих iPhone багато хто підозрював, що пристрій просто не має достатньо великого ринку, щоб мати перспективу майбутніх оновлень. Проте, через чотири роки після випуску iPad mini 4, Apple нарешті випустила його наступника.

Новий iPad mini має напрочуд схожі з iPad Air характеристики. Зовнішній вигляд, може, й не сильно змінитися - все ще є той самий 7,9-дюймовий дисплей, стандартний розмір рамки, однакова кнопка «додому» з Touch ID - але Apple зробила значні внутрішні оновлення, які вдихають у девайс нове життя.

Title  

іPad mini тепер вперше підтримує олівець Apple Pencil, що робить його найменшим пристроєм, сумісним з олівцем. Подібно до iPad Air, іPad mini підтримує тільки олівці першого покоління, а не другого, але завдяки своїй надзвичайній портативності новий Міні в поєднанні з Pencil може бути потужним поєднанням на кшталт цифрового блокнота.

Також, подібно до iPad Air, iPad mini тепер може похвалитися мікросхемою A12, а це - величезне оновлення порівняно з мікросхемою A8 на iPad mini 4. Пристрій також містить ту ж основну камеру у 8MP та 7-мегапіксельну HD-камеру FaceTime, що є в iPad Air, а його дисплей підтримує True Tone і широку кольорову гаму P3.

На диво, незважаючи на великі внутрішні оновлення, які вносить новий iPad mini, він має таку ж розцінку, як і його попередник: Wi-Fi-модель з 64 Гб пам'яті доступна за $399, модель з 256 Гб - за $549, і версії з підтримкою мобільного зв'язку за $130. Хоча iPad mini 4 мав 128 Гб пам'яті за $399, меншу кількість пам'яті нової початкової моделі компенсовано сучасними апгрейдами пристрою.

Обидва iPad Air і iPad mini доступні в трьох кольорах - сріблястому, космічно-сірому та золотому - і їх можна замовити в Інтернет-магазині Apple.

Модельний ряд iPad Apple зараз різноманітніший і потужніший, ніж був колись. В недорогому сегменті початкова модель iPad залишається за ціною $329, але якщо рухатись угору, то можна придбати сучасний iPad mini або iPad Air за $399 і $499 відповідно, перед тим як перейти на планку від $799 і вище за iPad Pro. Зазначимо, що кожен iPad у модельному ряді Apple тепер підтримує Apple Pencil.

Разом з цими новими пристроями, Apple випустила Smart Cover і Smart Smart Cover для iPad Air, а також Smart Cover для iPad mini. Для клієнтів із 12,9-дюймовим iPad Pro також доступна нова опція кольору для Smart Folio: «рожевий пісок».

Як правило, запуск нових моделей iPad і iPad mini отримує свій сегмент часу для презентації на Apple івенті. Але дебют цих пристроїв красномовно свідчить, що івент від 25 березня, як і підозрювали, не мав презентацій будь-якого апаратного забезпечення взагалі і замість цього зосередив увагу на майбутніх відео- та сервісах новин від Apple.

 

Джерело: https://iland.ua

 

Як технічні гіганти заробляють свої мільярди

Netflix запускає радіошоу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers