rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Tesla показала новий електрокар-кросовер Model Y

Виробник електромобілів Tesla випустив нову модель - позашляховик Model Y. Компанія показала електрокар на презентації в Лос-Анджелесі.

 

Стандартна комплектація Model Y має запас ходу без підзарядки 370 км (230 миль). Електрокар здатний розганятися від 0 до 100 км/год. за 5,9 секунди. Максимальна швидкість автомобіля складає 193 км/год. (120 миль/год.).

Найдешевша Model Y (зі стандартним запасом ходу) вийде навесні 2021 року і коштуватиме $39 тисяч. Найдорожча - Performance - восени 2020 року, за неї попросять $60 тисяч. Запас ходу складе 451 км, а максимальна швидкість - 241 км/год.; розгін - до 100 км/год. за 3,5 секунди).

Model Y стала п'ятою в модельному ряді Tesla (без урахування тягача Semi) і другим кросовером компанії після вперше показаної в 2012 році Model X.

Порівняно з Model X, нова Model Y - компактний кросовер, створений на базі найбільш доступної машини Tesla, Model 3. У неї стандартні двері, а не у формі «крила сокола», як у Model X.

Раніше Ілон Маск писав у Twitter, що Model Y буде «приблизно на 10% більшою і на 10% дорожчою, ніж Model 3», і працюватиме на тій же батареї, але з меншим запасом ходу через розміри авто.

Раніше стало відомо, що виробник електромобілів Tesla відмовився від планів закрити більшість роздрібних магазинів, що дозволило б компанії знизити ціни на свою продукцію, в середньому, на 6%.

Tesla заявила, що в останні два тижні перевірила ефективність кожного зі своїх магазинів і вирішила закрити вдвічі менше торгових точок, ніж планувалося спочатку. Через це компанії доведеться підвищити ціни на електромобілі, в середньому, на 3% по всьому світу.

Подорожчання стосуватиметься седана Model S і кросовера Model X. Підвищення цін не зачепить базову версію седана Model 3 за 35 тисяч доларів - тільки дорожчу комплектацію моделі.

Model 3 - найбільш доступний електромобіль у модельному ряді Tesla. Компанія тривалий час не могла вийти на необхідні обсяги його виробництва, через що чого зазнавала збитків і стала об'єктом розслідування про обман інвесторів.

Model 3 випускається з 2017 року, але базова версія цієї моделі, яка коштує 35 тисяч доларів, з'явилася в продажу тільки в березні. Ціна Model S починатиметься від 70 тис. доларів, Model X - від 79 тис. доларів.

Також зазначимо, що Tesla підписала з китайськими кредиторами угоду про отримання позики на 12 місяців у розмірі 3,5 млрд юанів ($521 млн) для будівництва заводу у Шанхаї.

Про це повідомляє CNBC.

«Компанія Tesla заявила, що підписала угоду з кредиторами у Китаї для 12-місячної позики 3,5 млрд юанів ($521 млн) для будівництва заводу електричних автівок «Gigafactory» у Шанхаї», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підготовка до будівництва почалася у січні, а запуск заводу Tesla повинен відбутися у травні, - заявила влада Шанхаю.

Tesla заявляє, що будівництво Gigafactory коштуватиме близько $2 млрд.

Місцеве виробництво автомобілів у КНР, найімовірніше, допоможе компанії мінімізувати вплив торговельної війни між США та Китаєм, яка змусила Tesla підвищити ціни на китайському ринку на свої автомобілі, вироблені у США.

Toyota планує збільшити виробництво автомобілів на водні

Що треба зробити з машиною після зими

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers