rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ НАТО відрядило у Чорне море шість кораблів

Станом на 1 квітня у Чорному морі перебували одночасно шість фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2). Експерти вважають таку численну присутність безпрецедентним фактом.

 

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook головний редактор інформагентства Black Sea News Андрій Клименко.

«Моніторингова група «Майдану закордонних справ», «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews.net повідомляє про безпрецедентний факт: 1 квітня 2019 року в Чорному морі перебувають водночас 6 фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2)», - йдеться у повідомленні.

Як уточнив Клименко, напередодні вранці до Одеси зайшли фрегат Королівських ВМС Канади HMCS «Toronto» (FFH 333) і фрегат ВМС Іспанії ESPS «Santa Maria» (F-81). Трохи пізніше, 1 квітня, до грузинського порту Поті зайшли фрегат HNLMS Evertsen (Нідерланди), фрегат TCG Yildirim (Туреччина), фрегат BGS DRAZKI (Болгарія) і фрегат ROS Regele Ferdinand (Румунія).

Він також зауважив, що звичний склад з'єднання НАТО SNMG2 за роки його існування - 4-8 фрегатів та 1 корабель постачання. «Сьогодні вперше маємо 12 (!) вимпелів (7 фрегатів, 4 корвети + плавбаза)», - додав Клименко.

Title Title 

 

За повідомленнями грузинських ЗМІ, пише Клименко, командувач з'єднанням контр-адмірал Будевейн Бутс сказав журналістам: «Те, що Росія, використовуючи силу, змінила кордони, для нас неприйнятно. І саме з урахуванням активної агресивності, яку здійснює Росія, ми збільшили своє представництво у Чорноморському регіоні. Наша мета - зміцнити взаємини з Грузією. Ми і в минулому проводили навчання разом із морськими силами Грузії, і плануємо це і в майбутньому».

За словами контр-адмірала, кораблі НАТО залишаться у порту Поті до 4 квітня і разом з департаментом берегової охорони МВС Грузії візьмуть участь у морських навчаннях.

Ердоган втрачає відсотки

Ціна зелені і не тільки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers