rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Залізничники злили «прокладці» 59 мільйонів на ремонт вагонів у депо «Укрзалізниці»

ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» («КД МППЗТ») Мінінфраструктури 18 березня за результатами тендерів уклало три угоди з ТОВ «Європейські транспортні традиції» («ЄТТ») про ремонт вагонів на загальну суму 59,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

 

Цьогоріч виконають:

n капітальний ремонт із продовженням терміну експлуатації 42 універсальних вагонів-платформ, 28 хоперів-дозаторів і 12 думпкарів;

n капітальний ремонт із продовженням терміну експлуатації та поновленням або наданням нових номерів, з подальшою реєстрацією у базі АБД ПВ ГІОЦ ПАТ «Укрзалізниця» 42 універсальних вагонів-платформ, 28 хоперів-дозаторів і 12 думпкарів.

Роботи проводитимуть у вагоноремонтних депо ПАТ «Укрзалізниця» у Помічній, Кіровоградської обл. і Смілі, Черкаської обл., які є субпідрядниками з 18 лютого.

Переможець отримав усі підряди без конкуренції, бо більше ніхто не прийшов на торги. Сума угод на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 60,98 млн грн.

Закупівлі провели з другої спроби. Перші тендери скасували через нестачу пропозицій, оскільки на них прийшов тільки чинний переможець «ЄТТ» із такими ж цінами.

«КД МППЗТ» проводить закупівлі за допороговою процедурою, бо не вважає себе замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі», здійснюючи діяльність на комерційній основі. Це означає, що його тендери неможливо оскаржити в АМКУ.

Столична фірма «Європейські транспортні традиції» зареєстрована в жовтні 2018 року під назвою «Корлан Фінанс», її власником було ТОВ «Бізнес пропозиції» Володимира Пальчика і Валерія Резніка. У лютому назва змінилася на теперішню, а засновницею стала Тетяна Голікова з Оріхова, Запорізької обл. Директором спершу став Олексій Лига, а потім - сама Голікова.

Переможець підтвердив досвід листом про договір від 2 лютого 2019 року з ТОВ «Вагон Ремонт Комплект Донбас» про капремонт вагонів за 38 тис. грн. Компанія-замовник із Попасної, Луганської обл., належить Віталієві Царенку і ПП «ВВ-Плюс» Антоніни Зоріної.

Нагадаємо, у 2018 році «КД МППЗТ» без конкуренції замовляло запорізькому ТОВ «Вагоноремонтне підприємство Ремтрансдор» ремонт вагонів у залізничних депо.

Першим керівником «ВРП Ремтрансдор» був Руслан Чернов, який раніше володів нині ліквідованим ТОВ «Торговий дім «Попаснянський вагоноремонтний завод» з Олександром Куліковим, Наталією Остановською, Леонідом Тоценом та Олегом Якимовським. Останній колись очолював ДП «Укрзалізничпостач», а нині працює головним інженером замовника - «Київ-Дніпровського МППЗТ».

Основним власником однойменного ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» з Лисичанська, Луганської обл., є донецьке ТОВ «Аврора Лтд». Раніше останнє контролював нардеп від Партії регіонів Антон Приходський, близький до Віктора Януковича. Нині її власником є ПАТ «Альтана Капітал», яке через віргінську «Altana Limited» належить донеччанці Олені Амітан (раніше ПАТ належало Ігореві Прасолову з оточення Януковича), криворіжанка Марина Бескровна і ТОВ «Спецукрпостачання». Останнє записане на кіпрську «Юмістреко Холдінгз Лтд», чиїм бенефіціаром є Панагіотіс Маратефтіс.

 

Джерело: «Наші гроші»

 

Підслідний монополіст натендерив у шахтарів 50 мільйонів на коштовних саморятівниках

За угодою зі слідством суд призначив умовний термін директору облавтодору за 300 тисяч хабара за рішення по оренді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers