rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Donald Trump привітав новообраного мера Чикаго Lori Lightfoot з перемогою

Президент США Donald Trump і його донька Ivanka Trump зателефонували новобраному мерові Чикаго Lori Lightfoot і привітали її з перемогою.

Про це розповіла сама Lightfoot.

«Президент учора зателефонував мені. Я мала з ним дуже серйозну розмову», - заявила Lightfoot.

Так вона відповіла на запитання, як планує будувати взаємини з головнокомандувачем, чиї стосунки з колишнім мером Rahm Emanuel останнім часом були загостреними».

«Думаю, він (президент - ред.) зацікавлений у тому, щоб бути корисним для міста, - продовжила вона. - Без сумніву, наші політичні погляди дуже відрізняються, і я не маю наміру соромитися виступати проти речей, які, на мою думку, є шкідливими для людей тут, у місті, де вони дійсно постраждали від багатьох його висловлювань».

«Але він все ще є президентом Сполучених Штатів, - додала Lightfoot. - Ми маємо на увазі нашу справедливу частку від податкових надходжень. Я хочу переконатися, що ми робимо все, що можемо, тому вибудовування конструктивних відносин із Білим домом має бути частиною нашої стратегії».

Lightfoot зауважила, що розмова з президентом Trump була дружньою. За її словами, він зазначив, що спостерігав за виборчими перегонами у Чикаго і був «дуже люб'язним».

«Не дивно, що говорив, здебільшого, він, але я оцінила його жест», - додала вона. Lightfoot розповіла, що, спілкуючись з Ivanka Trump, вона запитала, чи її часом не розігрують. Донька і водночас радник президента була «дуже, дуже люб'язною» і говорила про проблеми, які її хвилюють, зокрема, розвиток дітей у ранньому дитинстві.

Lightfoot зауважила, що планує побудувати надійну стратегію відносин з депутатами Іллінойсу та США, а також з адміністрацією Білого дому.

«Дуже важливо, що нами цікавляться у Вашингтоні, що у нас - хороші відносини з нашими представниками і, звичайно, нашими сенаторами», - сказала вона. «Я точно знаю деяких людей у делегації, але важливо, щоб вони знали мене, а я почала відвідувати Вашингтоні (округ Колумбія), так само, як і Спрингфілд».

Lightfoot вважає, що має бути належний рівень координації між її співробітниками та перехідним офісом Emanuel. Вона уточнила, що почувається з ним «дуже комфортно» і сподівається налагодити «дуже хороші робочі відносини під час перехідного періоду».

Вони зустрілися минулої середи, щоб обговорити всі нюанси перехідного періоду. Це - перша їхня зустріч упродовж останніх 20 місяців. Lightfoot уточнила, що востаннє вони зустрічалися 3 серпня 2017 року. Вона очолювала Chicago Police Board до відставки у травні 2018 року, коли вирішила балотуватися на посаду мера.

«Я пам'ятаю це, тому що це був день перед моїм Днем народження. Це був день, коли він мав вирішити, чи призначати мене повторно на посаду в поліції».

Їхня зустріч у середу, за словами Lightfoot, також була «дуже теплою».

Під час зустрічі Emanuel зауважив, що «одночасно може бути тільки один мер». Водночас, він висловив вдячність за те, що вона хоче бути «дуже ввічливою», посилаючись на ставлення колишнього президента Barack Obama до його попередника у 2008 році.

«Ми, очевидно, підходимо до вирішення проблем з дуже, дуже різних точок зору», - так оцінила Lightfoot її взаємини з Emanuel.

Коли Lightfoot розпочала свою перевиборчу кампанію у травні 2018 року, то була переконана, що він буде її супротивником. Але у вересні він оголосив, що більше не балотуватиметься на посаду мера Чикаго.

«Це була шалена пригода», - сказала вона.

«Було багато людей, які сумнівалися у нас, на нас не зважали, казали нам, щоб ми відмовились», - продовжувала Lightfoot. - Але я вирішила боротися до кінця».

Lightfoot розповіла, що завжди цікавилася політикою, ще з часів слухань Вотергейтської справи. Проте, вона запевняє: «ніколи не думала», що буде обрана мером Чикаго.

«Я ніколи не думала, що буду на цій посаді, оскільки ніколи не думала про те, щоб стати обраним чиновником», - сказала Lightfoot. Так вона відреагувала на запитання, чи її рішення балотуватися є частиною будь-якого «плану».

«Я - державний службовець. Безумовно, це - те, що мені дуже подобалося, зокрема, ті шанси і можливості, які я мала», - зазначила вона. - Але, якщо б ви мене запитали, чи я буду обраним чиновником і мером третього за величиною міста, донедавна я б сказала, що ви - божевільні».

Через день після того, коли Lori Lightfoot стала першою афро-американкою, яка була обрана мером Чикаго, перший афро-американець на посаді президента країни Barack Obama похвалив її у пості в Twitter.

Він привітав її з перемогою, а також похвалив її суперницю на виборах Toni Preckwinkle, президента Ради округу Cook, за докладені зусилля під час передвиборної кампанії.

«Чудово бачити історичні виборчі перегони за посаду мера Чикаго між двома висококваліфікованими кандидатами», - написав колишній президент. «Вітаємо нашого наступного мера - Lori Lightfoot - а також і Toni Preckwinkle, яка важко працювала під час передвиборчої кампанії, що викликало у нас відчуття гордості. Знаючи наше місто, думаю, що під керівництвом Lori найкращі дні Чикаго ще попереду».

За даними ЗМІ, колишній президент також особисто зателефонував Lightfoot, щоб привітати її з перемогою.

За Lightfoot проголосували 74% виборців, за Preckwinkle - 26%.

Lightfoot виграла вибори в усіх 50 районах міста, зокрема, і в рідному для Preckwinkle 4-му районі у південній частині міста. На виборах у лютому Lightfoot, яка була одним із 14 кандидатів на посаду мера Чикаго, перемогла лише в 11 районах, здебільшого, у північній частині міста.

Посаду мера Lightfoot обійме у травні. Досі вона ніколи не обіймала виборні посади.

Чикаго за тиждень

Міністр внутрішньої безпеки США йде у відставку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers