rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 15 секретних місць на нашій планеті, від краси яких перехоплює подих

Навіть найвідчайдушнішому трудоголіку іноді хочеться втекти від міської метушні та зануритися у безтурботний відпочинок десь якомога далі від людей і щоденного стресу. На щастя, в світі дійсно є чимало віддалених поселень, що вражають своєю красою. І що найцікавіше: незважаючи на всю унікальність, в цих місцях майже не бувають туристи.

 

1. Село Гасадалур, Фарерські острови, Данія

 

Title
 

 

Фарерські острови самі по собі вже є досить віддаленим від решти світу місцем; але ніби цього було мало - на самих островах є крихітне село, в якому до 2002 року жили лише 16 осіб. На той момент потрапити у це село було дуже важко і забирало дуже-дуже багато часу. У 2004 році був побудований спеціальний тунель, щоб спростити переміщення людей із села, і відтоді тут почали з'являтися рідкісні туристи, і сюди навіть перебралося кілька людей, тож точна кількість мешканців у цій місцевості наразі невідома, однак вона навряд чи є значно більшою, ніж у 2002. Втім, краса цього місця настільки вражаюча, що хоча б раз у житті, але тут справді варто побувати.

2. Аогашіма, Японія, Філіппінське море

 

Title
 

 

Острів Аогашіма належить Японії, і єдині туристи, які туди приїжджають, це, звичайно, токійці. Але, треба визнати, всі ці люди - дуже відчайдушні сміливці, адже насправді весь острів є кратером вулкана. Що вже казати про постійних мешканців села. Всього на острові близько 200 мешканців, і єдиним місцем, через яке можна виїхати з острова або приїхати сюди, є причал. Тут є школа, дитячий садок, універмаг -  загалом, все, що потрібно для нормального життя. І ще - неймовірно красива природа, яка схожа на декорації до фантастичних фільмів.

3. Монемвасія, Греція

 

Title

 

«Монемвасія» можна перекласти з грецької як «єдиний вхід». Така назва зумовлена цікавим місцем розташування цього поселення. Справа в тому, що воно - в замку, замок - на вершині скелі, а скеля - в морі. Сьогодні цей острів з'єднаний мостом з материком (міст був побудований порівняно нещодавно, у 1971 році), але життя на острові облаштоване так, як і було багато років тому, коли сюди могли потрапити тільки вибрані і тільки ті, хто знав, що там, за скелями, дійсно хтось живе. Ідеальне укриття від ворогів.

4. Ісорток, Гренландія

 

Title
 

 

Ісорток підійде тільки, мабуть, найвідчайдушнішим мандрівникам і, безумовно, не підійде вегетаріанцям. Це поселення розташоване на східному боці Гренландії, у ньому живуть 64 людини, і більшу частину раціону цих мешканців складає м'ясо, оскільки місцевий клімат занадто суворий, щоб щось вирощувати на землі. Звичайно, у них є свій супермаркет - його навіть видно на фотографії, знятій зверху - це найбільший будинок на острові, більше схожий на червоний ангар. Але, все ж, тим сміливцям, які ризикнуть відвідати це місце, треба бути готовими, що їх пригостять улюбленою місцевою стравою - запеченим тюленем з кетчупом та майонезом.

5. Монастир Путгаль, Індія

 

Title
 

 

Монастир Путгаль розташований на півночі Індії, і хоч він і не оточений водою, знайти його все одно непросто. Це місце загубилося серед гір, і буквально приліпилося до стрімкого боку однієї з них. Біля підніжжя цієї гори є річка, а навколо - тиха, спокійна, недоторкана природа. Зараз у цьому монастирі живуть близько 70 ченців, у них є своя бібліотека, кімната для молитов, і - про всяк випадок - кімната для подорожніх.

6. Ундредал, Норвегія

 

Title
 

 

У селищі Ундредал живуть близько 100 осіб і 500 кіз, отже, не дивно, що основним заняттям місцевих мешканців є тваринництво. Тут виготовляють пречудовий козячий сир, який славиться на всю Норвегію, і навіть роблять козячу ковбасу. Село розташоване всередині Аурландс-фіорда, має вихід до моря і виглядає як справжня казка на землі.

7. Фуроре, Італія

 

Title
 

 

В Італії є власне село, що зачаїлася у фіорді, - Фуроре. Все село - це невеликі рибальські будиночки, ніби приліплені до скелі. Раніше сюди було досить важко доїхати, зараз уже прокладена дорога і збудований 30-метровий міст, що став центром для проведення щорічного чемпіонату з дайвінгу. Можливо, це не найкраще місце, якщо ви хочете бути якомога далі від людей - зараз мер Фуроре активно сприяє залученню туристів у це село, але, з іншого боку, це все одно дуже гарне, тепле і затишне місце, де можна відпочити, лежачи на золотому піску і насолоджуючись унікальним пейзажем.

8. Нагір'я Бандіагара, Малі

 

Title
 

 

Бандіагара - піщана скеля, розташована в Малі, на північному заході Африки, у досить важкодоступному місці. Тут живе плем'я догон, і саме воно й побудувало всі ці споруди з єдиного доступного тут будівельного матеріалу - глини. Незважаючи на очікувану крихкість, ці будівлі витримують навантаження й успішно виконують своє призначення - це і житлові будинки, і вівтарі, і навіть зерносховища.

9. Сапа, В'єтнам

 

Title
 

 

Сапа ідеально підійде тим мандрівникам, котрим набридли нескінченні шопінг-тури і багатогодинні лежання на березі моря або біля басейну готелю. Це містечко розташоване серед гір, де досі живуть представники різних етнічних груп, які дотримуються майже середньовічного способу життя, дуже мало використовуючи досягнення цивілізації. Дістатися сюди можна пішки, велосипедом або на мотоциклі. Навколо простягаються рисові поля на терасі - це абсолютно приголомшливе і незвичне для західної людини видовище. Іноді місцеві турфірми навіть організовують «повне занурення» - ночівлю в звичайних місцевих будинках.

10. Хуакачіна, Перу

 

Title
 

 

Хуакачіну називають оазисом серед дюн, і це, власне, так і є. Розташоване серед пісків пустелі на південному заході Перу, це село налічує близько 200 мешканців. Тут є все, що необхідно для життя, включаючи парки, бібліотеку і супермаркети, а також тут популярне катання на сендбордах, тобто, катання на дошці по піску.

11. Ругон, Франція

 

Title
 

 

Село Ругон розташоване у Провансі, серед Альпійських гір. Тут живуть лише 78 осіб, у них є своя церква, школа. Однак тут немає вулиць - це просто не потрібно. Незважаючи на те, що село дуже крихітне, сюди все ж таки іноді приїжджають туристи, здебільшого, заради приголомшливого краєвиду навколо.

12. Кубер Педі, Австралія

 

Title
 

 

Тим мандрівникам, яким хочеться остаточно зникнути для інших людей - хоча б на якийсь час - підійде Кубер Педі. Це місто ховається від нестерпної спеки під землею. Стандартне житло в Кубер Педі виглядає як будинок із трьома спальнями, кухнею, вітальнею, ванною кімнатою - і все це вирито в землі. У містечку проживають трохи більше, ніж тисяча мешканців, але під час літніх місяців, коли спека розжарює каміння і пісок мало не до почервоніння, люди вважають за краще перечікувати світловий день вдома, отож поселення виглядає досить безлюдно.

13. Монсанто, Португалія

 

Title
 

 

Жити у будинку, в якому дах є значно важчим від самого будинку - це не для людей зі слабкими нервами. Але саме так і виглядає село Монсанто - в цій місцеві мешканці адаптували свої оселі під місцевий ландшафт. Зараз Монсанто називають «найбільш португальським з усіх сіл у Португалії», хоча насправді такий краєвид більше ніде не трапляється - ця місцевість за всіма параметрами є унікальною. Тут живуть близько 800 мешканців, і вони намагаються підтримувати «середньовічний вигляд» своїх будинків, не бажаючи модернізувати їх і тим самим «псувати».

14. Плаваючі острови Урос, Болівія і Перу

 

Title
 

 

На кордоні Перу та Болівії, на озері Тітікака, живе плем'я уру, яке обжило 42 плаваючі острови на озері. Ці острови будують самі уру з очерету. З цього ж матеріалу мешканці роблять човни, на яких вирушають ловити рибу. Незважаючи на віддаленість від цивілізації, ніщо сучасне людям уру не чуже, і на очеретяних островах можна помітити сонячні панелі, які дозволяють місцевим мешканцям дивитися телевізор.

15. Единбург Семи Морів, Тристан-да-Кунья

 

Title
 

 

Тристан-да-Кунья є одним з найбільш віддалених від материків місцем, і до острова святої Єлени він належить лише тому, що цей острів на тисячу кілометрів ближче, ніж інші місця. На острові є діючий вулкан, температура тут не особливо спекотна - в середньому, від 9 до 17 градусів. Єдиним поселенням на острові є Единбург Семи Морів - у ньому проживають 267 осіб, і серед них всього сім прізвищ: Глесс, Грін, Хаган, Лаварельйо, Репетто, Роджерс і Свейн.

Джерело: «В світі»

 

10 найбільш незвичайних різнобарвних озер на Землі

Південна Америка шляхом героїв «Дітей капітана Гранта»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers