rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Facebook планує прокласти навколо Африки підводний кабель

Facebook планує прокласти навколо Африки підводний кабель

 

Компанія Facebook вивчає можливості прокладання оптоволоконного кабелю навколо Африканського континенту в рамках реалізації проекту «Сімба».

Як повідомляє The Wall Street Journal, мета проекту - збільшити пропускну здатність з'єднання і водночас полегшити залучення нових клієнтів.

Наразі точний маршрут оптоволоконного кабелю не визначений, а сам проект перебуває на стадії обговорення.

Проект «Сімба», названий на честь головного героя мультфільму «Король-лев», повинен забезпечити Facebook надійний доступ до швидкозростаючого африканського ринку, де деякі продукти компанії вже завоювали популярність.

Нагадаємо, компанія Facebook планує створити у соцмережі окремий розділ для «новин високої якості» та платити виданням за такі матеріали.

 

Amazon запустить 3236 супутників - для швидкісного Інтернету у всьому світі

 

Amazon, услід за SpaceX і OneWeb, планує запустити тисячі супутників для створення системи глобального супутникового Інтернету.

Про це повідомляє Naked Science.

«Американська корпорація Amazon заявила, що має намір випустити на навколоземну орбіту 3236 супутників зв'язку. Вони повинні надати доступ в Інтернет десяткам мільйонів людей», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що подібні ідеї сьогодні розвивають одразу кілька компаній, серед яких - SpaceX і OneWeb. Перша повідомила про такі наміри ще у 2016 році. Вона опублікувала проект, в якому розкрила деякі деталі: наприклад, що супутники будуть виводити на низьку навколоземну орбіту (1110-1325 кілометрів) за допомогою ракет-носіїв Falcon Heavy. Всього вона планує запустити 12 тисяч супутників, але Федеральна комісія із зв'язку США (FCC) схвалила тільки 4 425. Компанія повинна випустити дві тисячі супутників до 2024 року.

Загальна особливість всіх проектів у тому, що вони припускають мережу зі сотень або тисяч супутників, розташованих на різних висотах. Низьке розміщення дозволить істотно знизити затримку при передаванні сигналу. Завдяки цьому більш доступними стануть такі вимогливі до затримок сервіси як відеозв'язок або онлайн-ігри.

Amazon планує запустити 3236 супутників, проте багато деталей досі залишаються невідомими. Наприклад, компанія не повідомляє, хто буде створювати апарати і коли їх випустять на орбіту. Також вона ще не отримала дозвіл від Федеральної комісії зв'язку. Водночас, Amazon проводить переговори з Міжнародним союзом електрозв'язку (ITU). Цей проект має назву Kuiper.

У його описі йдеться про те, що 784 супутники виведуть на орбіту з висотою 590 кілометрів, 1296 супутників перебуватимуть на 610-кілометровій орбіті, решта 1156 супутників розташують на висоті 630 кілометрів. У компанії підтвердили, що цей проект спрямований на забезпечення високошвидкісного широкосмугового з'єднання у всьому світі. Теоретично він повинен забезпечити доступом в Інтернет 95 відсотків населення планети.

 

Ізраїльський зонд зробив перший маневр на орбіті Місяця

 

Ізраїльський космічний апарат Beresheet 7 квітня здійснив перший успішний маневр на еліптичній орбіті Місяця.

Про це повідомляє компанія SpaceIL, яка побудувала зонд.

«Двигун Beresheet працював 271 секунду і спалив 55 кг палива, знижуючись при цьому з 10 400 км до 750 км від Місяця», - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що всі прилади працювали нормально й одночасно. Зонд зробив нові фото з орбіти.

Title Title 
 Фото: spaceil.com

 

Ізраїльський місячний апарат запустили з мису Канаверал 22 лютого. Посадка Beresheet на Місяць запланована на 11 квітня.

 

Microsoft дозволить користувачам контролювати апдейт Windows

 

Компанія Microsoft дозволить користувачам самим контролювати оновлення Windows 10, які будуть доступні в оновленні операційної системи Windows 10 May 2019.

Про це повідомляє The Verge.

«Windows 10 May 2019 дозволить користувачам Windows 10 взяти під власний контроль, як вони отримуватимуть апдейти», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Microsoft планує запустити травневе оновлення Windows 10 уже наступного тижня для тестувальників, а для інших користувачів воно стане доступним наприкінці травня.

Нове оновлення Windows 10 під кодовою назвою 19H1 є порівняно легким з погляду функцій.

Адже раніше Microsoft «доволі агресивно» змушував користувачів операційної системи Windows 10 встановлювати апдейти, як тільки компанія їх запускала. Однак наприкінці травня користувачі самостійно вирішуватимуть, коли встановлюватимуть нові апдейти операційної системи.

Повідомляється, що Microsoft також дозволить користувачам Windows 10 Home і Pro «ставити на паузу» щомісячні оновлення на термін до 35 днів і вводить інтелектуальні години активної роботи, щоб операційна система могла визначати, коли комп'ютером все ще користуються, щоб оновлення не встановлювалися і не дратували користувача.

 

Viber запустив сервіс для переадресації дзвінків та повідомлень

 

Viber запустив новий сервіс, який дозволяє створювати переадресацію дзвінків та повідомлень.

Про це Укрінформ повідомили у прес-службі представництва Viber в Україні.

«Новий сервіс Viber дозволяє мандрівникам, експатам та підприємцям вибрати номер телефону в країні перебування для автоматичної переадресації дзвінків і повідомлень на акаунт у Viber», - йдеться в повідомленні.

Нова функція дозволяє оформити підписку на номер телефону, щоб навіть абоненти, які не мають Viber, могли телефонувати та надсилати на нього SMS-повідомлення за локальними тарифами з будь-якої країни.

Міжнародні компанії можуть надати клієнтам і партнерам місцевий бізнес-номер і залишатися на зв'язку у будь-якій точці світу.

Можливість оформити підписку на локальний номер телефону вже доступна у Великобританії, США та Канаді, у найближчому майбутньому з'явиться і в інших країнах.

Viber - додаток для дзвінків та обміну повідомленнями - є частиною Rakuten Inc., глобальної компанії у сфері електронної комерції та фінансових послуг.

Технології розпізнавання обличчя: межа приватності та упереджень

Як технічні гіганти заробляють свої мільярди

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers