rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Понад півтора мільйона доларів, старовинні книги і картини: Турчинов показав декларацію

Понад півтора мільйона доларів, старовинні книги і картини: Турчинов показав декларацію

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов оприлюднив електронну декларацію про доходи за 2018 рік.

Дані містяться в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Згідно з документом, заробітна плата Турчинова, отримана за основним місцем роботи у 2018 році, становить 710 тис. 709 гривень. Проценти від коштів, розміщених на банківських рахунках, склали 1 млн 343 тис. 998 грн.

Дружина керівника Радбезу Ганна Турчинова у 2018 році заробила в Національному педуніверситеті імені М. П. Драгоманова 336 тис. 33 грн.

У спільній власності подружжя є квартира в Києві площею 381,80 кв. м, два паркомісця загальною площею 37,8 кв. м та машина Toyota Prado 2018 року випуску. Сім'я також орендує у Білогородці, під Києвом, частину житлового будинку площею у 82,6 кв. м.

Секретар РНБО має авторські права на 20 нематеріальних об'єктів, серед яких літературні твори, монографії, знаки для товарів і послуг. Турчинов також задекларував 27 старовинних книг, 12 картин, годинник та 2 підсвічники.

Як зазначається в декларації, у спільній власності подружжя Турчинових є кошти на рахунках Ощадбанку. Зокрема, Олександр Турчинов зареєстрував 247 тис. 515 гривень, 1 млн 2 тис. 483 доларів США та 9983 євро. Дружина має на рахунках 2 євро та 6713 грн. Крім того, секретар РНБО задекларував 700 тисяч доларів США та 3 тисячі євро готівкових коштів.

Цінних паперів подружжя Турчинових не має, корпоративними правами не володіє.

 

При звільненні з військової служби Полторак отримав майже 2 мільйони гривень

 

За 2018 рік міністр борони України Степан Полторак за основним місцем роботи заробив 1 млн 112 тис. 923 грн.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі декларацій, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

Крім того, Полторак при звільненні з військової служби у 2018 році отримав виплати у розмірі 1 млн 925 тис. 261 грн., пенсію у розмірі 29 тис. 320 грн., гонорари та інші виплати - 223 тис. 380 грн. та проценти від банківських вкладів у розмірі 120 тис. 376 грн.

Крім того, Степан Полторак задекларував у власності 162 тис. доларів готівкових коштів та на банківських рахунках - 21 тис. 555 доларів США і 1 млн 93 тис. 366 грн.

Дружина міністра - Інна Полторак - задекларувала 93 тис. доларів США та 180 тис. грн. готівкових коштів. На банківських рахунках дружини зберігаються 20 тис. 559 євро та 632 тис. 29 гривень. Крім того, понад 84 тис. грн. становлять проценти, отримані від банківських вкладів.

Подружжя володіє квартирою в Харкові площею 66,7 кв. м. У користуванні Полтораків також зазначається квартира в Києві площею 90,7 кв. м. Крім того, міністр орендує номер у готельному комплексі в Центрі забезпечення службової діяльності МО та ГШ ЗС України.

Згідно з декларацією, міністр не володіє авто, а дружині належить автомобіль Mini Cooper 2015 року випуску.

Родина Полторака, згідно з декларацією, не має у власності цінних паперів чи інших нематеріальних активів.

 

Корупція в оборонці: ГПУ не бачить підстав для обрання запобіжних заходів Рогозі і Жукову

 

У Генпрокуратурі наразі не вбачають підстав для обрання запобіжних заходів засновникові ТОВ «Оптимумспецдеталь» Андрію Рогозі та його партнеру Віталієві Жукову.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ у Facebook.

«На теперішній час фактичним власникам вказаного підприємства Р. та Ж. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України... Оскільки підозрюваними Р. та Ж. у встановленому законодавством порядку збитки, заподіяні державному бюджету, погашені в повному обсязі до закінчення досудового розслідування, з огляду вимог та положень ст. ст. 176-178 КПК України запобіжні заходи стосовно них не обиралися у зв'язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Зазначається, що Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 1 квітня 2016 року, внесеному до ЄРДР за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 358 КК України.

На підставі офіційних висновків ДФС, за даними ГПУ, слідством встановлено, що посадовцями ТОВ «Оптимумспецдеталь» під час постачання запчастин та комплектуючих на держпідприємства, умисно вчинено дії зі заниження суми податкових відрахувань до держбюджету у розмірі 26,6 млн грн.

У ГПУ наголосили, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення ймовірних співучасників вчиненого злочину.

Раніше повідомлялося, що Рогозі було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України, а саме організація умисного ухилення від сплати податків.

Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що і Жуков став підозрюваним у рамках справи про ухилення від сплати податків.

 

Нафтогаз залучив $1 мільярд від Державної агенції Китаю Sinosure

 

НАК «Нафтогаз України» отримає страхову квоту на 1 млрд дол. США від Державної експортної кредитної агенції КНР Sinosure.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

«Державна експортна кредитна агенція КНР Sinosure та НАК «Нафтогаз України» уклали Меморандум про надання групі Нафтогаз страхової квоти на $1 млрд, що дозволить залучити боргове фінансування та прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми. Отримання страхового покриття Sinosure не вимагає державної гарантії, а отже, Нафтогаз не збільшуватиме навантаження на державний бюджет України для залучення $1 млрд інвестицій у галузь», - йдеться у повідомленні.

Планується, що на першому етапі під страхове покриття Sinosure буде залучено близько 160 млн дол. для фінансування чинних контрактів АТ «Укргазвидобування» з китайськими корпораціями, що постачають бурове обладнання та виконують бурові роботи «під ключ».

На другому етапі ще близько 800 млн дол. планується спрямувати на інші проекти групи Нафтогаз, які найближчим часом будуть узгоджені з китайською стороною.

Як повідомлялося, корпорація Sinosure - державна експортна кредитна агенція КНР, що працює за моделлю OECD. Сума застрахованих корпорацією ризиків на кінець 2017 р. становила близько $3,4 трильйона, її кредитний рейтинг прирівнюється до суверенного рейтингу КНР.

Нафтогаз співпрацює з китайською корпорацією уже не вперше: у 2018 році завдяки страховому покриттю від Sinosure для Укргазвидобування було придбано 13 бурових верстатів вартістю близько $140 млн з відтермінуванням платежу на 5 років. Верстати придбано у китайської компанії Honghua International, що входить до державного аерокосмічного концерну КНР.

 

«Бориспіль» скасує частину рейсів Bukovyna Airlines через борги

 

Частину чартерних рейсів, які відлітають з міжнародного аеропорту «Бориспіль», скасують через систематичну несплату авіаперевізником послуг аеропорту.

Про це повідомляє аеропорт Бориспіль у Facebook.

«Частина чартерних рейсів, які відлітають з аеропорту «Бориспіль», буде скасовано через систематичну несплату авіаперевізником послуг аеропорту», - йдеться у повідомленні.

Перший заступник генерального директора аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне зауважив, що через невиконання своїх фінансових зобов'язань перед аеропортом, а саме - системну несплату аеропортових зборів авіакомпанією Bukovyna Airlines - можуть бути скасовані рейси авіаперевізника.

«Нам дуже неприємно, що внаслідок недобропорядної фінансової поведінки авіаперевізника можуть постраждати пасажири. Тим не менше, ми більше не можемо накопичувати борг авіапервізника без будь-яких перспектив його сплати. На сьогодні він складає близько 4 мільйонів гривень», - повідомив топ-менеджер аеропорту.

Дихне закликає пасажирів уточнювати у туристичного оператора, з яким вони планують відлітати на відпочинок найближчим часом, яка авіакомпанія здійснює переліт.

«Вже починається сезон відпусток, і ми знову будемо зіштовхуватися з проблемами затримок і скасування рейсів. Будьте свідомими пасажирами, вивчайте репутацію авіакомпанії перед купуванням туру!» - наполягає він.

Авіакомпанія Bukovyna Airlines є чартерним перевізником, у флоті якої є 5 літаків із середнім віком 25,8 року. Авіакомпанія виконує рейси на замовлення туристичних операторів.

 

Експорт української агропродукції цьогоріч зріс на понад 24%, - Мінагро

 

Експорт продукції аграрного сектора України за січень-лютий 2019 року, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, збільшився на 683,8 млн дол. США, що становить 24,4%.

Про це проінформувала в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, - повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Аграрна та харчова продукція в загальному експорті України має частку 43,9%. Лідерами серед продуктів, що експортувалися, стали: кукурудза (частка в загальному аграрному експорті - 33,6%), олія соняшникова, сафлорова або бавовняна (20,13%) та пшениця і суміш пшениці з житом (11,84%)», - зазначила Трофімцева.

Окрім того, у перші два місяці поточного року значними темпами зростав експорт таких продуктів як кукурудза - на 84,4% (на 528,4 млн дол. США); пшениця - на 27,8% (майже на 90 млн дол. США); макуха та інші тверді відходи, одержані під час добування соняшникової олії - на 39,7% (на 55,8 млн дол. США); насіння ріпаку - на 82,1% (на 30,2 млн дол. США); макуха та інші тверді відходи соєвої олії - в 2,1 разу (на 26,2 млн дол. США).

«Якщо розглянути регіональну структуру експорту сільськогосподарської продукції, то найбільше за підсумками двох місяців цього року ми експортували до країн Азії (1,38 млрд дол. США), далі йдуть країни ЄС (1,25 млрд дол. США), країни Африки (559 млн дол. США) та країни СНД (217 млн дол. США)», - додала урядовець.

До ТОП-10 найбільших імпортерів української сільськогосподарської продукції за січень-лютий 2019 року ввійшли: Індія 9,6%, Єгипет - 9,1%, Туреччина - 7,8%, Нідерланди - 7,4%, Іспанія - 6,7%, Китай - 5,8%, Італія - 3,8%, Польща - 3,3%, Німеччина та Білорусь з часткою експорту - 2,9%.

Лінія фронту: окупанти обстріляли українських військових зі 152 калібру, є загиблі та поранені

Лінія фронту: окупанти гатять з «важкого калібру», гранатометів та БМП

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers