rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ 68-і Річні Загальні Збори Кредитної спілки «Самопоміч»

68-і Річні Загальні Збори Української Федеральної Кредитної спілки «Самопоміч» відбулися в неділю, 31-го березня 2019 р., в Головному бюро Kредитівки в Чикаго, й одночасно в Нью-Джерсі, в Українсько-Американському культурному центрі Нью-Джерсі у Виппані, де міститься філія Кредитної спілки.

 

У Нью-Джерсі голова Дорадчої Ради УФКС «Самопоміч» Орест Цяпка відкрив збори Східних філій і попросив отця Степана Білика з церкви Івана Хрестителя у Виппані прочитати молитву. Присутніми на зборах записались 140 членів УФКС «Самопоміч» у Іллінойсі та 50 членів у Нью-Джерсі.

Title Title 
 До зали в Чикаго увійшли ветерани
з прапорами, і пролунали Національні гімни
 Дорадча Рада УФКС «Самопоміч» Нью-Джерсі та
керівники філій УФКС «Самопоміч» у Нью-Джерсі.
Зліва – Михайло Шпигульський, Михайло Козюпа,
Ірина Аґне, Дарія Твардовська-Винцент,
Орест Цяпка, Андрій Гречак. Ігор Ляшок
та Ольга Ільницька – відсутні

 

Після цього член Дорадчої Ради УФКС «Самопоміч» у Нью-Джерсі Дарія Твардовська-Винцент зачитала звіт Дорадчої Ради УФКС «Самопоміч» Нью-Джерсі. До слова були запрошені Михайло Козюпа, менеджер філії УФКС «Самопоміч» у Виппані, та Ірина Аґне, менеджер філії УФКС «Самопоміч» у Ньюарку.

Після звітів до мікрофону підійшли представники різних організацій із привітаннями, подяками та побажаннями: від Української Національної Федеральної Кредитної спілки; Українського народного дому в Джерсі-Сіті; Українського тижневика «Свобода» та «Ukrainian Weekly»; Організації оборони Лемківщини Західної України у США (5-й відділ у Ірвінґтон та Крайова управа); фірми «OLCO International»; Організації Оборони Чотирьох Свобід України; Українського Конгресового Комітету Америки (від Ради штату в Нью-Джесі та філії Морріс і Ірвінґтон); Пласту; Спілки Української Молоді (філії в Ірвінґтон, Виппані та Джерсі-Сіті), Українського спортивного товариства «Чорноморська Січ»; Українського танцювального ансамблю та академії «Іскра»; Нової української школи в Ньюарку; УКЦ Непорочного Зачаття у Гілсайд; УКЦ св. Івана Хрестителя у Ньюарку; УКЦ св. Івана Хрестителя та Українсько-Американського культурного центру Нью-Джерсі у Виппані; Спілки українських журналістів Північної Америки; а також багаторічній член Кредитівки Іван Васкул. Деякі привітання від організацій надійшли у письмовій формі і були прочитані.

Title Title 
 Президент дирекції Михайло Р. Кос Єпископ Української Католицької
єпархії св. Миколая Владика Венедикт

 

О 2-й годині розпочалася вiдеo­транс­ляцiя між зборами у Чикаго та Виппанi. До зали в Чикаго увійшли ветерани з прапорами, і пролунали Національні гімни та пісня «God Bless America» у виконані Української капели бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка.

Опісля президент дирекції д-р Михайло Р. Кос офіційно відкрив 68-і Річні Загальні Збори УФКС «Самопоміч», щиро вітаючи присутніх членів Кредитної спілки.

Title Title 
 Звіт Богдана Ватраля як президента установи
і виконавчого директора за 2018 рік
 Звіт нового президента та виконавчого
директора Віталія Кутного

 

Єпископ Української католицької єпархії св. Миколая Владика Венедикт прочитав молитву та подякував Кредитній спілці за все добро, що вона робила протягом свого існування і продовжує робити, та за можливість усім разом змінювати наше життя на краще. Владика розповів, що він у своєму зверненні до вірних єпархії закликав усіх долучатись до членства Кредитної спілки «Самопоміч», адже це дасть можливість надавати більшу допомогу церковним та громадським організаціям.

Д-р Кос у своєму звіті зауважив, що 2018 рік був дуже цікавим для нашої Кредитної спілки. «Наш багаторічний президент і виконавчий директор Богдан Ватраль після сорока років відданої праці у Кредитній спілці «Самопоміч» вирішив піти на пенсію. Після розгляду ряду кандидатів на посаду виконавчого директора Рада директорів одноголосно обрала Віталія Кутного. Ми впевнені, що діяльність нашої Кредитної спілки буде у добрих надійних руках з Віталієм».

Відтак, д-р Кос повідомив, що Кредитна спілка «Самопоміч» приєднала Кредитну спілку «Будучність» у Мічигані. Це принесло УФКС «Самопоміч» понад 12 мільйонів капіталу та додало нових членів зі штату Мічиган. «Ми раді, що маємо можливість їх фінансово обслуговувати... Я з приємністю можу констатувати, що ми досягли цього року успішних результатів у прибутках, про що свідчать наші фінансові звіти, наведені у цьому примірнику».

Title Title 
 Віктор Войтихів, секретар дирекції Про роботу Контрольної комісії звітував
Богдан Вруський

 

Богдан Ватраль у своєму останньому 38-му звіті як президент установи і виконавчий директор висловив щиру подяку всій кооперативній родині «Самопомочі» за спільну багаторічну працю. Пан Ватраль підкреслив кілька важливих моментів з фінансового звіту установи. «У 2018 році чистий прибуток УФКС «Самопоміч» становив близько $2.4 мільйона. Це збільшило резерв до $110,000,000. Станом на 31 грудня 2018 року активи установи перевищили $589,000,000. Сума кредитів зросла до $260,000,000, а інвестиції зросли до $241,000,000. Членство під кінець 2018 року становило 23,746 осіб».

Новий президент та виконавчий директор Віталій Кутний привітав усіх присутніх та розповів про свій 16-річний досвід праці в УФКС «Самопоміч» у різних відділах установи, що дало змогу особисто зрозуміти і вивчити всю діяльність Кредитної спілки і її філій. «Тепер з цим досвідом і розумінням я маю можливість вести нашу Кредитну спілку у майбутнє».

Title Title 
 Заст. голови Дорадчої Ради УФКС «Самопоміч»
Орест Цяпка
 Ірина Аґне, менеджер філії УФКС
«Самопоміч» у Ньюарку

 

«Як і вже було сказано раніше, 2018 рік виявився фінансово успішним. Кредитна спілка мала найбільший за останні роки ріст за депозитами на рахунках та за кредитами. Більшою мірою, це завдяки тому, що Кредитна спілка «Самопоміч» приєднала Кредитну спілку «Будучність» у Мічигані, а також завдяки тому, що змінився підхід до надання фінансових послуг, що дало можливість стати установі більш конкурентоспроможною, вкладаючи в сучасні технології та у розвиток нових послуг. У 2018 році установа спромоглася виділити громадським організаціям на $250,000 більше допомоги, ніж це було у 2017 році. І це є добрий приклад, щоб зрозуміти, що ріст Кредитної спілки прямо впливає на те, скільки наша громада отримує від цього користі».

Title Title 
 Отець Володимир Кушнір від імені УКК св. Миколая Президент Українського Інституту модерного
мистецтва Мотря Мельник

 

Про роботу Контрольної комісії звітував Богдан Вруський. Контрольна комісія слідкує за діяльністю Кредитної спілки, щоб захистити її активи і права членів, забезпечує ефективність внутрішнього контролю, слідкує за акуратною і вчасною підготовкою бухгалтерських і фінансових звітів та запевняє правильне виконання вказівок Ради директорів.

Title Title 
 Парох УКП св. Володимира і Ольги
о. крилошанин Олег Кривокульський
 Настоятель УГКЦ св. Йосифа Обручника
о. Микола Бурядник

 

Title Title 
 Мирон Васюнець від імені управи  і членів СУМ
осередку ім. Дмитра Вітовського у Палатайні
 Отець Ярослав Мендюк від імені УГКЦ
Непорочного Зачаття у Палатайні

 

На завершення Загальних Зборів були прочитані привітання від різних церковних, громадських, молодіжних та інших організацій. Зокрема, Віктор Войтихів прочитав привітання від Глави УГКЦ Блаженнішого Патріарха Святослава. Також привітали збори та висловили вдячність за багаторічну підтримку священики з УКК св. Миколая, УКП св. Володимира і Ольги, УГКЦ св. Йосифа Обручника, та УГКЦ Непорочного Зачаття. Виступили з привітами представники УККА і Помаранчевої Хвилі, Українського Інституту модерного мистецтва, Українського національного музею, осередків СУМ в Чикаго і Палатайн, Пластової станиці та Фундації Побратимів, Організації Оборони Чотирьох Свобід України та Жіночі відділи, ОЧСУ, школи українознавства ім. Василя Стуса в Чикаго, Української Католицької Освітньої Фундації, українського танцювального ансамблю «Громовиця».

Title Title 
 Лідія Ткачук, президент Українського
національного музею в Чикаго
 Андрій Дурбак від імені Пластової станиці
у Чикаго та Фундації побратимів

 

Новообрана управа Української Федеральної Кредитної спілки «Самопоміч» уконститувалася в такому складі: Михайло Р. Кос - президент дирекції, Богдан Ватраль - фінансовий референт; Олег Караван, Ореста Фединяк і Ігор Ляшок - віце-президенти дирекції; Віктор Войтихів - віце-президент/секретар дирекції; Христина Козій, Іван Огаренко і Роман Яцковський - члени дирекції; Іван Павлик - почесний член дирекції.

Title Title 
 Христя Верещак від імені головної управи
ОЖ ОЧСУ і 4-х відділів, які існують
на теренах Чикаго та околиць
 Дем’ян Матусяк від імені Пластової Фундації
UYCO, яка опікується Домівкою та Оселею

 

Title Title 
 Секретар дирекції Українського національного
музею Стів Демітро
 Джоу Соломіні від імені Української Католицької
Освітньої Фундації

 

Члени новообраної Дорадчої Ради Нью-Джерсі: Дарія Твардовська-Винцент - голова; Орест Цяпка - заступник; Ірина Аґне - секретар; члени: Андрій Гречак, Ольга Ільницька, Михайло Козюпа, Ігор Ляшок і Михайло Шпигульський.

Title Title 
 Лілія Петрович від імені школи українознавства
ім. Василя Стуса в Чикаго
 Роман Яцовський від імені УККА,
відділ Іллінойс, та УГО «Помаранчева Хвиля»

 

Title Title 
 Почесний член дирекції Іван Павлик від імені
управи і членів 8-го відділу ООЧСУ в Чикаго
 Андрій Косовський від імені членів та управи СУМ,
осередок ім. М. Павлушкова в Чикаго

 

На веб-сторінці Каси, www.selfreliance.com, поміщений річний звіт Української Федеральної Кредитної спілки «Самопоміч». Найновішу інформацію «Самопоміч» подає на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Прес-служба Кредитівки «Самопоміч»

 

«Вишивана забава» в Норт-Порті, Флорида

Відкритий лист Українського Конгресового Комітету Америки новообраному президентові України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers