rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Консерватори вимагатимуть відставки Мей до кінця червня

Консерватори вимагатимуть відставки Мей до кінця червня

 

Депутати правлячої Консервативної партії Великої Британії вимагатимуть від прем'єр-міністра Терези Мей подати у відставку до кінця червня.

Про це повідомляє Sky News.

Як зазначається, депутати парламенту, які хочуть, щоб прем'єр-міністр пішла до 30 червня, закликають голову Комітету 1922 сера Грема Брейді заявити їй, що вона повинна негайно піти у відставку.

18 депутатів, які входять до так званого комітету 1922, який керує справами Консервативної партії, проведуть екстрене засідання, щоб обговорити заклики змінити правила партії та провести нове голосування. Зазвичай, консерватори не можуть провести голосування за вотум недовіри, оскільки таке вже відбулося у грудні 2018-го, а за правилами, подібне голосування проводиться лише раз на рік.

Раніше Мей пообіцяла піти у відставку, щойно вдасться затвердити угоду про Brexit, однак дедалі більше депутатів-консерваторів хочуть, щоб вона назвала точну дату відставки.

На їхню думку, невизначеність з лідером партії погано вплине на результат виборів до Європарламенту, запланованих на травень.

Як відомо, Британія повинна була вийти з Європейського Союзу 29 березня, але цей термін був перенесений на 12 квітня, а потім - на 31 жовтня у зв'язку з тим, що Мей не вдається домовитися з парламентом про умови Brexit.

 

Назарбаєв запропонував висунути Токаєва кандидатом у президенти Казахстану

 

Екс-глава Казахстану і голова партії «Nur Otan» Нурсултан Назарбаєв запропонував Касим-Жомарта Токаєва як кандидата від партії на дострокових президентських виборах.

Про це повідомляє NUR.KZ.

«Знаючи його (Токаєва - ред.) багато років, вважаю найдостойнішим на сьогодні кандидатом на цю найвищу посаду в країні... Я впевнений, що Токаєв - та людина, яка повністю буде дотримуватися політики дружби, рівних прав усіх казахстанців. Закликаю всіх земляків підтримати його кандидатуру, це буде безпомилкове рішення», - заявив Назарбаєв.

За його словами, Токаєв працював на відповідальних дільницях з перших днів незалежності Казахстану й був одним з тих, хто почав будувати зовнішню політику Казахстану.

Це означає, що Токаєв може розпочати президентські перегони разом з кандидатами від інших казахстанських партій.

24 квітня кандидата оголосить партія «Ак Жол», 25 квітня - партія «Ауил», 26 квітня - партія КНПК.

Як повідомлялося, ім'я нового глави Казахстану стане відоме після позачергових виборів президента - вони відбудуться 9 червня 2019 року.

 

Huawei уклала договори про розгортання 5G по всьому світу

 

На кінець березня 2019 року китайська компанія Huawei підписала з провідними світовими операторами 40 договорів щодо розгортання мереж нового покоління стандарту 5G.

Про це Укрінформу повідомили в прес-офісі компанії Huawei Corporate в Україні.

«Поточний рік стане роком широкомасштабного розгортання 5G по всьому світу, що відкриває безпрецедентні можливості для зростання підрозділу Huawei Carrier Business Group. На кінець березня 2019 року компанія Huawei підписала 40 договорів щодо 5G з провідними світовими операторами і поставила понад 70 000 базових станцій 5G на ринки по всьому світу», - зазначили в Huawei.

Також, у компанії підкреслили, що у першому кварталі 2019 року Huawei запустив першу в світі точку доступу Wi-Fi 6 з підтримкою 5G.

«У першому кварталі 2019 року підрозділ Huawei Enterprise Business Group запустив цифрову платформу і нову стратегію Huawei Inside. Компанія створює фундамент для розвитку діджиталізації Китаю, надає цифрову платформу з доступом до Інтернету з будь-якої точки світу і всеосяжними можливостями. Huawei Enterprise Business Group запустив першу в світі точку доступу Wi-Fi 6 з підтримкою 5G», - зазначається в повідомленні компанії.

Крім того, повідомляється, що станом на кінець першого кварталу 2019 року Huawei здійснила постачання найбільшої кількості продуктів Wi-Fi 6 порівняно з іншими міжнародними компаніями.

Корпорація Huawei - світовий лідер в галузі інформаційно-комунікаційних технологій.

Huawei посіла 48-е місце в рейтингу найдорожчих брендів світу 2018 року за версією BrandZ і 68-е місце в рейтингу найкращих світових брендів (Top 100 Interbrand 2018 Best Global Brands). Також компанія посідає 25-у позицію в рейтингу найдорожчих брендів за 2018 рік за версією Brand Finance. За версією Forbes, Huawei посіла 79-е місце в рейтингу 100 найдорожчих брендів світу 2018 року.

 

МІГ-31 у Бурятії помилково збила російська ракета

 

Винищувач МіГ-31, який упав у Росії в небі над Бурятією у квітні 2017 року, було збито ракетою Р-33, встановленою на парному винищувачі через помилки роботи системи розпізнавання «свій-чужий».

Про це повідомляє проект Baza з посиланням на аналіз інциденту ВАТ «Авіапром», який опинився в його розпорядженні.

«Аварія літака МіГ-31 стала наслідком упущення в діяльності посадових осіб під час організації ЛТН (льотно-тактичних навчань - ред.) (на ЛТН було застосовано спосіб пошуку і знищення цілі двома літаками МіГ-31, що не виключало їх взаємного потрапляння в зону дозволених запусків керованих ракет Р-33)», - йдеться в документі.

Йдеться про ракету Р-33 - це ракета повітря-повітря, що стоїть на озброєнні самого МіГ-31, - пояснює видання. Тобто, причиною катастрофи МіГ-31 стало ураження одного винищувача-перехоплювача з пари ракетою другого. Ураження сталося через те, що система керуванням озброєнням «Заслон», яка також відома під шифром З-800, спрацювала неправильно, вважаючи другий винищувач із пари чужим. «Тобто, пара винищувачів, один з яких збив інший, летіла саме уражати цілі. Тому можна зрозуміти, чому екіпаж одного з них не насторожило те, що «Заслон» визначив якусь мету поруч з ними як «чужу». У зоні навчань «чужі» й мали перебувати», - пише видання.

Розстріл власного винищувача над Бурятією - не перший випадок, коли російський літак збивають російські війська. Вважається, що під час війни з Грузією в 2008 році, принаймні, частина російських штурмовиків Су-25 (загальні втрати - чотири літаки) загинула від «дружнього вогню».

 

Польські вчителі страйкують - акції проходять у 22 містах

 

У 22-х містах Польщі у вівторок відбувалися акції протесту вчителів з вимогою підвищити зарплати та змінити підхід до системи освіти у країні.

У Варшаві багатотисячна акція відбулася під міністерством національної освіти РП, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні нічого не завершуємо. Ми перебуваємо у фазі страйку, страйку за гідність вчителя, працівника освіти», - заявив на акції протесту під міністерством національної освіти РП голова Об'єднання польських вчителів (ZNP) Славомір Броняж.

Він зазначив, що освітяни не хочуть політизації проблеми, а лише гідних умов праці та відповідної зарплати.

Броняж підкреслив, що вимоги учителів є незмінними і вони очікують на позицію уряду з цього приводу. Він також подякував батькам, місцевій владі та всім тим, хто розуміє проблеми вчителів і те, що ця ситуація викликає значні емоції у польському суспільстві.

Крім Варшави, акції протесту вчителів відбуваються у Вроцлаві, Каркові, Щецині, Білостоці та багатьох інших містах.

Як інформувалося, профспілки освітян пропонують владі підвищити зарплату вчителям зі січня на 5%, на 9,6% - з вересня, а наступні додаткові 5% до зарплати мали би виплачуватися з жовтня, листопада та грудня. Утім, уряд не пристав на ці пропозиції польських освітян. Натомість, польська влада пропонує суттєво підвищити зарплати вчителям з вересня 2020 року, що розтягнулося б на 2-3 роки. Уряд Польщі також закликає вчителів припинити страйк, наголошуючи, що його продовження може поставити під загрозу проведення випускних екзаменів у школах.

Безтерміновий страйк учителів у Польщі триває з 8 квітня, до якого тоді приєдналося майже 80% польських шкіл. Згодом з понад 15-ти тисяч шкіл дві тисячі припинила страйк. Паралельно з 10 квітня впродовж кількох днів у школах відбувалися екзамени восьмикласників, які приймали директори шкіл та залучені ззовні волонтери.

 

У Північній Ірландії за підозрою у вбивстві журналістки затримали жінку

 

Поліція Північної Ірландії заарештувала 57-річну жінку, яка може бути причетною до вбивства 29-річної журналістки Ліри МакКі.

Про це повідомляє CNN.

«Головна слідча група заарештувала 57-річну жінку відповідно до закону про тероризм у зв'язку з вбивством Ліри МакКі», - йдеться у заяві поліції.

Деталі затримання та ім'я підозрюваної не зазначаються.

Як повідомлялося, у північноірландському місті Лондондеррі в результаті стрілянини у четвер ввечері загинула журналістка Ліра МакКі. Поліція розглядає інцидент як теракт. На вулицях міста сталися заворушення - нападники жбурляли у поліцейських пляшки із запальною сумішшю, було чути постріли, спалені кілька автівок.

Самі заворушення у Лондондеррі почалися напередодні Великоднього вихідного дня, коли місцеві республіканці відзначають річницю Великоднього повстання 1916 року за незалежність Ірландії.

Правоохоронці відкрили справу за статтею «Вбивство».

Організація «Ірландська республіканська армія» взяла на себе відповідальність за вбивство МакКі.

 

Королівська родина показала нові фото найменшого принца

 

23 квітня наймолодший син Кейт Міддлтон і принца Вільяма святкує свій перший день народження.

З нагоди свята герцоги Кембриджські оприлюднили нові світлини принца Луї. Вони з'явилися на офіційній сторінці родини.

 

Румунія оголосила в розшук старшого сина екс-президента Молдови

 

Правоохоронні органи Румунії оголосили в розшук старшого сина екс-президента Молдови Сергія Лучинського, засудженого раніше до 2,4 року тюремного ув'язнення.

Про це поінформували у прес-службі поліції Румунії, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У період з грудня 2014-го до березня 2015-го року обвинувачений Лучинський вимагав від одного з румунських бізнесменів суму в €4 млн, переконуючи його, що він може вплинути на судові органи, які беруть участь у розгляді кримінальних справ стосовно бізнесмена», - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що поліція розшукує Лучинського для приведення у виконання судового вироку.

Раніше Вища касаційна палата Румунії винесла остаточний вердикт щодо Лучинського, засудивши його до 2,4 року тюремного ув'язнення за отримання вигоди з впливу.

 

Помер великий герцог Люксембургу Жан

 

У віці 98 років помер великий герцог Люксембургу Жан.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на його сина Анрі.

«З великим сумом я повідомляю вам про смерть мого улюбленого батька, Його Королівської Високості великого герцога Жана, який помер в колі своєї улюбленої родини», - йдеться у заяві.

Як зазначається, нещодавно Жан був госпіталізований в лікарню через легеневу інфекцію.

Великий герцог Жан зрікся престолу на користь сина Анрі у 2000 році, після майже 36 років перебування на троні.

Під час свого правління він керував перетворенням Великого герцогства Люксембург на міжнародний фінансовий центр.a

ІДІЛ узяла на себе відповідальність за теракти на Шрі-Ланці

Екс-президента Вірменії звинувачують в отриманні хабара – $3 мільйони

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers