rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Депутати міськради Чикаго резолюцією вшанували мера Rahm Emanuel

 

Мер Rahm Emanuel востаннє голосував на засіданні міської ради Чикаго.

У травні він піде з посади, а до присяги буде приведена новообрана мер Lori Lightfoot.

Emanuel вперше був обраний на посаду мера у 2011 році. Депутати міськради удостоїли його резолюції, що детально описує його життя, попередню діяльність та перебування на посаді. Зокрема, вони згадали його перебування на посадах при колишньому президентові Bill Clinton та в адміністрації екс-президента Barack Obama. Депутати також пригадали ініціативи, які він реалізував на посаді мера Чикаго, - інвестиції в систему дошкільного навчання, відкриття штаб-квартир великих корпорацій у Чикаго, розвиток туризму та багато іншого.

Під час зачитування резолюції Emanuel відреагував дуже емоційно, навіть підняв руку, щоб витерти сльозу.

Під час урочистого сесійного засідання були також присутні представники духовенства, яким також надали слово.

Це засідання також було останнім для кількох олдерменів, які або вирішили піти на пенсію після закінчення терміну повноважень, або програли нещодавні виборчі перегони.

Серед олдерменів, які ще раніше заявили про свої плани залишити посаду, - олдермени з 22-го району Ricardo Munoz, із 25-го району - Danny Solis, із 39-го - Marge Laurino та Ameya Pawar зі 47-го.

Колишній олдермен із 20-го району Willie Cochran пішов у відставку після того, коли 21 березня визнав себе винним в електронному шахрайстві.

Депутати, які програли вибори у своїх районах: із 1-го району Proco «Joe» Moreno, зі 16-го - Toni Foulkes, із 31-го - Milly Santiago, зі 40-го - Pat O'Connor, із 45-го - John Arena та зі 49-го - Joe Moore.

 

Lori Lightfoot презентувала свою команду та попросила мешканців Чикаго долучатися до неї

 

Новообрана мер Чикаго Lori Lightfoot презентувала свою перехідну команду і попросила мешканців міста, які бажають приєднатися до її адміністрації, надсилати свої резюме.

«Ми шукаємо найталановитіших і найвідданіших людей з усіх районів, а також збираємо найкращі ідеї з усього міста, - йдеться у заяві Lightfoot. - Немає меж для того, що ми можемо зробити, коли всі працюватимемо разом».

Її заступниками стануть бізнесмен Willie Wilson, президент і генеральний директор «Chicago United» Gloria Castillo, президент «Field Foundation of Illinois» Angelique Power, генеральний директор корпорації «NanoGraf» Samir Mayekar; засновник «PSP Partners» Penny Pritzker; президент Федерації праці Чикаго Robert Reiter; бізнесмен Samuel Skinnner із Greenberg Taurig та генеральний директор «Leadership Greater Chicago» Maria Wynne.

Виконавчий віце-президент та головний фінансовий директор DePaul University Jeffrey Bethke очолить перехідний департамент із фінансових питань та бюджету міста.

«Я з гордістю повідомляю, що ця представницька група лідерів з усього Чикаго працюватиме разом зі мною під час перехідного періоду, - йдеться у заяві Lightfoot. - Це - поєднання досвідчених професіоналів, які протягом десятиріч довго і наполегливо працювали для вирішення найгостріших питань, що стоять перед містом, і нові голоси, що привнесуть нові ідеї».

Вона зазначила, що її команда до 20 травня підготує комплексну доповідь, яка «буде дорожньою картою на перші 100 днів для адміністрації Lightfoot».

Вона також звернулася до мешканців Чикаго з проханням, аби вони подавали свої резюме та ділилися «ідеями для майбутнього Чикаго». Детальнішу інформацію можна дізнатися на bettertogetherchicago.com.

«Якщо ви хочете бути частиною адміністрації новообраного мера Lightfoot, то можете надсилати свої резюме безпосередньо нам. Чикаго - багате на таланти. Ми з нетерпінням чекаємо на формування команди, яка буде різноманітною в усіх аспектах і готова служити мешканцям Чикаго», - зазначив спеціальний радник Ra Joy.

 

Депутати хочуть «відокремити» Чикаго від Іллінойсу

 

В Іллінойсі зареєстровано законопроект, який пропонує відокремити місто Чикаго від штату. Документ має на меті ініціювати дискусію про всебічний вплив міста на політику штату, а не призвести до створення 51-го штату, - стверджує автор законопроекту, член Палати представників штату Іллінойс, республіканець C. D. Davidsmeyer.

Він заявив, що його законопроект закликає Конгрес США зробити третє за величиною місто у країні своїм штатом, - повідомляє State Journal-Register.

«Це, швидше, розчарування від політики, ніж справжня віра у те, що Чикаго та Іллінойс будуть кращими як окремі штати, - каже Davidsmeyer. - Я не вірю, що Чикаго і штат Іллінойс повинні бути розділені. Наші відносини є взаємовигідними».

На думку Davidsmeyer, Чикаго потрібно визнати, як його політика впливає на сільську місцевість в Іллінойсі.

«Реальність - така, що місто Чикаго конкурує з Нью-Йорком, Лос-Анджелесом і Сан-Франциско, а (південні штати США) конкурують з аграрними Індіаною і Міссурі, - зауважив він. - Політика, яку просуває Чикаго, фактично гальмує наші економічні можливості».

Республіканець, член Палати представників Brad Halbrook презентував законопроект у лютому. Він був співавтором подібного законопроекту минулого року, але тоді депутати не підтримали його. Цьогоріч законопроект має ще менше шансів на успіх у парламенті, який контролюють демократи. Губернатор Іллінойсу J. B. Pritzker і очільники Палати представників і Сенату штату також є чиказькими демократами.

Halbrook підкреслив, що місто з 2,7 мільйонами мешканців має зовсім відмінне від сільського населення ставлення до різноманітних проблем, зокрема, таких, як аборти та право на зброю.

«Наші традиційні сімейні цінності, здається, зазнають нападів на кожному куті, - каже Halbrook. - Ми намагаємося проводити дискусію, щоб люди заявили, що це - не наші цінності».

Формування нового штату з частини нинішнього штату, відповідно до Конституції США, вимагає схвалення Конгресу та законодавчого органу штату.

«Коли у вас є великий населений пункт, який, здається, контролює програму дій або шлях вирішення окремих питань для решти штату, то конституція дає нам можливість змінити цю ситуацію. Побачимо, що буде далі», - зауважив Halbrook.

Напруженість між міськими та сільськими районами - характерна не тільки для Іллінойсу. Те ж саме відбулося у Нью-Йорку та Каліфорнії. Про це, зокрема, йдеться у статті, опублікованій минулого року Paul Simon Public Policy Institute у Southern Illinois University.

За словами John Jackson, запрошеного професора інституту і співавтора статті, дивно, що в Іллінойсі так довго зберігалася така загострена ситуація.

«Ми повинні мати лідерів, які збираються й об'єднуються на благо штату, - сказав Jackson. - Ідея - що ця історія є лише грою під назвою «хто кого»; думка, що «якщо ви виграєте, я повинен втратити», - помилкова. Усі частини штату повинні розвиватися, а не тільки одна».

 

Десятки водіїв вантажівок страйкували у Чикаго

 

Чиказькі копи завадили водіям траків провести протестну акцію під назвою «Slow Roll». Акція мала відбутися вранці минулої п'ятниці на Dan Ryan Expressway.

Група водіїв траків почала повільно їздити від Monee на Interstate 57 близько 10 год. ранку перед тим, як потрапити на Dan Ryan Expressway. Про це повідомив сержант поліції Delila Garcia.

Коли вантажівки почали виїжджати з Ohio Street, поліція штату і Чикаго завадила їм виїхати на вулиці міста. Вантажівки продовжували рухатися на автостраді Kennedy перед тим, як вирушити на південь по платному шосе Tri-State.

Протест закінчився близько 1 години дня. Водії вантажівок прибули в офіс Federal Motor Carrier Safety Administration, що розташований на 4747 Lincoln Mall у південному передмісті Matteson.

«Близько 15 водіїв траків спочатку планували поїхати до центру Чикаго, проїхатися біля вежі Trump, щоб привернути увагу до нормативних положень у нашій галузі», - заявив Daniel Dorris, організатор групи протестувальників «Black Smoke Matters».

«Наші скарги пропускають повз вуха. Ми не отримуємо результатів», - каже Dorris.

За його словами, водії планували проїхати колоною правою смугою дороги на мінімальній швидкості.

Поліція штату попередила протестувальників, що їхні дії можуть призвести до аварій на дорогах і завдати серйозної шкоди іншим водіям. Поліція повідомила, що учасники протесту можуть нести відповідальність за аварії, що виникли внаслідок їхньої появи на автостраді.

За даними Garcia, не надходило жодних повідомлень про аварії, які б виникли у результаті протесту водіїв вантажівок.

 

Чикаго - найнебезпечніше місто для мігруючих птахів

 

Чикаго посідає перше місце у рейтингу найнебезпечніших міст для мігруючих птахів через різноманітні фактори, зокрема, яскраве освітлення та величезну кількість скла на будівлях, які можуть відображати небо або інші природні середовища і викликати дезорієнтацію у птахів. Такі результати дослідження, яке проводив Cornell University.

«(Дослідження) підтверджує те, що ми завжди підозрювали: у Чикаго - багато небезпек», - зауважила Annette Prince з «Chicago Bird Collision Monitors».

За даними дослідників, щороку у Чикаго гинуть десятки тисяч птахів, а понад 6000 птахів на рік гинуть у межах однієї квадратної милі у центрі міста.

Дослідники приєдналися до авторів петиції, яка вимагатиме запровадити програму «Lights Out» у центрі міста. Автори петиції вимагають, аби яскраві лампи були опущені донизу, а підприємства у нічний час вмикали тьмяне світло, щоб зробити джерела світла менш помітними для мігруючих птахів.

«Ми хочемо, щоб дуже яскраві лампи більше не експлуатувались», - каже Prince.

Нагадаємо, що подібне розпорядження «Bird Friendly Design Ordinance» презентували у міській раді Чикаго на початку цього року. Законопроект має на меті захистити місцевих і перелітних птахів.

«Ми б хотіли, щоб це було поширено в усьому Чикаго, а також - прийнято як постанова», - додала Prince.

Щороку мільйони птахів мігрують через Чикаго. Прибережні райони міста, як правило, бачать перелітних птахів, здебільшого, тільки один раз на рік. Але через решту районів Чикаго птахи мігрують в обох напрямках. Це пов'язано з розташуванням міста.

Штучне освітлення привертає увагу перелітних птахів, - йдеться у дослідженні. Відтак, птахи часто зіштовхуються у повітрі з іншими пернатими. Світло також може дезорієнтувати птахів, змушуючи їх витрачати більше енергії на те, аби облетіти будівлі.

Скло також може становити загрозу для птахів, оскільки може відбивати небо. Птахи часто намагаються пролетіти через скло і гинуть.

Дослідники вивчили супутникові дані за останні 20 років, що показують світлове забруднення, і дані метеорологічної РЛС, що допомогли визначити кількість перелітних птахів у країні.

Новообрана мер Чикаго Lori Lightfoot зустрілася з депутатами та губернатором Іллінойсу

У Трампа готують нові обмеження на в’їзд у США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers