rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ ОБСЄ повідомляє про танки окупантів у колишньому аеропорту Луганська

ОБСЄ повідомляє про танки окупантів у колишньому аеропорту Луганська

 

Місія ОБСЄ зафіксувала на території колишнього Міжнародного аеропорту «Луганськ» 7 танків та 6 зенітних ракетних комплексів.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

«7 квітня місія зафіксувала: 7 танків (Т-72) і 6 зенітних ракетних комплексів (9К35) на території колишнього Міжнародного аеропорту «Луганськ», приблизно за 10 км на південь від Луганська. Крім того, 7 самохідних гаубиць (2С1), 6 РСЗВ (БМ-21) і 9 буксируваних гаубиць», - йдеться у звіті.

БПЛА СММ дальнього радіуса дії зафіксував: 2 танки (ймовірно Т-72) у н. п. Зоря (40 км на північний захід від Донецька); та 3 зенітні ракетні комплекси (9К33 «Оса») у н. п. Касянівка (81 км на південь від Донецька).

БПЛА СММ середнього радіуса дії виявив 3 самохідні гаубиці (2С3 «Акація», 152 мм) біля н. п. Тарасівка (43 км на північний захід від Донецька). 7 танків (Т-64) на залізничній станції у Костянтинівці та 4 зенітні ракетні комплекси (9K35) на залізничній станції у н. п. Бахмут.

Також було зафіксовано 1 зенітний ракетний комплекс (9К33 «Оса») біля н. п. Підгородне (73 км на північ від Донецька); 6 протитанкових ракетних комплексів (9П148 «Конкурс», 135 мм), встановлених на броньовані розвідувально-дозорні машини (типу БРДМ), на залізничній станції у Костянтинівці; та 2 танки (Т-64) на південний захід від н. п. Красне (65 км на північ від Донецька).

 

Цьогоріч проведуть огляди витрат у п'яти міністерствах

 

У 2019 році у п'яти міністерствах буде проведено огляди витрат у дев'яти сферах.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Уряд схвалив розроблений Мінфіном проект розпорядження «Про проведення у 2019 році оглядів витрат державного бюджету в окремих сферах». У 2019 році до огляду витрат залучаються п'ять міністерств: МОН, МОЗ, Міненерговугілля, Мінсоцполітики та Мінагрополітики, в яких буде проведено огляди витрат у дев'яти сферах», - йдеться в повідомленні.

Огляди витрат будуть проводити спеціально створені робочі групи, до складу яких увійдуть представники відповідних міністерств та Мінфіну, а також незалежні експерти.

Робочі групи мають представити пропозиції щодо можливих варіантів досягнення цілі огляду, які мають бути цілком реальними з точки зору їх практичної реалізації. До 1 грудня 2019 року робочі групи мають подати звіти про огляди витрат у відповідних сферах до Кабінету міністрів. Зазначені міністерства мають оприлюднити такі звіти на своїх офіційних сайтах та представити їх на засіданні уряду.

За підсумками таких оглядів уряд прийматиме рішення, що є підставою для внесення пропозицій до Бюджетної декларації та проекту державного бюджету на плановий період.

Огляд витрат - ключовий елемент для створення ефективної системи планування бюджету на середньотермінову перспективу. Така комплексна оцінка покаже, чи доцільно розподілені державні витрати, та допоможе виявити неефективні або неактуальні видатки. Таким чином, буде зрозуміло, які з програм заслуговують кращого фінансування, або, навпаки, кошти з яких варто перерозподілити на інші програми.

 

Заробітчани торік переказали в Україну рекордні $14 мільярдів

 

Обсяги грошових переказів трудових мігрантів в Україну в 2018 році склали 14 мільярдів доларів.

Таким чином Україна стала регіональним лідером у Європі та Центральній Азії за обсягами грошових переказів трудових мігрантів, - повідомляється на сайті Світового банку.

«Україна - найбільший одержувач грошових переказів у регіоні - отримала рекордні понад 14 мільярдів доларів у 2018 році, що на 19% більше, ніж у 2017 році», - йдеться у повідомленні.

Відтак, Україна за обсягами грошових переказів обігнала Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан та Росію.

Зазначається, що такий сплеск показує зміни у методології оцінки вхідних грошових переказів, так само як зростання попиту в сусідніх країнах на трудових мігрантів.

Загалом, у країни Європи та Центральної Азії в 2018 році надійшло 59 млрд доларів, що, порівняно з 2017 роком, на 11% більше.

Лідером серед одержувачів грошових переказів у світі в минулому році стала Індія - туди надійшло 79 мільярдів доларів. Далі йдуть Китай ($67 млрд), Мексика ($36 млрд), Філіппіни ($34 млрд) і Єгипет ($29 млрд).

Загалом, у світі трудові мігранти переказали 529 мільярдів доларів за рік, що на 9,6% більше, ніж у 2017-му.

 

Мінінфраструктури запустило інтерактивну мапу автобусних маршрутів

 

Міністерство інфраструктури України спільно з Державним агентством з питань електронного урядування представили мапу «Мережа автобусних маршрутів», яка реалізована Агенцією журналістики даних у межах проекту Usaid/Uk aid.

Мапа надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рік тому ми лібералізували ринок автобусних перевезень. Наша мета - якість та безпека для пасажирів», - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він зазначив, що «Мережа автобусних маршрутів» є інструментом, який не лише показує автобусні маршрути та розклад руху, а й забезпечує можливість пасажирам отримати інформацію про перевізників.

За словами міністра, кожен зможе дізнатися, хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, а також термін дії дозволу на перевезення.

Своєю чергою, голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко зауважив, що з кожним роком держава відкриває дедалі більше інформації, якою активно користуються громадяни та бізнес.

«Відкриття даних щодо ліцензій на перевезення пасажирів і вантажів сприяло створенню сервісу, за допомогою якого тепер кожен охочий за лічені секунди може перевірити легальний перевізник чи ні», - підкреслив він.

Керівник проекту Usaid/Uk aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/Tapas» Петро Матіяшек зазначив, що «Мережа автобусних маршрутів» сприятиме покращенню роботи як державних структур, так і перевізників, а також стане ефективним інструментом для інформування пасажирів і громадського контролю.

Щоб скористатися мапою, потрібно зайти на сайт, потім вибрати одну з двох мап - «Міжнародні» або «Обласні» маршрути і вибрати населений пункт у списку чи скориставшись пошуком.

 

Поляки збудують сміттєпереробний завод під Вінницею

 

Польські інвестори збудують для Вінниці сміттєпереробний завод за понад 15 мільйонів євро.

Відповідний меморандум було підписано у вівторок між Вінницькою міськрадою та контент-координатором проекту Domat Consulting, - повідомив кореспондентові Укрінформу заступник вінницького міського голови Микола Форманюк.

«Сьогодні міський голова Сергій Мороунов та контент-координатор проекту Domat Consulting Ярослав Пaсек підписали Меморaндум про реалізацію інвестиційного проекту з будівництва сміттєпереробного комплексу поблизу с. Людавка, Жмеринського району, на землях, які належать Вінницькій міськраді. Спалювання сміття на цьому заводі не передбачається, йдеться виключно про переробку відсортованого сміття, з подальшим перетворенням його, зокрема, на будівельні матеріали. Тут також будуть захоронені виключно інертні відходи, але не більше, ніж 20% від загальної кількості сміття. В подальшому ми маємо вийти на цифру 7-12% захоронення», - повідомив Форманюк.

За його словами, втілюватимуть у життя проект з будівництва сміттєпереробного заводу польські інвестори з м. Кельце. Це буде перший в країні завод з такою глибиною переробки сміття. Паралельно у Вінниці налагоджуватимуть систему сортування сміття і доправлення відходів до місця переробки у чіпованих контейнерах.

Як повідомив представник інвестора - контент-координатор проекту Domat Consulting Ярослав Пасек - їхня компанія має двадцятирічний досвід роботи у галузі переробки відходів. Наразі вже розробляється проектна документація, до кінця поточного року цей етап буде завершено. Попередня вартість інвестпроекту - від 15 до 20 млн євро. Реалізувати його планують упродовж 2-3 років.

 

В Україні половина молоді працює не за фахом

 

В Україні 50% молоді працюють не за фахом і майже третина прагне змінити професію.

Про це повідомив заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич під час презентації результатів проекту щодо свідомого вибору професій у школі «Карта професій» в Укрінформі.

«В Україні є потреба у проведенні якісної профорієнтаційної роботи серед молоді, починаючи зі школи, а також налагодженні консолідованих зусиль центральних органів виконавчої влади. За даними соціологічного дослідження «Молодь України-2019», 50% молоді працює не за своїм фахом і майже третина людей хочуть змінити професію, яку вибрали раніше», - сказав Даневич.

За словами керівника експертної групи директорату професійної освіти Міністерства освіти та науки Вікторії Карбишевої, тема профорієнтації та свідомого вибору професій надважлива для України.

«Завдання школи - допомогти дитині зробити свій вибір щодо майбутньої професії, а закладів професійно-технічної освіти та вищої освіти - адаптувати учня, студента до ринку праці. МОН підготувало концепцію професійно-технічної освіти, метою якої є системна реформа професійної освіти. Основні завдання - якість, децентралізація управління фінансування, а також взаємозв'язок з ринком праці», - сказала Карбишева.

Вона підкреслила, що МОН вирішує проблеми профорієнтації спільно з багатьма партнерами: іншими відомствами, громадськими та міжнародними організаціями.

Своєю чергою, координатор Career Hub, CSR Ukraine Тарас Деркач зазначив, що проект «Карта професій», який існує вже три роки, активно підтримують представники бізнесу.

«З 2016 року CSR Ukraine та Центр «Розвиток КСВ» реалізовує Всеукраїнську освітню програму «Карта професій у сфері торгівлі» за підтримки провідних компаній та Міністерства молоді та спорту України. У рамках проекту було створено 5 буклетів про різні професії, розроблено 39 занять для 5-10 класів, також підписано меморандуми зі 120 школами, що пілотують заняття про кар'єру. Пілотні школи вже проводять заняття та тематичні заходи для понад 10 тисяч учнів», - сказав Деркач.

За його словами, буклети про професії та методика занять отримали гриф МОН.

Лінія фронту: окупанти гатять з «важкого калібру», гранатометів та БМП

Лінія фронту: окупанти обстріляли Гнутове зі 120-мм мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers