rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ За крок до діабету?

14 симптомів високого рівня цукру в крові й продукти, які здатні його знизити.

 

Слабкість і запаморочення - один із сигналів підвищення рівня глюкози у крові, а можливо, й симптом діабету, який на початках має прихований перебіг. Хоча б раз на рік (а в ідеалі - двічі) перевіряйте, чи ваш цукор - у нормі.

Якщо у вас випадково виявили підвищення рівня глюкози у крові, це не означає, що у вас - 100% діабет. Можливо, ви просто перехвилювалися або з'їли багато солодощів. Однак, якщо така ситуація повторюватиметься постійно, у майбутньому це може призвести до розвитку хвороби, з якою можна співіснувати, але яку неможливо вилікувати. «Важливо вчасно виявити гіперглікемію, з'ясувати її причину та повернути показники до норми», - наголошують експерти порталу Healthy4Free.

Ось 14 «тривожних дзвіночків», які вказують на те, що цукор у вашій крові перевищує 3,89-5,83 ммоль/л (норма для людини віком від 14 до 60 років). Для осіб у віці 60-70 років нормою вважається показник 4,44-6,38 ммоль/л, після 70 років - 4,61-6,1 ммоль/л:

- постійне відчуття спраги;

- часті нездужання;

- хронічна втома;

- рани і порізи, які довго гояться;

- нервозність;

- постійні розлади шлунка;

- набір ваги;

- нечіткість зору;

- нездатність сконцентруватися;

- пригніченість;

- слабкість і запаморочення;

- часте сечовипускання;

- сухість у роті;

- сухість шкіри.

Якщо час від часу відчуваєте якісь із цих симптомів, це не означає, що вам доведеться застосовувати цукрознижувальні таблетки чи колоти інсулін. Аби визначити «вихідну точку», здайте аналіз крові на цукор і спробуйте обмежити споживання продуктів з високим глікемічним індексом. Згодом здайте аналіз повторно. Якщо цього разу показники будуть у межах норми, це вказує на те, що вам потрібно переглянути ваш щоденний раціон, аби уникнути серйозних проблем у майбутньому.

Глікемічний індекс продукту (ГІ) вимірюється за шкалою від 0 до 100, і чим вищий цей індекс, тим більше цукру з конкретним продуктом потрапить у вашу кров. Високим глікемічним індексом вважається показник 70 і вище. Слід уникати споживання продуктів з таким ГІ: тістечок, попкорну, кукурудзяних паличок, картопляних чіпсів, білого хліба, донатів (пончиків) з цукровою пудрою, картоплі-фрі.

Помірний глікемічний індекс - від 55 до 69. До цього списку потрапляють крупи, соки-нектари, сир (типу чеддер), піта, лаваш та інші види прісного хліба.

Найкориснішими є продукти з глікемічним індексом від 0 до 54, адже вони взагалі не підвищують рівень цукру у крові. До таких продуктів належать хумус (паста з нуту), ріпчаста цибуля, яйця, броколі, грейпфрути, грецькі горіхи, яблука, кеш'ю, квасоля та інші бобові, горох, спагеті (з цільного зерна), томатний і ананасовий соки, апельсини, банани, морква, зелений виноград тощо.

Автор: Андрій Гелий

Джерело: «Високий Замок»

Забруднене повітря вкорочує європейцям життя

Супрун не радить застосовувати таблетки, що «прокачують мозок»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers