rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Конгресі схвалили законопроект для захисту від енергетичного шантажу РФ

У Конгресі схвалили законопроект для захисту від енергетичного шантажу РФ

 

Палата представників США ухвалила законопроект H. R. 1616, який має допомогти країнам Центральної та Східної Європи диверсифікувати енергетичні джерела.

Про це йдеться на сайті американського законодавчого органу.

"(Законопроект H. R. 1616 - ред.) схвалено Палатою представників. За 391, проти 24", - йдеться на сайті.

Згідно з текстом законопроекту "Про європейську енергетичну безпеку та її диверсифікацію 2019", Сполучені Штати повинні допомогти країнам у Центральній та Східній Європі, зокрема Україні, зменшити свою залежність від імпорту енергоресурсів з країн, таких як Російська Федерація, які використовують енергетичну залежність для політичного впливу на уряди цих країн.

Як зазначається в документі, США повинні заохочувати також своїх союзників та партнерів розробляти доступні, прозорі й конкурентні ринки, на яких будуть продаватися диверсифіковані енергетичні ресурси.

Повідомляється, що Сполучені Штати повинні також сприяти експорту енергоресурсів.

Європейським країнам також пропонується виділяти фінансування у розмірі близько одного мільярда доларів США для інвестицій у проекти, які сприяють диверсифікації джерел енергії.

Зазначається, що відповідний законопроект повинен бути схвалений Сенатом й підписаний президентом США Дональдом Трампом.

 

Пентагон виділив $1 мільярд на стіну Трампа

 

Виконуючий обов'язки глави Пентагону Патрік Shanahan дав дозвіл на використання одного мільярда доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомила прес-служба Міноборони США.

«Виконуючий обов'язки міністра оборони Патрік Shanahan уповноважив командувача інженерним корпусом армії США приступити до планування і виконання програми вартістю $1 мільярд для підтримки міністерства внутрішньої безпеки, митної та прикордонної служб», - йдеться в заяві відомства.

Кошти будуть використані для будівництва ділянки стіни на південному кордоні США протяжністю близько 91 кілометра, поліпшення доріг та встановлення освітлення в районі міста Юма (штат Арізона) і Ель-Пасо (Техас).

За інформацією ЗМІ, це перший мільярд доларів, виділений Дональду Трампу на зведення стіни.

 

Стрілянина у Каліфорнії: одна людина загинула, п'ятеро поранених

 

Унаслідок стрілянини в американському місті Сан-Франциско, що в штаті Каліфорнія, загинула одна людина, ще п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомляє NBC Los Angeles з посиланням на місцеву поліцію.

«Поліція Сан-Франциско розслідує стрілянину, яка сталася в суботу вночі, та в результаті якої загинула одна людина й п'ятеро отримали поранення», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, один місцевий загинув на місці. Один із 5-ти поранених перебуває у важкому стані.

Зазначається, що спочатку поліція повідомила про трьох поранених, однак пізніше стало відомо, що ще двох людей було доправлено до лікарні приватними автомобілями.

На даний момент правоохоронці проводять розслідування інциденту.

 

У Каліфорнії спробували спалити мечеть

 

У місті Ескондідо, що в американському штаті Каліфорнія, невідомі намагалися спалити мечеть і залишили послання у вигляді записки, де йдеться про стрілянину в двох мечетях Нової Зеландії, у результаті чого загинули десятки людей. Про це повідомляє Los Angeles Times.

За словами слідчих, палій у неділю запалив вогонь, який «закоптив» стіни мечеті в Ескондідо. Інцидент стався близько 3:15 за місцевим часом, у той час у мечеті було близько семи осіб, - вказали у поліції. Одна людина, яка у той час не спала, помітила полум'я, і групі людей вдалося загасити вогонь, перш ніж він завдав серйозної шкоди.

Офіцери і пожежники прибули невдовзі після цього і виявили, що була спроба підпалу. Інформації про підозрюваних не було.

 

CША планують скасувати візи для поляків

 

Сполучені Штати можуть скасувати в'їзні візи для громадян Польщі якщо не цього, то вже наступного року.

Про це заявила посол США в Польщі Джорджетт Мосбахер в інтерв'ю Polsat.

«Я сподіваюся, що вже цього року (буде скасовано візовий режим між Польщею та США - ред.). Однак, точно в 2020 році», - заявила Москбахер.

Для скасування візового режиму між двома країнами необхідно, аби кількість відмов громадянам Польщі на в'їзд до США була меншою, ніж 3%. Станом на сьогодні цей показник перевищує 5%.

Крім Польщі, візовий режим зі США сьогодні мають ще чотири країни ЄС: Румунія, Болгарія, Кіпр та Хорватія.

Вашингтон уже тривалий час обіцяє скасувати візовий режим з Варшавою, однак досі це питання не вдається вирішити.

 

Білий дім: Трамп не має наміру починати розслідування щодо демократів

 

Президент США Дональд Трамп не має наміру віддавати розпорядження американському міністерству юстиції починати розслідування щодо своїх політичних опонентів з кола демократів у зв'язку з опублікованими висновками розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Про це повідомив у неділю заступник прес-секретаря американського лідера Хоган Гідлі журналістам на борту президентського літака, що вилетів зі штату Флорида в округ Колумбія.

«Трамп не планує просити свого генерального прокурора починати розслідування щодо своїх політичних супротивників», - наводить його слова прес-пул Білого дому.

Гідлі пояснив, що для президента провели брифінг за результатами розслідування, перш ніж він покинув свій маєток Мар-а-Лаго в штаті Флорида. Він підкреслив, що Білий дім досі не отримав доступ до доповіді Мюллера, яка має конфіденційний характер. «Не ясно, чи буде президент вивчати всю доповідь (спецпрокурора Роберта Мюллера)», - зазначив Гідлі.

Американський лідер, за його словами, «почуває себе чудово». «Він просто дуже радіє з того, як це все обернулося», - пояснив заступник прес-секретаря.

 

Джиммі Картер побив рекорд довголіття серед президентів США

 

Джиммі Картер, 39-й президент США, який керував країною з 1977 по 1981 роки, побив рекорд довголіття серед всіх американських президентів. 

Про це повідомляє «Голос Америки»

«22 березня 2019 року, на 95-му році життя, Картер обійшов покійного Джорджа Буша-старшого, якому на момент смерті в листопаді 2018 року виповнилося 94 роки і 171 день», - йдеться в повідомленні.

Картер - один з небагатьох президентів, які змогли переступити позначку «90». Разом із ним до переліку довгожителів входить другий президент США Джон Адамс, який помер 4 липня 1826 року, рівно через 50 років з моменту прийняття Декларації незалежності США, у віці 90 років і 247 днів. Цей рекорд було побито тільки в 2002 році Рональдом Рейганом.

Крім того, Картер залишається рекордсменом серед американських президентів за тривалістю активного політичного та громадської діяльності після того, як він залишив Білий дім. До 2012 року цей рекорд належав 31-му президенту Герберту Гуверу, який дожив до 90 років і помер у 1964 році.

Картер, якому в жовтні виповниться 95 років, і його 91-річна дружина Розалін продовжують брати участь у щорічному заході «Робочий проект Джиммі і Розалін Картер», який проводиться ними спільно з некомерційною організацією «Довкілля для людства» (Habitat for Humanity). Цей фонд займається будівництвом будинків по всьому світу для людей, які потребують житла.

А ще два рази на місяць Картер дає уроки в недільній школі баптистської церкви Маранафа на околиці його рідного містечка Плейнс, в штаті Джорджія. Все життя Картер був і залишається активним членом американської церкви християн-баптистів.

Видання Politico з посиланням на конгресмена-демократа Ро Ханна повідомило, що президент Картер, який вів переговори про укладення мирної угоди між Єгиптом і Ізраїлем в 1978 році, виявив бажання поїхати в КНДР і зустрітися з Кім Чен Ином, щоб допомогти Білому дому в поновленні переговорів про припинення північнокорейської ядерної програми.

У серпні 2015 року Картер повідомив, що у нього діагностували важке онкологічне захворювання - меланому з метастазами в мозок і печінку. Незабаром після цього йому зробили операцію з видалення злоякісних пухлин і призначили агресивний план лікування, що включав в себе сеанси радіо- і хіміотерапії. Чотири місяці по тому Картер розповів, що йому вдалося вилікуватися.

Obama не має наміру підтримувати Preckwinkle на виборах мера Чикаго

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers