rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Правила кермування в дощ і на мокрій дорозі

У перші кілька годин після початку дощу будьте особливо уважними на дорозі.

 

У суху погоду дорога покривається плівкою з пилу і мастила, що витекло з автомобілів, які проїжджають по ній. Все це висихає, а коли починається дощ, то знову розмокає і робить дорогу надзвичайно слизькою. Якщо дощ сильний, то через кілька годин він змиває з дороги весь накопичений на ній бруд, і кермування стає не таким небезпечним.

Якщо вам треба встигнути кудись вчасно, а надворі ллє як з відра, то краще виїхати заздалегідь. Врахуйте, що швидкість автомобільного потоку в дощ, у середньому, становить 40-50 км/год.

Якщо вам потрібно зупинитися, то в дощову погоду потрібно починати гальмувати значно раніше, і на гальмо потрібно натискати плавно. Раннє гальмування дозволить водієві, що їде за вами, побачити, що ви маєте намір зупинитися, і теж скинути швидкість.

У дощову погоду не користуйтеся круїз-контролем. У багатьох моделях автомобілів круїз-контроль не адаптований під дощову погоду, тому якщо його включити, то машина почне поводити себе, як ніби дорога суха, а це неприпустимо.

Намагайтеся об'їжджати великі калюжі. Пам'ятайте, що в них можуть бути відкриті каналізаційні люки, каміння та інші речі.

Не їдьте по калюжі на великій швидкості - зробивши це, ви можете залити запалювання, і тоді ваша подорож забере значно більше часу.

У дощ потрібно пересуватися з ввімкненими фарами. Але пам'ятайте, що дальнє світло для цих цілей не підійде - воно буде відбиватися від крапель дощу і сліпити вас. У дощ ідеально підходять протитуманні фари.

Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з виду автомобіль, який їде попереду, то, можливо, вам варто припаркуватися і перечекати зливу.

Якщо у вас невеликий досвід водіння в дощову погоду, то постарайтеся прилаштуватися за якимсь автомобілем, що їде в тому ж напрямку, що і ви, і нехай він буде вам «поводирем».

У дощ краще триматися якомога далі від автобусів і вантажівок. З-під їхніх великих коліс у дощову погоду, зазвичай, летить багато бруду, який, опинившись на вашому лобовому склі, може повністю позбавити вас огляду.

Якщо ви відчуваєте, що ваш автомобіль починає заносити, то не потрібно робити різких рухів - тиснути на педаль гальма або судорожно викручувати кермо. Ваш автомобіль може закрутити. Просто заберіть ногу з педалі газу і повільно натисніть на педаль гальма.

Не виїжджайте в дощ, якщо у вас не працюють двірники. Без двірників у дощ видимість буде дорівнювати нулю.

 

Джерело: Автошкола Drive Life

 

В Україні з’явився найдешевший автомобіль в світі

«Розумні» машини будуть обов’язковими для європейця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers