rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство «Сармата»

Суд продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство «Сармата»

 

Печерський райсуд Києва продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка ще на 2 місяці.

Про це повідомляє Громадське.

«Печерський суд продовжив на 2 місяці арешт трьом фігурантам вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка на позивний «Сармат»: Олександрові Обухову, Максимові Владимиренкову та Євгенові Бродському», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сторона обвинувачення просила продовжити тримання під вартою підозрюваних, наголошуючи на ризиках їхньої втечі, тиску на свідків, знищенні речових доказів.

Адвокати заперечували проти задоволення клопотання та просили застосувати до підозрюваних альтернативний запобіжний захід. Захисники наголошували на тому, що підозра - необґрунтована і на їхніх підзахисних чинять тиск.

«Самі підозрювані підтримали своїх захисників», - зазначається у повідомленні.

Раніше, 4 квітня, Печерський райсуд Києва продовжив термін досудового слідства у справі про вбивство Олешка ще на місяць, до 30 червня включно.

Віталій Олешко був застрелений пострілом у спину 31 липня 2018 року в Бердянську.

За словами заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, підозрювані в убивстві до 2015 року були членами розформованого батальйону «Торнадо».

 

НАБУ проводить обшуки у кабінетах голови ДСАУ та його заступниці

 

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у приміщенні Державної судової адміністрації.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки у приміщенні Державної судової адміністрації України у Києві. Слідча дія - санкціонована і проводиться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення коштів під час здійснення закупівель оргтехніки для потреб судів України коштом державного бюджету», - повідомили у бюро.

Як стало відомо «Судово-юридичній газеті», об 11 годині обшуки розпочалися у двох будівлях ДСАУ, зокрема, у кабінетах голови ДСАУ Зеновія Холоднюка і його заступниці Людмили Гізатуліної.

Попередня правова кваліфікація - ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата майна) ККУ. Детективи проводять розслідування цієї справи з весни 2018 року, - повідомили у НАБУ.

 

За підсумками кваліфікаційного оцінювання звільнили лише 15 суддів

 

За результатами кваліфікаційного оцінювання - перевірки суддів на відповідність обійманій посаді - звільнено 15 суддів.

Про це повідомив заступник голови правління Центру політико-правових реформ та член Громадської ради доброчесності Роман Куйбіда, - передає кореспондент Укрінформу.

«15 суддів, це - менше, ніж 1%, звільнені за наслідками кваліфікаційного оцінювання - з тих, хто проходив це оцінювання. Це - дуже малий результат. Але деякі судді, приблизно така сама кількість, звільнені за іншими підставами. Тобто, багато з них просто подали заяву про відставку і отримують грошове довічне забезпечення судді у відставці», - сказав Куйбіда на прес-конференції.

Своєю чергою, координаторка проектів ВО «Автомайдан» Катерина Бутко зауважила, що третина суддів уже пройшла оцінювання, за результатами якого 156 із них вважаються такими, що не відповідають посаді.

«Половина тих суддів, які не пройшли оцінювання, - не пройшли його за результатами тестувань і виконання практичного завдання. Тобто, це - критерій компетентності. А друга половина - вже за сукупністю критеріїв», - пояснив Куйбіда.

Як відомо, кваліфікаційне оцінювання на відповідність обійманій посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України.

Скаржник з великої дороги

Залізничники злили «прокладці» 59 мільйонів на ремонт вагонів у депо «Укрзалізниці»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers