rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ На автомобілі будуть встановлювати «чорні ящики»

На автомобілі будуть встановлювати «чорні ящики»

 

Від 2022 року в Євросоюзі автовиробників планують зобов'язати встановлювати на машини «чорні ящики», функцію утримання у смузі та інші системи безпеки.

Європарламент, Єврорада та Єврокомісія вже досягли попередньої угоди у ключових питаннях нововведення, - повідомляє ТСН.

Серед іншого, легкові автомобілі також буде необхідно обладнати функцією, що попереджає про сонливість або неуважність водія, інтелектуальним помічником підвищення швидкості, а також вищезгаданими доповненнями. Це - попередній перелік вдосконалень, який планують ще доповнити.

У мікроавтобусах і комерційних авто планують зробити обов'язковими функції розширеного екстреного гальмування, утримання у смузі, а ще - поліпшеними пасками безпеки.

В автобусах і фурах планують встановити особливі вимоги для поліпшення прямого огляду водіїв. Такий «апгрейд» повинен зменшити сліпі зони. Крім того, авто планують обладнати датчиками з усіх боків. Вони повинні допомогти водіям великогабаритного транспорту краще орієнтуватися у дорожній ситуації, особливо під час поворотів.

В Єврокомісії сподіваються, що подібні заходи допоможуть до 2038 року уникнути, щонайменше, 140 тис. важких травм і врятувати понад 25 тис. життів, що наблизить ЄС до довготермінової мети - нульової смертності на дорогах. Надалі погоджений регламент надійде на голосування в Європарламент, а потім - на затвердження в Єврораді.

 

Daimler має намір «знищити» бренд Smart

 

Компанія Daimler відмовиться від бренда Smart, якщо той не почне приносити прибуток. Збитки з моменту запуску марки в 1998 році склали мільярди євро, і рішення буде прийнято до кінця цього року.

Газета handelsblatt.com з посиланням на інсайдерів всередині компанії пише, що новий голова концерну Daimler AG Ола Калленіус вважає, що у «Смарта» немає історичної цінності, і він без вагань «вб'є» марку, якщо це буде потрібно для скорочення витрат. Така політика пов'язана з прагненням «Даймлера» перетворитися в постачальника послуг електромобільності і виробника електрокарів, що потребують значних інвестицій і, відповідно, зниження витрат.

Для скорочення витрат Daimler уже розробляє Smart Fortwo і Forfour спільно з Renault. Однак, французька компанія вже найближчим часом може відмовитися від партнерства, - повідомляють анонімні джерела.

За підсумками 2018 року, загальні продажі «Смарт» склали 128 802 примірники, що на 4,6 відсотка менше, ніж роком раніше. Щорічні збитки - 500-700 мільйонів євро.

 

Не все так чисто: глобальна шкода електромобілів

 

Перехід автомобільної промисловості на електромобілі виглядає нестримним, оскільки всі великі виробники вже вкладають величезні суми в технології електрифікації.

Однак, хоча в електромобілів немає викидів, робота, спрямована на створення їхніх батарей, зовсім не чиста. Міжнародна організація із захисту прав людини Amnesty International попереджає про ризики для навколишнього середовища і людини, пов'язані з виробництвом літій-іонних акумуляторів.

Міжнародні організації фіксують серйозні порушення прав людини, пов'язані з видобутком корисних копалин, які використовуються в літій-іонних батареях, особливо в Демократичній Республіці Конго, країні, яка володіє більш, ніж половиною світових запасів кобальту. Розслідування 2016 року показало, що на шахтах використовується дитяча праця, а, крім того, діти і дорослі, які працюють на виритих вручну шахтах, наражаються на серйозний ризик для здоров'я.

Ще одна проблема пов'язана з виробництвом літій-іонних батарей. Значна їх частина випускається в Китаї, Південній Кореї та Японії, де електрика здебільшого, виробляється вугіллям та іншими забруднюючими повітря матеріалами. Тому потрібно зменшувати викид СО2 в атмосферу ще на етапі виробництва.

Зростаючий попит на такі мінерали, як кобальт, марганець і літій призвів до зростання інтересу до їх глибоководного видобутку, який, своєю чергою, чинить серйозний і часто шкідливий вплив на біологічне різноманіття океанів.

Нарешті, проблема невикористаних батарей вважається настільки ж серйозною, як і інші. Дані свідчать про те, що відходи від батарей і електроніки часто утилізують безвідповідально, забруднюючи ґрунт, воду і повітря різними небезпечними хімічними елементами.

Першому українському авто виповнилося сто десять років

Що треба зробити з машиною після зими

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers