rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Pritzker висунув кандидатуру нового директора Департаменту у справах сім'ї та дітей Іллінойсу

 

Губернатор Іллінойсу J. B. Pritzker наказав провести незалежний аудит діяльності Департаменту в справах сім'ї та дітей штату Іллінойс. Водночас, він висунув кандидатуру нового директора після смерті малюків, які перебували під опікою департаменту.

Новим директором може стати Marc D. Smith. Він є виконавчим директором компанії Aunt Martha's Health & Wellness, однієї з найбільших компаній у штаті, яка обслуговує тих людей, які перебувають у кризі і потребують медичного догляду. Він має ступінь бакалавра у галузі кримінального правосуддя Illinois State University, а також ступінь магістра в галузі соціальної роботи University of Illinois. Кандидатуру Smith тепер має затвердити Сенат Іллінойсу.

Губернатор попросив працівників University of Chicago's Chapin Hall провести повний огляд діяльності Департаменту в справах сім'ї та дітей Іллінойсу. Він також звернувся з проханням надати протягом наступних шести тижнів «дієві рекомендації» щодо «підвищення безпеки дітей та якості послуг, які надає департамент».

Після цих первинних рекомендацій центр пізніше надасть більш розгорнутий огляд діяльності департаменту.

«Найбільш уразливими людьми в Іллінойсі є діти, яких обслуговує DCFS. Ми повинні надати їм найкращі послуги, які може запропонувати наш штат. Це означає, що ми отримаємо оцінку (їхньої діяльності - ред.) та будемо реалізовувати рекомендації експертів з питань захисту дітей», - зазначив Pritzker.

Минулого тижня депутати Іллінойсу розкритикували роботу департаменту під час засідання Комітету з питань асигнувань Сенату штату, - повідомляє The Springfield State Journal-Register. У звіті Генерального інспектора було виявлено, що за останні два роки померли 98 дітей, якими займався DCFS.

«Я більше не вірю, що це агентство може функціонувати так, як це передбачено законодавством», - заявив сенатор штату Chapin Rose, республіканець з Mahomet.

Моніторинг діяльності департаменту розпочався після того, коли влада виявила, що матір 2-річної дівчинки з Decatur минулого місяця не визнала себе винною за звинуваченням у вбивстві першого ступеня після того, коли дівчинка померла від голоду і відсутності належного догляду.

У 2018 році дитину забрали від матері під час розслідування жорстокого поводження з дітьми у DCFS і помістили у прийомну родину. Дитину повернули матері у серпні.

Розтин тіла малюка, проведений цього місяця у Чикаго, засвідчив, що у 2-річної дитини були синці і задавнені наслідки перелому ребер. Водночас, згідно з документацією, працівники DCFS ніколи не повідомляли про отримані травми у малюка. Pritzker вважає, що працівники DCFS припустилися «серйозних помилок».

 

Іллінойс розпочав видавати водійські права, що відповідають американському законодавству

 

Державний секретар штату Іллінойс видає посвідчення водія та посвідчення особи відповідно до федеральних вимог, спрямованих на те, щоб зробити ці документи безпечнішими.

Хоча офіс секретаря почав видавати посвідчення, які відповідають федеральному Real ID Act, ще у січні, відтепер вони, нарешті, будуть доступні в усіх 138 установах, що надають послуги водіям.

Держсекретар штату Jesse White каже, що ті, хто хоче отримати відповідне посвідчення, повинні особисто подавати заяву і пред'явити документи, що підтверджують їхню особу, номер соціального страхування та письмовий підпис, а також два документи, що підтверджують дозвіл на проживання в Іллінойсі.

Нові посвідчення міститимуть зображення золотої зірки у правому верхньому куті і коштуватимуть $30 - так само, як і досі.

White уточнив, що мешканці не повинні отримувати нове посвідчення чи посвідчення водія. Вони матимуть можливість користуватися посвідченням особи під час авіаперельотів або коли їм необхідно буде увійти до федеральних закладів.

 

Мешканці, які живуть біля Willowbrook Sterigenics, частіше хворіють небезпечними хворобами

 

Люди, які живуть у районі заводу Willowbrook Sterigenics, частіше хворіють на рак. Такі результати оприлюднив Департамент здоров'я штату Іллінойс.

Нагадаємо, мешканці цього району вимагають, аби Sterigenics закрили назавжди.

Обладнання для тестування якості повітря розмістили за межами приміщень заводу Sterigenics. На той момент минуло шість тижнів після того, коли завод почав працювати.

Результати дослідження тільки посилили занепокоєння мешканців. Це показує, що рівень захворюваності на рак - найвищий у людей, які живуть біля закритого приміщення для стерилізації. Саме з цього заводського приміщення канцероген нібито потрапляв у повітря протягом останніх 34 років.

Місцеві мешканці кажуть, що найчастіше страждають жінки та діти, в яких зафіксовано канцерогенні захворювання.

Згідно з дослідженням штату, найбільше випадків захворювань на рак молочної залози і лімфоми Ходжкіна було зафіксовано у жінок, котрі живуть поблизу Sterigenics. Рівень захворювань на рак передміхурової залози, підшлункової залози та яйників - також вищий, ніж в інших частинах округу. Натомість, у дітей частіше розвивається лімфома.

Тим часом у Sterigenics заперечують наявність будь-якого зв'язку їхньої діяльності з високим рівнем захворювань у місцевих мешканців.

«Хоча підвищені показники захворюваності на деякі види раку в Willowbrook вимагають більш детального дослідження, нерозумно використовувати ці висновки як докази будь-якого зв'язку між окисом етилену, Sterigenics і територією Willowbrook», - йдеться у повідомленні. В EPA також перевіряють склад води у будинках біля заводу Willowbrook Sterigenics.

Люди ж рішуче налаштовані боротися далі. Вони співпрацюють з депутатами у Springfield, щоб запобігти повторному відкриттю Sterigenics, а також будь-яких інших компаній, які продукують канцерогени.

 

Іллінойс може втратити $18 млн на продовольчу програму

 

Іллінойс може втратити понад $18 млн, якщо наступного місяця не прискорить процес обробки заявок мешканців штату на отримання пільг на продовольчі талони. Про це заявили представники Міністерства сільського господарства США.

Міністерство надіслало Департаменту соціального забезпечення Іллінойсу лист, в якому йдеться про те, що штат має час до 21 квітня значно поліпшити обробку запитів або розробити ефективну стратегію, - повідомляє Chicago Tribune. Департамент зобов'язався вирішити проблеми з продовольчими талонами. У департаменті розповіли, що проблеми з реалізацією Supplemental Nutrition Assistance Program почалися ще за губернатора Bruce Rauner.

«Нова адміністрація ефективно працює над тим, щоб виправити цю проблему, вирішуючи питання обробки додатків SNAP у наших місцевих офісах і заповнюючи вакансії роботодавців, - йдеться у повідомленні департаменту. - Ми беремо на себе відповідальність за те, щоб мешканці Іллінойсу мали доступ до надійної продовольчої допомоги. Ми будемо шукати будь-які можливості для кращого обслуговування наших клієнтів».

За даними USDA, штат Іллінойс входить до переліку 10 найгірших штатів за швидкістю обробки запитів. Близько 1,8 мільйона мешканців Іллінойсу використовують додатки SNAP для купівлі товарів у продуктових магазинах. Більшість із них - діти, люди похилого віку або люди з обмеженими можливостями.

Diane Doherty, виконавчий директор Illinois Hunger Coalition, порадила штату працювати швидше, аби заповнити робочі вакансії для соцпрацівників, а також посади для клерків, що частково є причиною затримок у розгляді запи розповіли їй, що у місцевих службах тів. Держслужбовці штату зайнятості є 400 вакантних робочих місць.

Doherty зазначила, що штат працює над удосконаленням автоматизованої системи, яка повинна була спростити процес подання заявок, але, натомість, збільшила час їх опрацювання. На «гарячій лінії» заявили, що користувачам додатку SNAP необхідно скаржитися, якщо їхні пільги скасовуються на місяць раніше або завчасно анульовуються.

«Вони виправляють одну проблему, а потім з'являється ще одна», - так оцінює Doherty систему, розроблену компанією Deloitte приблизно за $200 млн із, здебільшого, федеральних коштів. «Зважаючи на те, скільки грошей ми витратили на цю технологію, то сподівалися, що її ефективність буде кращою».

 

У Чикаго відкрили модернізовану станцію Belmont

 

У Чикаго відбулося урочисте відкриття, з церемонією перерізання стрічки, модернізованої станції CTA, що розташована на синій лінії метро. Реконструкція станції відбувалася у рамках проекту Belmont Blue Gateway.

Цей проект є одним з найбільших та найдорожчих. На його реалізацію у рамках програми «Your New Blue» було витрачено $429 млн. Рішення модернізувати станцію було прийняте два роки тому.

Станція Belmont є дев'ятою з 14 станцій, які будуть відремонтовані відповідно до проекту. Про це повідомив офіс мера Чикаго Rahm Emanuel.

Нова станція Belmont після реконструкції має новий сталевий навіс над терміналом, що дасть пасажирам додатковий захист, модернізовану зупинку для автобусів та нове LED-освітлення, а також покращену безпеку та інші переваги.

Станція Belmont була відкрита більш, ніж 50 років тому. Жоден капітальний ремонт на станції не проводили ще відтоді, коли синю лінію продовжили до аеропорту O'Hare у 1984 році.

CTA також планує замінити і відремонтувати залізничну колію і модернізувати знаки на 12-мильній ділянці синьої лінії метро.

В офісі мера Emanuel очікують, що реалізація проекту «Your New Blue» дозволить заощадити пасажирам до 10 хвилин їзди потягом в обидва кінці між центром міста і O'Hare.

Нойєрт пішла з посади представника Держдепу

Preckwinkle і Lightfoot презентували власні стратегії боротьби зі злочинністю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers