rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Чикаго буде містом-притулком, незважаючи на план Trump

 

Чикаго і надалі залишатиметься містом-притулком. Про це заявили міські чиновники, коментуючи нещодавні коментарі президента Donald Trump, що погрожує перевезти всіх мігрантів до таких міст.

Сенатор Dick Durbin, який нещодавно відвідав мігрантів на американо-мексиканському кордоні, заявив, що останні коментарі президента були «найпаскуднішими словами, які я останнім часом чув від президента».

Минулого тижня Trump заявив, що його погроза відправити мігрантів до так званих міст-притулків, набуває чинності, хоча наразі незрозуміло, чи такий план можна реалізувати.

«Ті нелегальні іммігранти, яких більше не можна утримувати на законних підставах (Конгрес для цього має прийняти відповідні закони), будуть, з урахуванням внутрішньої безпеки, передані містам-притулкам та штатам, які надають притулок мігрантам», - написав Trump у Tweeter лише через кілька днів після того, коли його помічники наполягли, аби такий план був відкладений.

Білий дім і Міністерство національної безпеки не одразу прокоментували слова президента. Наразі незрозуміло, чи вжило міністерство будь-яких заходів, аби реалізувати намір президента. Раніше юристи повідомляли Білому дому, що ця ідея - неможлива і призведе до нецільового використання коштів, адже Бюро із забезпечення дотримання імміграційних і митних правил США вже потерпає від браку коштів.

«Президент Trump не розуміє, що Америка є країною-притулком. Малі, середні та великі міста в усій країні раптово і швидко ідентифікували себе як міста-притулки через те, що президент Trump закликає їх відмовитися від цінностей, ідеалів і культурного майбутнього американців, - зауважив міський голова Чикаго Rahm Emanuel. - Проте, Чикаго, як гостинне місто, вітає цих мігрантів з відкритими обіймами, так само, як ми вітали сирійських біженців, так само, як ми вітали пуерториканців, котрі через наслідки урагану Марія стали переселенцями, і так само, як ми вітаємо біженців з Рохінджі, що втікають від геноциду в М'янмі. Чикаго завжди буде гостинним містом; іммігранти з усіх конфесій, національностей та етнічних груп допомагають зробити Чикаго найбільш американським з усіх американських міст».

Тим часом Sarah Sanders, прес-секретар Білого дому, нещодавно уточнила, що ця ідея є лише одним з варіантів, що перебувають на розгляді.

«Ще не вирішено, чи цю ідею будуть реалізовувати», - зазначила вона у коментарі Fox. І додала, що ідея Trump уже кілька разів була відхилена юристами Міністерства національної безпеки.

«Президент почув ідею, йому вона - до вподоби, відтак, ми шукаємо, чи є варіанти, які забезпечать можливість реалізувати її, а також здійснять повний, ретельний і всебічний огляд цієї ідеї», - заявила вона на ABC.

Водночас, демократи попросили Білий дім і МНБ обговорити пропозицію щодо переселення затриманих мігрантів до так званих міст-притулків і районів, які не співпрацюють із федеральними імміграційними службами і які, здебільшого, є вотчиною демократів.

«Адміністрація не лише не має юридичних повноважень переселяти затриманих таким чином. Шокує, що президент і високопоставлені чиновники з адміністрації навіть маніпулюють рішеннями про переселення нелегалів (у міста-притулки - ред.) через суто політичні причини», - йдеться у листі, який підписали три голови комітетів Палати представників.

На їхню думку, мета плану Trump - «у ненормальний і незаконний спосіб заробити політичні дивіденди».

Пропозицію вже двічі відхиляли представники адміністрації, але Trump і досі наполягає на своєму.

Нещодавно в Адміністрації президента заявили, що країна переповнена потоком сімей мігрантів, здебільшого, - з Центральної Америки, які намагалися перетнути південно-західний кордон. Американський прикордонний патруль повідомив, що кількість сімей, затриманих у березні, склала 53 тисячі. Це - новий рекорд. Незважаючи на це, демократи переконують, що адміністрація погіршує ситуацію, агресивно затримуючи осіб, які незаконно перетнули кордон США, й обмежуючи кількість людей, які хочуть отримати статус біженця.

«Я хотіла б нагадати всім, що пошук притулку не є порушенням закону», - зауважила член Палати представників Lauren Underwood. «Вважаю, що це - дуже тривожно - використовувати осіб, які є бідними, але відчайдушно прагнуть потрапити у безпечне середовище від безпрецедентного насильства і трагедії у країнах, з яких вони походять», - наголосила вона.

 

Апеляційний суд дозволив закрити лікарню у Melrose Park

 

Апеляційний суд скасував рішення суду нижчої інстанції, яке забороняє закриття лікарні у передмісті Чикаго.

Апеляційний суд штату Іллінойс одноголосно прийняв рішення, що село Melrose Park не має підстав вимагати тимчасової судової заборони на закриття Pipeline Health, власником якої є Westlake Hospital. Натомість, сільські чиновники стверджують, що закриття лікарні негативно вплине на громаду.

На початку минулого тижня Moshe Jacobius, суддя округу Cook, прийняв рішення, що власник Pipeline Health зобов'язаний до минулого четверга відновити діяльність лікарні, інакше буде оштрафований на $200 000 доларів за кожен день простою.

У Pipeline Health кажуть, що закрити лікарню їх змусило питання кадрового забезпечення. Генеральний директор Jim Edwards каже: у компанії раді, що апеляційний суд виніс рішення на їхню користь.

У своєму виступі Ron Serpico, мер Melrose Park, заявив, що село продовжуватиме боротися за те, аби лікарня працювала. Члени Health Facilities та наглядової ради планують розглянути заявку Pipeline Health на закриття лікарні.

 

У Чикаго відкриють нові автобусні смуги CTА

 

У місті розпочалося будівництво першої з декількох нових автобусних смуг на найбільш завантажених транспортних маршрутах міста. Відтак, автомобілісти Чикаго повинні підготуватися до того, що в місті стане більше смуг для автобусів CTA.

На думку міських чиновників, нові смуги - чудовий спосіб прискорити рух автобусів. Натомість, деякі критики кажуть, що нові автобусні смуги призведуть тільки до більшої кількості заторів і проблем з безпекою.

Церемонія закладення нової смуги відбулася у Чикаго на North May Street, одній із, щонайменше, п'яти вулиць, де буде розміщено смуги для автобусів.

Будівництво нових смуг коштуватиме місту приблизно $5 млн.

«Для того, щоб Чикаго було більш яскравим, безпечним і рівноправним містом, нам потрібно ефективніше перевозити людей. Автобусні смуги - це хороший спосіб зробити це», - вважає Ron Burke, виконавчий директор Active Transportation Alliance.

Нові автобусні смуги також будуть закладені на Chicago Avenue, Western Avenue та LaSalle Street.

Місто вже експериментувало із зупинками CTA Loop Link. Деякі мешканці Чикаго кажуть, що після реконструкції зупинок виникли проблеми для водіїв.

«Зупинки, очевидно, забирають більше місця, тому є менше смуг для руху транспорту», - каже один із мешканців.

Мер Rahm Emanuel заявив, що місто має намір активізувати будівництво смуг для автобусів.

В Active Transportation Alliance кажуть, що новообрана мер Lori Lightfoot підтримує розширення програми будівництва автобусних смуг. Їхньою метою є будівництво 50-мильної ділянки доріг зі смугами для автобусів протягом наступних чотирьох років.

«Автомобілісти, зазвичай, поступово звикають до обмежень, - каже Burke. - Ми вважаємо, що це відбудеться і в Чикаго».

 

Населення Чикаго зменшується четвертий рік поспіль

 

Населення Чикаго зменшується вже четвертий рік поспіль. Про це повідомляє Бюро перепису США.

Згідно з його даними, з 2017 до 2018 років Чикаго втратило приблизно 22068 мешканців. Наразі у ньому проживають майже 9,5 мільйона осіб.

Зменшення кількості населення триває в усьому штаті. Це може вплинути на майбутнє федеральне фінансування, економічний розвиток і політичне представництво тих мешканців, які залишаться жити у штаті, - повідомляє Chicago Tribune.

Незважаючи на те, що населення Нью-Йорка та Лос-Анджелеса також скоротилося, у Чикаго спостерігається зменшення населення як у загальній кількості, так і у відсотках. Чикаго втратило 0,23% населення - вдвічі більше, ніж у Нью-Йорку, населення якого зменшилось на 0,10%.

Відповідно до Бюро перепису, Чикаго простягається від округу Cook до його передмість, а також до ареалу міста належать окремі ділянки у південно-східній частині штату Вісконсин і північно-західній - штату Індіана.

 

Минулого року Чикаго відвідали 58 млн туристів

 

Чикаго у 2018 році побило власний туристичний рекорд. Місто відвідали майже 58 млн туристів. Про це йдеться у прес-релізі адміністрації мера Rahm Emanuel.

У доповіді мерії та працівників програми «Select Chicago», зокрема, йдеться про те, що протягом 2018 року Чикаго відвідали 57,7 мільйона людей. Це - на 2,4 млн відвідувачів більше, ніж попереднього року. «Select Chicago» - програма, яка допомагає іноземним інвесторам скористатися регіональними програмами економічного розвитку в Чикаго.

«Туризм у Чикаго створює робочі місця на території всього нашого міста, - зауважив Emanuel. - Продовжуючи встановлювати нові туристичні рекорди і щороку залучаючи до Чикаго мільйони людей, ми створюємо економічні можливості, які впливають на кожен район Чикаго».

За інформацією офісу мера, сфера туризму підтримує у Чикаго понад 150 тис. робочих місць. Міська влада стверджує, що загальна заповненість готелів порівняно з попереднім роком зросла на 4,4 відсотка.

«Вплив нашого туризму, індустрії розваг та індустрії гостинності стає дедалі помітнішим, - заявив David Whitaker, генеральний директор «Choose Chicago». - Економіка Чикаго, яка розвивається завдяки туристам, сприяє прогресу в сферах туризму та розваг».

 

У Чикаго планують відремонтувати 315 миль дорожнього полотна

 

Чиказькі департамент транспорту та департамент управління водними ресурсами планують відремонтувати 315 миль доріг на території всього міста.

Міський голова разом з олдерменом Silvana Tabares високо оцінили міську програму «Building a New Chicago», в рамках якої за останніх вісім років було встановлено нове дорожнє покриття на понад двох тисячах кілометрів вулиць і алей.

«Із 2011 року ми здійснили безпрецедентні інвестиції в ремонт вулиць у кожному куточку Чикаго, але ми не припиняємо працювати, - зазначив Emanuel. - Після складної зими місто Чикаго буде наполегливо працювати над тим, щоб відновити пошкоджені дороги».

Згідно з прес-релізом міської влади, вже визначені перші 100 миль доріг, на яких заплановані ремонтні роботи:

Sheridan Rd. - від Devon Ave. до Touhy Ave. (1 миля)

Broadway - Gunnison St. до Foster Ave. (0,65 милі)

Foster Ave. - East River Rd. до Harlem Ave. (2 милі)

Dearborn St. - Madison St. до Polk St. (0,65 милі)

Kedzie Ave. - Jackson Ave. до Ogden Ave. (1,35 милі)

Austin Blvd. - Lake St. до North Ave. (1,45 милі)

31st St. - Lawndale Ave. до Western Ave. (1,7 милі)

51st St. - Millard Ave. до Kedzie Ave. (0,57 милі)

Lafayette Ave. - Marquette Rd. до 79th St. (1,5 милі)

З електронною картою доріг, на яких цього літа заплановані ремонтні роботи, можна ознайомитися на веб-сайті міста: www.chicago.gov/content/dam/city/depts/mayor/Press%20Room/Press%20Releases/2019/April/Resurfacing_2011to2019.pdf

Губернатор Іллінойсу заборонив робочі зони, де не обов’язковим є контракт із профспілкою

Президент США привітав Зеленського і підтвердив готовність підтримувати реформи в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers