rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Preckwinkle і Lightfoot презентували власні стратегії боротьби зі злочинністю

Центральною темою мерських перегонів у Чикаго стала боротьба зі злочинністю.

Lori Lightfoot і Toni Preckwinkle мають протилежні погляди на те, чи варто змінювати на посаді суперінтенданта чиказької поліції Eddie Johnson.

Вони приділили велику увагу злочинам у місті, зокрема, смерті поліцейського, який загинув минулого тижня, а також скасуванню звинувачень у справі Jussie Smollett. Окремо вони зачепили і питання реформування поліції та розширення її повноважень.

Новому меру Чикаго потрібно мати готовий план боротьби зі злочинністю.

«Думаю, дуже важливо, щоб ми повернулися до ідей охорони місцевого порядку, які ми мали, і практик, які ми застосовували у 90-х роках, коли були регулярні зустрічі та можливості для мешканців спільноти та поліції обмінюватися інформацією», - зазначила Preckwinkle.

Вона хоче негайно звільнити Johnson з обійманої посади.

«Нам потрібен керівник, який би визнав наявність проблем, з якими ми маємо справу», - зауважила Preckwinkle. - Однією з таких проблем є кругова порука у поліцейському департаменті, інша - расизм у поліції. А він не бажає цю ситуацію змінювати».

Lightfoot каже, що почекає до осені, щоби тоді обговорити з Johnson його перспективи.

«Після літа ми оцінимо результати його діяльності, а також чи виконує керівник поліції свою роботу на гідному рівні», - заявила вона.

Preckwinkle підтримує запровадження додаткового нагляду за громадською безпекою і хоче бачити в офісі мера новий департамент, який би займався профілактикою насильства. Lightfoot також вважає, що місто має працювати з першопричинами насильства, а також запроваджувати методи профілактики злочинів.

«Ми повинні дивитися, чому насильство переважає у певних районах. Ми ж бачимо, що незаконна торгівля наркотиками є роботодавцем номер один», - зазначила вона.

Тим часом Preckwinkle переконує: «Ми повинні бути впевнені, що наші поліцейські краще навчені, що вони краще контролюються, що вони відповідають за свої дії».

Кандидати на посаду міського голови також підтримують створення цивільного дорадчого органу, який міг би наймати і звільняти очільника поліції.

Нойєрт пішла з посади представника Держдепу

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers