rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Збірна України виграла «золото» етапу Кубка світу в Софії

 
Title  
 Фото ukraine-rg.com.ua 

Минулими вихідними у Софії (Болгарія) пройшли фінали в окремих видах на другому етапі Кубка світу-2019 з художньої гімнастики.

Як повідомляє ukraine-rg.com.ua, Україну в фіналах з булавами і стрічкою представила Влада Нікольченко, а наша збірна команда в групових вправах виступила у фіналах із п'ятьма м'ячами і трьома обручами + чотирма булавами.

Наші дівчата показали блискучий виступ з обручами і булавами, завоювавши «золото» змагань. На другому місці - господині турніру, яких наші грації обійшли на 0.05 бала, а третьою стала команда Японії.

Нагадаємо, що минулого тижня в Італії наші гімнастки завоювали «срібло» в цьому виді.

У фіналі з п'ятьма м'ячами українки, на жаль, припустилися кількох помітних помилок і посіли сьоме місце.

Влада Нікольченко показала шостий результат у фіналі з булавами і лише восьмий - у фіналі зі стрічкою. На жаль, незважаючи на бездоганний виступ зі стрічкою, судді не зарахували всі елементи програми.

Додамо, що наступними вихідними, 19-21 квітня, відбудеться етап Кубка світу-2019 в столиці Узбекистану Ташкенті.

БОРОТЬБА

 

Жан Беленюк у Бухаресті виграв «золото» Євро-2019 із греко-римської боротьби

28-річний український борець греко-римського стилю Жан Беленюк 13 квітня у столиці Румунії став чемпіоном Європи. Це вже третє континентальне «золото» Беленюка в кар'єрі.

Як повідомляє wrestlingua.com, у фінальній сутичці киянин у ваговій категорії до 87 кг переміг на килимі бухарестського спорткомплексу Polyvalent Hall азербайджанця Іслама Аббасова (5:1).

На шляху до вирішального поєдинку українець здолав Іоанна Гуклека з Хорватії (6:1), угорця Еріка Сільвашші (3:1) та литовця Ейвідаса Станкевічюса (5:1).

У завершальний день чемпіонату Європи-2019 зі спортивної боротьби в Бухаресті (Румунія) скарбничка збірної України поповнилася десятою медаллю.

Як повідомляє офіційний сайт Асоціації спортивної боротьби України, бронзовим призером континентальної першості з греко-римської боротьби став Ленур Теміров.

У «бронзовому» фіналі вагової категорії до 60 кг Ленур Теміров впевнено здолав супротив хорвата Івана Лізатовича. Підсумковий рахунок - 9:0 на користь українського атлета - якнайкраще характеризує те, що відбувалося на килимі впродовж сутички.

А загалом, на Євро-2019 зі спортивної боротьби Україна завоювала десять медалей. Спершу бронзовими призерами чемпіонату Європи з вільної боротьби стали Василь Шуптар (65 кг) і Олександр Хоцянівський (125 кг). Після цього у жіночій боротьбі українки завоювали чотири «золота» - Оксана Лівач (50 кг), Ірина Гусяк (55 кг), Алла Черкасова (68 кг), Аліна Стадник-Махиня (72 кг); та два «срібла» - Лілія Горішна (53 кг), Тетяна Кіт (57 кг).

Додамо, що у командному заліку жіноча збірна України виборола на Євро-2019 перше місце.

БОКС

 

Жіноча збірна України здобула дев'ять нагород на турнірі в Польщі

Національна жіноча збірна України з боксу виборола дев'ять нагород на міжнародному турнірі, який проходив у Щецині (Польща).

Серед дев'яти нагород, які жіноча збірна України з боксу виборола на міжнародному турнірі в Польщі, - два «золота», три «срібла» і чотири «бронзи», - повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

Переможницями та призерками змагань у складі української команди стали:

«золото» - Ярослава Маринчук (57 кг), Марія Кривоніс (+81 кг);

«срібло» - Аміна Абрамова (60 кг), Аміна Булах (64 кг), Олеся Крисюк (81 кг);

«бронза» - Ангеліна Андрійченко (48 кг), Вікторія Вітько (64 кг), Юлія Лясота (64 кг), Даша Лубоцька (69 кг).

 

Василь Ломаченко захистив титули й уникнув операції - травма руки несерйозна

Пошкодження правої руки українського боксера Василя Ломаченка в бою проти британця Ентоні Кролли не виявилося серйозним.

  Title

Про це розповів менеджер українського боксера Егіс Клімас, - повідомляє espn.com.au.

«Це просто вивих кісточки, операція не була необхідною. Кісточку вправили на місце. Три тижні в гіпсі - і все буде в порядку. Ми знову побачимо Василя в рингу, найімовірніше - у вересні», - заявив Егіс Клімас.

13 квітня Василь Ломаченко переміг Ентоні Кроллу технічним нокаутом у четвертому раунді, що дозволило йому захистити свої титули чемпіона світу за версіями WBO і WBA.

Екс-чемпіон UFC ірландець Конор Макгрегор прокоментував нокаут у боксерському бою українця Василя Ломаченка та британця Ентоні Кролли і запросив українця в ММА (змішані бойові мистецтва).

Про це Конор Макгрегор написав у коментарі на своїй сторінці в Twitter.

«Люблю завдавати ударів у це місце. Ми в ММА називаємо цей удар «навушники». Легальний удар у голову. Давай у ММА, Лома. У нас є олімпійський чемпіон з боротьби в твоїй вазі (напевно, має на увазі чемпіона UFC у найлегшій вазі Генрі Сехудо - прим.), з яким ти можеш дебютувати. Це буде аналогічна ситуація з моїм дебютом в боксі, коли я побився з олімпійським чемпіоном і чемпіоном світу (Флойдом Мейвезером - прим.)», - написав Конор Макгрегор.

У травні минулого року Василь Ломаченко травмував праве плече в переможному бою проти Хорхе Лінареса. Український боксер переніс операцію і пропустив кілька місяців. Він повернувся в ринг в грудні, перемігши Хосе Педрасу.

Додамо, що серед можливих суперників Василя Ломаченка - Майкі Гарсія та Люк Кемпбелл.

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

 

Пахнюк - срібний призер Євро-2019 у вправі на паралельних брусах

Українець Петро Пахнюк виграв срібну медаль у вправах на паралельних брусах у рамках чемпіонату Європи-2019 зі спортивної гімнастики.

Збірна України завершила чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики 2019 року в польському Щецині зі «сріблом» Петра Пахнюка у вправах на паралельних брусах, - повідомляє xsport.ua.

До цього українець двічі ставав шостим у фіналі Євро в 2015 і 2018 роках, але в Польщі зумів піднятися на п'єдестал. Пахнюк отримав оцінку 15,333 (6,2 складність і 9,133 виконання) і завоював «срібло», поступившись росіянину Микиті Нагорному 0,133 бала.

Олег Верняєв, який ще не встиг повноцінно відновитися після операцій, став восьмим (13,133), а у вправах на коні - сьомим (13,200).

Також 14 квітня в фіналі на окремих снарядах виступав Ігор Радівілов, але він впав на другому опорному стрибку і не зумів завоювати медаль (14,233).

У суботу, 13 квітня, Радівілов виступав на кільцях, але припустився помилки і став восьмим (13,933), а Анастасія Бачинська - сьома на колоді (11,633).

Додамо, що Анастасія Бачинська посіла п'яте місце в багатоборстві, а Петро Пахнюк - шосте.

ВАЖКА АТЛЕТИКА

 

Анастасія Лисенко на Євро-2019 у Батумі здобула «срібло»

У грузинському Батумі відбувся чемпіонат Європи з важкої атлетики 2019 року.

13 квітня, у завершальний день Євро-2019, як повідомляє xsport.ua, 23-річна українська спортсменка Анастасія Лисенко, виступаючи у ваговій категорії понад 87 кг, показала результат 268 кг у сумі двоборства (ривок 120 кг + поштовх 148 кг), здобувши срібні медалі у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Раніше на Євро-2019 з важкої атлетики у Батумі три золоті медалі збірній України приніс Дмитро Чумак. Також по одній бронзовій медалі виграли Костянтин Рева і Кирило Пирогов.

Тож, загалом, у скарбничці української збірної на важкоатлетичному континентальному форумі вісім нагород - дві золоті, дві срібні та чотири бронзові медалі.

САМБО

 

Українці вибороли 29 нагород на Євро-2019 серед молоді

Title  

Наталія Чистякова достроково здобула «золоту» перемогу на Євро-2019 у Лімассолі. Фото sambo.net.ua

Молодіжна збірна України зі самбо виборола 29 нагород на чемпіонаті Європи 2019 року, який проходив у Лімассолі (Кіпр).

У третій, завершальний, день змагань чемпіонату Європи серед молоді (віком до 18 і до 20 років) українці вибороли вісім нагород - дві золоті, три срібні і три бронзові.

Як повідомляє прес-служба Федерації самбо України, титул найсильніших отримали Наталія Чистякова і Марія Меркулова.

Призерами третього дня змагань серед українців стали: Софія Бординських (до 48 кг), Вікторія Попович (60), Наталія Чистякова, Сергій Неботов (70), Анастасія Безатосна (52), Мар'яна Михайлова (64), Марія Меркулова (80), Євген Вегера (100).

У перший день змагань на молодіжному чемпіонаті Європи українці здобули десять медалей - одну золоту, дві срібні і сім бронзових. Чемпіонський титул виборов Віталій Терентьєв, який представляє Миколаївську область.

У другий день чемпіонату Європи в Лімассолі українці поповнили медальну колекцію 11 нагородами. Із них - три «золота», які здобули Ярослав Давидчук, Роман Труш і Владислава Нецвіт.

Таким чином, українська команда везе додому 29 медалей: шість золотих, вісім срібних і 15 бронзових. Це - другий результат як за якістю, так і за кількістю призових місць.

У командній першості українські спортсмени стали третіми серед дівчат, другими серед юніорок і третіми серед юніорів.

ШАХИ

 

Антон Коробов і Марія Музичук отримали «Шаховий гетьман-2018»

Українські гросмейстери Антон Коробов (Харків) і Марія Музичук (Львів) стали лауреатами конкурсу «Шаховий гетьман» як найкращий шахіст і найкраща шахістка України 2018 року.

  Title
  Фото wikimedia.org
 

Лауреати цього конкурсу, який проводить співтовариство «Українські шахи» і сайт «Шахова Україна», визначаються шляхом персонального голосування, - повідомляє ІА ЗІК.

У ньому беруть участь тільки українські гросмейстери. Кожен називає п'ятірку найкращих у чоловічих і жіночих шахах. За перше місце номінант отримує 10 балів, за друге - 7, за третє - 5, за четверте - 3, за п'яте - 1.

У конкурсі «Шаховий гетьман-2018» Коробов набрав 303 бали (25 опитаних гросмейстерів поставили харків'янина на перше місце, 5 - на друге, 3 - на третє і 1 на четверте місце). А випускниця Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Марія Музичук набрала 308 балів (21 перше місце і 14 других).

Додамо, що, загалом, в нинішньому опитуванні брали участь 65 гросмейстерів.

«Шаховий гетьман-2018»

Чоловіки

Антон Коробов (Харків, 2675) - 303

Василь Іванчук (Львів, 2677) - 151

Павло Ельянов (Харків, 2661) - 141

Жінки

Марія Музичук (Львів, 2563) - 308

Анна Музичук (Львів, 2539) - 262

Наталія Букса (Львів, 2407) - 115

Конкурс «Шаховий гетьман» відбувся вже 14-й раз. У чоловіків вісім разів лауреатом ставав Василь Іванчук, двічі - Антон Коробов, Павло Ельянов і Руслан Пономарьов (Київ). У жінок шість перемог на рахунку Катерини Лагно (зараз представляє Росію), по дві - в Анни і Марії Музичук, Наталії Жукової та Анни Ушеніної.

Топ-8 юних українців, яких виховує Італія: діаманти «Мілана», «Ювентуса», «Лаціо» – ми можемо їх втратити назавжди

Без Реброва, Ротаня та Шевчука: топ-8 найкращих молодих тренерів України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers