rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Україна на міжнародних змаганнях у 2018 році здобула 5170 медалей

Україна на міжнародних змаганнях у 2018 році здобула 5170 медалей

 

Міністр Мінмолодьспорту Ігор Жданов підвів підсумки виступів українських спортсменів на міжнародних змаганнях у 2018 році.

Українські спортсмени в 2018 році завоювали 5170 медалей (1910 золотих, 1633 срібних і 1627 бронзових) на міжнародних змаганнях. Про це у своєму Facebook повідомляє міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

«Формування позитивного іміджу України у світовому спортивному русі є одним з чотирьох пріоритетів Мінмолодьспорту в Програмі діяльності уряду. Під час звіту на засіданні профільного Комітету ВРУ приємно було відзначити, що 2018 спортивний рік був успішним для українських спортсменів.

Збірні команди України завоювали на офіційних міжнародних змаганнях 5170 високих нагород. Гарні результати продемонстрували як досвідчені атлети, так і молоде покоління спортсменів.

Національні збірні команди України з олімпійських видів спорту взяли участь у 813 міжнародних спортивних змаганнях та вибороли 434 нагороди: 105 золотих, 125 срібних, 204 бронзові.

У 2018 році спортсмени з неолімпійських видів спорту взяли участь у 305 міжнародних спортивних змаганнях та здобули 3896 нагород. З них: 1485 золотих, 1242 срібні, 1169 бронзових медалей.

Українські спортсмени з інвалідністю взяли участь у 119 міжнародних спортивних змаганнях: чемпіонатах Європи та світу, кубках Європи та світу, зимових Паралімпійських іграх та інших турнірах. Вони здобули 840 нагород: 320 - золотих, 266 - срібних, 254 - бронзові.

Третє «золото» в історії зимових видів спорту незалежної України завоював фрістайліст Олександр Абраменко на зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані-2018. Це - перша олімпійська медаль у фрістайлі та, загалом, серед чоловіків, що входили до складу збірної команди України як самостійної держави.

На Паралімпіаді-2018 завойовано 22 медалі: 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових. Це - третє місце за кількістю здобутих нагород.

Чудово показала себе наша молодь. Наймолодшою в історії чемпіонкою світу з дзюдо стала українка Дарина Білодід. А на III Юнацьких олімпійських іграх в Буенос-Айресі Україна здобула 23 нагороди: 7 золотих, 8 срібних та 8 бронзових медалей. Це - наше олімпійське майбутнє, яке ми будемо всіляко плекати та підтримувати.

То ж щиро вдячні всім нашим спортсменам, тренерам, лікарям, масажистам, функціонерам збірних команд, вболівальникам за яскраві українські перемоги на міжнародній арені! Це також результат спільної та плідної роботи Мінмолодьспорту, національних федерацій, НОК України, СКУ, НКСІУ, органів місцевої влади. Разом до нових перемог!» - написав Ігор Жданов.

ФУТБОЛ

 

Збірна України у матчі Євро-2020 чудом вирвала перемогу в протистоянні з Люксембургом

Національна збірна України з футболу 25 березня зіграла свій другий поєдинок у рамках відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2020 року. У Люксембурзі, на стадіоні «Жозі Бартель», підопічні Андрія Шевченка зустрілися з місцевою національною командою.

Господарі відкрили рахунок на 34-й хвилині - помилкою оборони «синьо-жовтих» скористався Олівер Тілль. Втім, уже за шість хвилин Олександр Зінченко закинув «черпачок» на хід Вікторові Циганкову і той з гострого кута проштовхнув круглого між ногами кіпера господарів. 1:1 - за такого рахунку команди пішли на перерву.

У другому таймі гра проходила з перемінним успіхом. М'ячем більше володіли українці, але забити могли й люксембуржці. Зрештою, вони це й зробили, але найкращий гравець наших суперників Желсон Родрігеш після навісу в штрафний майданчик головою скерував м'яч у... власні ворота. Сталося це на третій компенсованій арбітром хвилині. Тож відігратися у команди Люксембурга не було вже часу. Україна перемагає 2:1, але треба визнати, що ця звитяга - подарунок долі...

Зазначимо, раніше, у стартовому матчі відбіркового турніру футбольного чемпіонату Європи-2020 збірна України зіграла внічию 0:0 в гостях з Португалією.

Перший тайм поєдинку в Лісабоні завершився без голів. Після перерви натиск господарів на ворота П'ятова посилився. Втім, наша збірна не лише вдало відзахищалась, але й могла перемогти, якби свій момент використав новачок збірної Мораес. У підсумку, нічия 0:0.

В іншому матчі нашої відбіркової групи В збірна Люксембургу обіграла на своєму полі Литву 2:1. На гол литовця Черних господарі відповіли забитими м'ячами Баррейро і Родрігеса.

 

Молодіжна збірна України стала лідером турніру Antalya Cup 2019

Молодіжна збірна України U-21 з футболу на міжнародному турнірі в Туреччині Antalya Cup 2019 обіграла команду Казахстану й очолила турнірну таблицю.

Перемогу синьо-жовтим у поєдинку міжнародного турніру Antalya Cup 2019 над командою Казахстану принесли влучні удари Русина й Лєднєва, - повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Матчем проти молодіжної збірної Казахстану збірна України U-21 продовжила програму контрольних поєдинків у рамках міжнародного турніру, в якому також беруть участь команди Естонії, Латвії та Македонії.

Третій ігровий день на турнірі в Туреччині виявився для збірної України переможним - як і другий, коли відбулася її зустріч з македонцями (3:1). До цього синьо-жовті зустрілися зі збірною Естонії (0:0).

У грі з Казахстаном Руслан Ротань отримав можливість вибирати з усіх наявних футболістів. Українці почали матч упевнено й уже на 11-й хвилині повели в рахунку. Топалов зробив простріл, Русин в боротьбі із суперником опинився на газоні і сам же засмутив казахів точним пострілом з 11-метрової позначки.

У перерві тренери молодіжної збірної провели кілька замін, і вони спрацювали. На 64-й хвилині Лєднєв, який замінив Луньова, заробив пенальті й сам його реалізував. У підсумку - впевнена перемога української «молодіжки» (2:0).

Нагадаємо, що цей збір є одним з етапів підготовки команди до офіційних змагань. У відбірному турнірі Євро-2021 (U-21) синьо-жовті стартують 6 вересня матчем із Фінляндією.

Футбол. Міжнародний турнір молодіжних збірних Antalya Cup 2019

Україна U-21 - Казахстан U-21 - 2:0 (1:0)

Голи: Русин (11, з пенальті), Лєднєв (64, з пенальті).

Україна U-21: Кожухар, Биков, Бабогло (Романчук, 67), Луньов (Лєднєв, 59), Лебеденко, Топалов, Русин (Сердюк, 46), Путря, Мілованов, Кравчук (Різьє, 52), Чех.

Нагадаємо, що змагання в Белеку проходять за коловою системою з двома винятками. Оскільки молодіжні збірні Латвії та Естонії (як і команди Казахстану та Македонії) потрапили до однієї групи відбору на Євро-2021 (U-21), матчі між ними проводитись не будуть. У зв'язку з цим для визначення переможця турніру в очковий залік кожної команди підуть тільки три поєдинки.

Таким чином, українці стануть єдиною збірною, яка в Туреччині зіграє чотири матчі, однак зустріч з Естонією не додала їм очок. А от для естонців цей поєдинок мав турнірне значення.

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

 

Жіноча збірна України здобула «срібло» Євро-2019

Title  
 Олена Костевич на Євро-2019 настріляла
на «золото» і «срібло». Фото noc-ukr.org
 

Національна жіноча збірна України стала срібним призером чемпіонату Європи з кульової стрільби 2019 року, який проходить у хорватському Осієку.

Жіноча збірна України на Євро-2019 стала другою у стрільбі з 10 метрів із травматичного пістолета, - повідомляє xsport.ua.

У фіналі українська команда у складі Олени Костевич і Анни Левківської поступилася німкеням з рахунком 8:16. Третє місце посіла команда Росії.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи з кульової стрільби в Осієку (Хорватія) українці виграли дві золоті медалі. Чемпіонами Європи стали Павло Коростильов і дует Олена Костевич/Олег Омельчук.

 

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

Ігор Радівілов у Катарі виграв «срібло» КС

 

Український гімнаст Ігор Радівілов виграв срібну медаль на етапі Кубка світу-2019 у Досі (Катар).

Як повідомляє ukrinform.ua, Ігор Радівілов посів друге місце в опорному стрибку з результатом 14,916.

Український гімнаст поступився лише олімпійському чемпіонові Лондона-2012 корейцю Ян Хак Сону (15,266).

Нагадаємо, на попередньому етапі Кубка світу в Баку (Азербайджан) Ігор Радівілов виборов дві нагороди: «срібло» в опорному стрибку та «бронзу» у вправах на кільцях.

 

БОКС

 

Усик і Такам домовилися про бій у суперважкій вазі 18 травня у Чикаго

Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі українець Олександр Усик і камерунський боксер Карлос Такам домовилися про бій у суперважкій вазі, якій відбудеться 18 травня в Чикаго.

Про це повідомив журналіст The Ring Майк Коппінджер у twitter.

«Олександр Усик і Карлос Такам домовилися про бій 18 травня в Чикаго. Абсолютний чемпіон у важкій вазі переходить до суперважкої ваги», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик став найкращим боксером України за версією незалежного комп'ютерного рейтингу BoxRec. Олександр Усик залишився на шостому рядку в рейтингу BoxRec, а найкращим боксером України став завдяки тому, що чемпіон WBA і WBO в легкій вазі Василь Ломаченко опустився на сьомий рядок.

12 квітня Василь Ломаченко отримає шанс відновити свої позиції в рейтингу в бою з британцем Ентоні Кроллою. А Олександр Гвоздик 30 березня проведе бій з Дуду Нгумбу.

 

Берінчик захищатиме боксерський титул проти японця Аракави

30-річний український боксер-професіонал Денис Берінчик свій титул WBO International захищатиме в бою проти 37-річного японця Ніхіто Аракави.

Поєдинок у вазі до 61 кг запланований на 20 квітня і пройде у київському Палаці спорту, - повідомив на своїй сторінці в Instagram промоутер Олександр Красюк.

Нагадаємо, Берінчик на профі-рингу провів 10 боїв і в усіх здобув перемоги (в семи - нокаутом). У японця 32 перемоги (18 - нокаутом), 6 поразок та 2 нічиї.

 

СПОРТИВНИЙ ПОКЕР

 

Збірна України зі спортивного покеру виграла Кубок Націй

Національна збірна України зі спортивного покеру повернулася з Ірландії з солідним трофеєм. На престижному турнірі Кубок Націй у Дубліні українська команда виступала вперше, але це не завадило їй виграти змагання. Про це повідомляє Укрінформ.

До складу збірної ввійшли Андрій Любовецький, Володимир Дрокин, Михайло Кедровський, Андрій Момот, Тимур Азізов, Роман Головко, а також PokerMatchPro Ольга Єрмольчева. Ольга, крім того, стала найкращим гравцем турніру. За статистичними показниками вона перевершила своїх суперників у «матч-покер» і заслужено додала ще одну нагороду у список своїх трофеїв.

Успіх на Кубку Націй виявився по-справжньому стрімким, адже покер був визнаний видом спорту в Україні менше, ніж рік тому. Якщо хтось і недооцінював нашу збірну через цей факт, то за рахунок своєї майстерності команда швидко змусила суперників переглянути ставлення до себе.

З перших ігрових сесій українці вирвалися в лідери і вже не дозволили нікому потіснити себе з першого місця. Відрив нашої команди від найближчого переслідувача в підсумковій таблиці склав 53 очки. Друге місце залишилося за господарями турніру - ірландцями, а третіми стали німці.

За словами самих гравців, виграти дуже допомогла підтримка вболівальників. Вона стала можливою завдяки титульному спонсору збірної - PokerMatch, який надав медійну підтримку. В результаті - за команду вболівали і в Дубліні, і в Україні.

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Скороход Дмитренко претендує на «бронзу» ЧЄ-2014 через дискваліфікацію Іванова

Український скороход Руслан Дмитренко може претендувати на бронзову медаль чемпіонату Європи-2014 після дискваліфікації росіянина Олександра Іванова.

Руслан Дмитренко на ЧЄ-2014 став четвертим у спортивній ходьбі, а результати російського спортсмена Олександра Іванова через дискваліфікацію за вживання заборонених речовин були анульовані за період з 9 липня 2012 року до 17 серпня 2014. Про це повідомляє XSPORT.

На чемпіонаті Європи-2014 Іванов був срібним призером. Також у нього забрали «золото» чемпіонату світу-2013.

Через знаходження у крові заборонених речовин Олександра Іванова, чемпіона світу зі спортивної ходьби 2013 року, дискваліфіковано до 20 травня 2020 року.

Геній з міста Лева: перемоги і поразки Василя Іванчука

Сергій Варламов, гендиректор «Української хокейної ліги – Парі-Матч»: «Чемпіонат України вийшов на новий рівень – інтрига зберігалась до останнього матчу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers