rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Нойєрт пішла з посади представника Держдепу

Нойєрт пішла з посади представника Держдепу

 

Офіційний представник Державного департаменту США Гезер Нойєрт залишила свою посаду. Про це Нойєрт зазначила у Twitter.

 «Служіння народові Америки було привілеєм та найбільшою честю. Я завжди буду вдячна вам, мої колеги з Держдепу, за ваш професіоналізм та патріотизм. З нетерпінням очікую долучення до програми Фулбрайт. Дякую вам, пане Помпео, та Державному департаменту», - зазначила Нойєрт.

Держсекретар США Майкл Помпео, своєю чергою, теж подякував Нойєрт за службу у Держдепартаменті.

«Від імені родини Державного департаменту ми дякуємо Гезер Нойєрт за її службу та два роки неперевершеної роботи. Вигідно представлятимете Америку у програмі Фулбрайт!» - зазначив Помпео у Twitter.

Нагадаємо, на початку грудня 2018 року Дональд Трамп висунув на посаду постійного представника США при ООН речницю Держдепартаменту Гезер Нойєрт, але її кандидатуру так і не подали на розгляд Сенату. Пізніше Нойєрт заявила, що знімає з розгляду свою кандидатуру, за повідомленнями ЗМІ, у зв'язку з тим, що колись влаштувала на роботу нянею особу без належних документів.

 

Якщо закрити кордон із Мексикою - авокадо вистачить тільки на три тижні

 

У випадку, якщо кордон США з Мексикою буде закрито, американці залишаться без фруктів.

Від авокадо та лайму до текіли - Сполучені Штати сильно залежать від імпорту мексиканських фруктів, овочів і алкоголю для задоволення споживчого попиту. Близько половини всіх імпортованих американських овочів і 40 відсотків імпортованих фруктів вирощуються в Мексиці, за останніми даними Міністерства сільського господарства США.

«Запаси авокадо у США вичерпалися б через три тижні, якщо б імпорт із Мексики припинився», - попереджає Стів Барнард, президент і виконавчий директор Mission Produce, найбільшого дистриб'ютора і виробника авокадо в світі.

«Ви не могли б вибрати іншу пору року? Тому що зараз Мексика фактично постачає 100% авокадо у США. У Каліфорнії тільки починають дозрівати авокадо, й урожай дуже невеликий, плоди з'являться не швидше, ніж через місяць», - пояснює Барнард.

Трамп заявив у п'ятницю, що існує «дуже гарна ймовірність», що він закриє кордон цього тижня, якщо Мексика не припинить потік нелегальних іммігрантів до Сполучених Штатів.

Сполучені Штати дедалі більше залежать від Мексики у плані постачання свіжої продукції. Імпорт зріс майже втричі з 1999 року. За цей період постачання Мексикою продукції зросло від менше, ніж третина до 44 відсотків сьогодні.

 

Комп'ютерний збій став причиною затримки авіарейсів

 

У понеділок зранку декілька американських авіакомпаній через збої в комп'ютерній системі були змушені відкладати та переносити авіарейси. Про це повідомляє Федеральне управління цивільної авіації США (FAA).

«Повідомлення мандрівникам: декілька американських авіаліній у понеділок зранку виявили проблеми з комп'ютерними системами. Будь ласка, зверніться безпосередньо до авіакомпаній, аби отримати інформацію про рейси, а також оновлення. FAA не скасовує рейси», - йдеться в повідомленні FAA.

Як зазначено зараз у відомстві, проблему вже вирішено.

 

Байден відповів на звинувачення у домаганнях

 

У відповідь на звинувачення у непристойній поведінці щодо екс-кандидатки в офіс губернатора Невади, колишній віце-президент США Джо Байден зауважив, що кожна жінка має ділитися своїми переживаннями, а чоловіки - уважно вислуховувати їх.

Про це американський політик, який може стати одним з кандидатів у президенти США у 2020 році, висловився в заяві, оприлюдненій його офіційним представником.

«За багато років виборчих кампаній і публічного життя я мав численні рукостискання, обійми, висловлювання прихильності, підтримки й заспокоєння. І жодного разу - ніколи! - я не вважав, що діяв невідповідно. Якщо хтось стверджує, що я чинив не так, я вислухаю це з повагою», - зауважив Байден.

Коментуючи висловлювання демократки Люсі Флорес, яка звинуватила Байдена в небажаному поцілунку в волосся, він зазначив, що має інші спогади про момент, який описує його колега по партії.

«Однак, ми зараз живемо у важливий час, коли жінки відчувають, що можуть і повинні ділитися своїми переживаннями, а чоловіки повинні звертати на це увагу. Я так і роблю», - написав політик.

Як заявила напередодні Люсі Флорес, віце-президент Джо Байден під час кампанії на підтримку її кандидатури на посаду заступника губернатора в штаті Невада підійшов до неї з-за спини, поклав руки на плечі, вдихнув запах її волосся і поцілував її голову.

«Віце-президент Сполучених Штатів Америки просто доторкнувся до мене в інтимний спосіб як до близького друга, члена родини або романтичного партнера, і я відчула себе безсилою щось зробити», - заявила Флорес.

 

У Білому домі натякають на можливість посилення санкцій щодо Венесуели

 

Президент США Дональд Трамп заявив журналістам у п'ятницю, що у Венесуелі панує «величезний безлад». У той же день інші посадовці Білого дому натякнули, що готуються нові санкції.

«У Венесуелі - величезний безлад, - сказав Трамп під час спілкування з журналістами у своїй резиденції у Флориді. - Електрики немає, струму немає, як і бензину для машин. Коли говорите про соціалізм - подивіться на Венесуелу».

У той же день спецпредставник США з питань Венесуели Елліот Абрамс заявив, що Держсекретар США Майк Помпео має перелік варіантів, включаючи запровадження економічних санкцій у відповідь на присутність російських військових у Венесуелі.

«Лише зазначу, що ми маємо варіанти, і росіяни помиляються, якщо думають, що можуть грати там безперешкодно», - сказав Абрамс, виступаючи перед пресою в Державному департаменті.

Два російські військові літаки прибули до аеропорту біля Каракаса минулого тижня.

Радник з національної безпеки США Джон Болтон в інтерв'ю Reuters підтвердив, що США розглядають можливість запровадження санкцій проти компаній інших країн, які підтримують відносини з Венесуелою. «Ми рухаємось саме в цьому напрямку», - заявив Болтон, відповідаючи на питання про «вторинні санкції».

«Навіть зараз ми розглядаємо додаткові заходи, яких можемо вжити», - додав він.

Він різко засудив Росію та Кубу за присутність їхніх сил у Венесуелі. «Якщо подивитись на присутність кубинських та російських сил у Венесуелі, треба запитати, коли народ Венесуели, а не іноземці, матиме можливість обирати свій уряд?» - наголосив посадовець.

 

Одразу декілька видавництв готові випустити друковану версію доповіді Мюллера

 

Кілька американських видавництв заявили про готовність випустити друковану версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера після того, коли її у відредагованому вигляді передасть до Конгресу міністр юстиції Вільям Барр. Про це повідомило в п'ятницю агентство Associated Press (AP).

За даними видання, свій намір видати доповідь Мюллера підтвердили такі видавничі будинки, як Melville House, Skyhorse Publishing і Scribner у співпраці з газетою The Washington Post. Як уточнює AP, друкована версія доповіді спецпрокурора може з'явитися на полицях магазинів протягом двох тижнів після публікації на сайті Мін'юсту. Саму доповідь видавці пообіцяли надати в повному обсязі та без змін. При цьому деякі з них забезпечать її редакційними примітками або коментарями фахівців.

Нагадаємо, раніше, в п'ятницю, міністр юстиції США Вільям Барр заявив про намір скерувати в Конгрес до середини квітня повну відредаговану доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера про результати розслідування стосовно втручання Росії в президентські вибори США у 2016 році. Повна версія доповіді містить 400 сторінок. Глава Мінюсту також підтвердив, що не має наміру надсилати копію «доповіді в Білий дім до її публікації».

Спецслужби США інкримінують втручання в американський виборчий процес Росії у 2016 році. Розслідуванням займався з травня 2017 року колишній директор ФБР США Роберт Мюллер та доданий йому апарат урядових юристів. Чинний президент США республіканець Дональд Трамп, який переміг у 2016 році, і його помічники неодноразово заперечували підозри в будь-яких неправомірних контактах з офіційними особами Росії в період виборчої кампанії. Москва також багато разів спростовувала твердження про спроби вплинути на хід виборів у США.

Міністр юстиції США Вільям Барр 24 березня надіслав керівництву профільних комітетів Сенату і Палати представників Конгресу основні висновки розслідування Мюллера. Останній заявив, що жодної змови між виборчим штабом Трампа і владою Росії не побачив.

 

Більшість американців вважають, що жінки і чоловіки мають рівні політичні здібності

 

84% американців вважають, що жінки емоційно так само підходять для політики, як і чоловіки. На це вказує нове опитування, проведене General Social Survey.

Чверть американців вважають, що чоловікам краще працювати, а жінкам залишатися вдома - найнижчий відсоток з моменту, коли це питання було поставлене вперше в 1985 році. Приблизно стільки ж - 28% - кажуть, що діти дошкільного віку страждають, якщо їхня мама працює. Для порівняння, в 1985 році те саме сказали 53%.

Частка американців, які кажуть, що жінки так само підходять для політики, як чоловіки, збільшилася на 6 відсотків із 2016 року, коли Гілларі Клінтон стала першою жінкою, яка виграла президентську номінацію однієї з основних партій, і на 14 відсоткових пунктів із 2008 року, коли вона програла праймеріз Бараку Обамі. У 1974 році лише 49% відповіли «так».

 

Музеї мадам Тюссо пропонують провести ніч у компанії знаменитостей

 

Сім музеїв воскових фігур мадам Тюссо на території США запустили спеціальну пропозицію Ultimate Slumber Party with the Stars.

Кожен охочий за 99 доларів може забронювати на Booking.com ночівлю в оточенні відомих особистостей та персонажів у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Лас-Вегасі, Сан-Франциско, Орландо, Нашвіллі та Вашингтоні, - повідомляє Lonely Planet.

Для гостей всередині музеїв обладнають ліжка. На додачу до цього на них чекає VIP-вхід й особистий «селфі-помічник», який допоможе зробити пам'ятні фотографії, а також - закуски, вечеря й сніданок.

Крім того, щасливчикам покажуть, як створюються воскові фігури.

Акція проходитиме 5, 6 і 7 квітня. Кількість місць обмежена: лише чотири людини зможуть потрапити на ночівлю до кожного з музеїв.

Трамп підписав новий указ про будівництво нафтопроводу Keystone XL

Preckwinkle і Lightfoot презентували власні стратегії боротьби зі злочинністю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers