rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ США заборонили ще восьми країнам купувати іранську нафту

США заборонили ще восьми країнам купувати іранську нафту

 

Адміністрація США припинить дію всіх винятків, що дозволяли деяким країнам закуповувати іранську нафту, незважаючи на запроваджені проти Тегерана санкції минулого року.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео під час брифінгу у Вашингтоні.

«Оголошую, що ми більше не надаватимемо жодних винятків. Ми й надалі примушуватимемо до дотримання санкцій і слідкуватимемо за їх виконанням. Будь-яка держава або юридична особа, що має відносини з Іраном, повинна уважно оцінити свою діяльність, оскільки ризики будуть не вартими переваг», - сказав Помпео.

Він зазначив, що оновлений санкційний режим набере чинності 2 травня й матиме на меті звести експорт іранської нафти до нуля. «Мета залишається простою: позбавити незаконний режим коштів, які він використовує для дестабілізації Близького Сходу протягом останніх чотирьох десятиріч і заохотити Іран поводитися як нормальна країна», - зазначив держсекретар.

За словами Помпео, США разом з іншими державами-експортерами нафти домовилися підтримувати достатньо високу пропозицію нафти, аби не створювати складнощів на ринку. «Ми дуже ретельно ухвалювали це рішення, аби упевнитися в стабільності ринків. США проводили постійні дискусії із союзниками й партнерами, щоб допомогти їм відмовитися від іранської нафти на користь альтернатив», - зауважив він.

Як відомо, до переліку держав, яким дозволялося безкарно закуповувати іранську нафту, з минулого року належали: Китай, Греція, Індія, Італія, Японія, Південна Корея, Тайвань й Туреччина.

 

У ЦРУ заявили, що Huawei фінансують китайські спецслужби

 

Дані ЦРУ засвідчують, що китайську компанію Huawei фінансують розвідка і армія КНР, а також Комісія з нацбезпеки Китаю.

Про це повідомляє The Times із посиланням на джерело.

«Американська розвідка показала Великій Британії, що Huawei взяла гроші у Народно-визвольної армії, Комісії з національної безпеки Китаю і третьої гілки китайської державної розвідувальної мережі», - повідомляє британське джерело.

За інформацією співрозмовника видання, США поділилися звітом ЦРУ щодо Huawei із союзниками з розвідальянсу Five Eyes, до якого також входять Велика Британія, Австралія, Канада і Нова Зеландія.

Huawei планує постачати Великій Британії обладнання для розбудови 5G-мереж.

Як повідомлялося, 21 лютого держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон не зможе співпрацювати або обмінюватися інформацією з країнами, які використовують системи китайської компанії Huawei Technologies через загрозу безпеці.

США, Канада, Австралія, Японія та Чехія уже наклали серйозні обмеження на продукцію Huawei і ZTE (Польща й Норвегія розмірковують над цим) через побоювання, що її використання зробить мережі цих держав уразливими для шпигунства з боку КНР.

 

Трамп із дружиною відвідають Британію на запрошення королеви

 

Президент США Дональд Трамп, разом із дружиною Меланією, здійснить державний візит до Великої Британії з 3 до 5 червня.

Про це повідомляє Букінгемський палац.

«Президент США Дональд Трамп разом із Меланією Трамп прийняли запрошення Її Величності Королеви щодо державного візиту до Великої Британії з понеділка, 3 червня, до середи, 5 червня 2019 року», - йдеться на сайті. У Букінгемському палаці додали, що деталі програми візиту будуть невдовзі опубліковані.

Раніше, на початку квітня, британські ЗМІ повідомляли, що британська королева Єлизавета ІІ планує надіслати президенту США Дональдові Трампу офіційне запрошення відвідати Британію у червні з державним візитом.

Найімовірніше, візит відбудеться у 75-у річницю висадки військ союзників у Нормандії - 6 червня, коли Трамп у рамках турне Європою відвідуватиме урочисті заходи у Франції, щоб відзначити ювілейну річницю звільнення країни союзниками під час Другої світової війни.

 

Доповідь Мюллера за кілька годин стала бестселером на Amazon

 

Доповідь спецпрокурора США Роберта Мюллера про спроби Росії втрутитися у президентські вибори 2016 року була трансформована у книжкову версію й стала бестселером на Amazon.

Про це повідомляє Daily Mail.

«Дві книжкові версії доповіді Мюллера продаються на Amazon, і одна з них уже стала бестселером», - йдеться у повідомленні.

Два американські видавництва - Skyhorse та Scribner - трансформували доповідь спецпрокурора у книжкову версію й продають її, відповідно, за $9,20 та $10,50 США.

Як повідомляє Daily Mail, найдешевша версія від Skyhorse стала бестселером за лічені години.

Зазначається, що сама доповідь є безкоштовною, адже документ був у четвер вранці опублікований на сайті Мінюсту США.

Нагадаємо, нещодавно генпрокурор США Вільям Барр оприлюднив доповідь спецпрокурора США Роберта Мюллера, який у своєму розслідуванні детально описав спроби Росії втрутитися у президентські вибори 2016 року через хакерські злами, однак не знайшов жодних доказів можливої змови кампанії Трампа з росіянами.

 

Онука Діснея розкритикувала зарплату голови корпорації The Walt Disney

 

Власниця акцій компанії The Walt Disney Ебігейл Дісней заявила, що $65 млн, виплачені в 2018 році керівнику корпорації Робертові Айгеру, - «божевільна сума». Про це повідомляють у публікації на Fastcompany і в Twitter Ебігейл.

Ебігейл Дісней є онукою співзасновника The Walt Disney Company Роя Діснея, брата Волта Діснея.

Вона зазначила, що висловлюється від себе, а не від імені всієї родини.

«Що заважає передати частину прибутку - тобто плодів праці найманих робітників компанії - комусь, крім її верхівки? Я не кажу, що Айгер не заслуговує бонусу. Ще й як заслуговує. Він - чудовий, і керує компанією чудово. І я в курсі, що 125 тисяч співробітників отримали бонуси розміром $1000 після здачі фінансової звітності. Ось так були витрачені $125 млн. А ще $3,6 млрд були витрачені на викуп акцій. Ви жартуєте, чи що?» - обурилася Ебігейл Дісней.

Вона додала, що 85% акцій компанії належать 10% найбагатших американців, тож викуп зіграв саме їм на руку. Вона підкреслила, що таким чином збільшується економічна нерівність.

Щоб змінити цю ситуацію, Ебігейл запропонувала половину виплачених наприкінці року бонусів ($65 млн) і плюс половину всіх бонусів, отриманих топ-менеджерами компанії, розподілити між усіма співробітниками компанії. Вона підрахувала, що 50 тис. працівників могли б отримати надбавку в розмірі $740, якби багатомільйонну «надбавку» Айгера перерозподілили на їхню користь.

«Додайте 50% бонусів інших менеджерів вищої ланки й отримаєте радикальну зміну життєвих умов для людей, які працюють повний день і живуть у межах (або за межею) бідності», - заявила вона.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року корпорація Walt Disney Co оголосила, що 12 листопада запустить власний стримінговий сервіс. Вартість становитиме $6,99 на місяць або $69,99 за рік. У перший же рік роботи сервіс випустить більш, ніж 25 оригінальних серіалів і 10 фільмів. Окрім цього, будуть доступні програми і фільми виробництва компаній: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars і National Geographic.

 

У Техасі в авіакатастрофі загинули двоє людей

 

Двоє людей стали жертвами катастрофи малого літака в американському штаті Техас.

Про це повідомляє бюро телеканалу CBS в Остіні (штат Техас).

«Катастрофа малого літака у Кінгсланді забрала життя двох людей у неділю», - зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що інцидент стався в неділю вдень.

«Представник офісу шерифа округу Ллано повідомив, що служба 911 отримала виклик о 14:27 (за місцевим часом - ред.)», - інформує телеканал.

На місці інциденту працюють слідчі. До розслідування будуть залучені також представники Федерального агентства повітряного транспорту США.

 

У Флориді арештували двох школярок, які планували масове вбивство

 

Щонайменше, дев'ятеро людей мали стати жертвами двох 14-річних школярок у штаті Флорида, які спланували масове вбивство з використанням вогнепальної зброї.

Про це йдеться в повідомленні американського видання The Daily Beast.

«Дві 14-річних дівчини, учениці середньої школи містечка Ейвон Парк (за 80 миль на південь від Орландо, штат Флорида) були заарештовані через продуману змову щодо вбивства дев'ятьох людей», - зазначає видання.

Вони склали ретельний план з іменами шести обраних жертв, а також кодовими абревіатурами щодо інших. Ці записи були зібрані в теку під назвою «Проект 11/9» із позначками «приватна інформація» й «не відкривати», яка була знайдена вчителем.

Дівчата спланували, зокрема, де придбати вогнепальну зброю, що одягнути і як спалити тіла, аби позбутись їх, використовуючи автомобіль. Як стало відомо, вони мали намір «заманити» своїх жертв на місце запланованого вбивства.

Ученицям загрожують звинувачення за дев'ятьма пунктами змови з метою вбивства, а також за трьома пунктам змови з метою викрадення.

 

Торнадо у Міссісіпі та Флориді забрав життя чотирьох людей

 

Потужні вітри, які місцями переростають у торнадо, налетіли останніми днями на південні й центральні штати на сході США, забравши життя, принаймні, чотирьох людей, зокрема, 8-річної дитини.

Про це повідомив у суботу американський центральний телеканал CNN.

Зокрема, повідомляється про загибель двох людей у Міссісіпі внаслідок автокатастроф через негоду. У Алабамі дерево впало на будинок, що спричинило смерть одного з мешканців. Ще один фатальний випадок стався у Флориді, де загинула 8-річна дівчинка після того, коли дерево зруйнувало її будинок. Повідомляється також про багатьох поранених людей.

Штормова погода спричиняє також повені, які вже зараз охоплюють території, на яких проживають близько 40 млн людей, на північному сході країни. Місцями шторми переростають у торнадо, а також несуть зі собою градові опади, - повідомили в Метеорологічній службі США.

 

Американський телескоп зробив нове фото Крабоподібної туманності

 

Американський телескоп «Габбл» зробив нову світлину Крабоподібної туманності.

Відповідна фотографія опублікована на сайті Європейського космічного агентства.

Зазначається, що світлина була зроблена телескопом з нагоди його 29-річної «роботи» на орбіті.

Як відомо, космічний телескоп «Габбл» є американським оптичним телескопом, який розташований на навколоземній орбіті з 1990 року. Він є спільним проектом Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) та Європейського космічного агентства (ESA). Сам телескоп названо на честь американського астронома Едвіна Габбла, який створив класифікацію галактик.

Губернатор Іллінойсу заборонив робочі зони, де не обов’язковим є контракт із профспілкою

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers