rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ З подачі Мінінфраструктури в «АМПУ» знайшли ринок, який можна зачистити від конкурентів «під нуль»

Антимонопольний комітет надав рекомендації Міністерству інфраструктури щодо врегулювання питання функціонування ринку послуг з повсякденного бонування, поки держпідприємство «Адміністрація морських портів України» не повикидала звідти всі компанії приватної форми власності. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

 

Довідка

 

Бонування - це огороджування ділянок акваторій або суден для локалізації та недопущення подальшого розповсюдження забруднюючих речовин по акваторії.

 

Антимонопольний комітет дослідив ринок бонування у відповідь на звернення ТОВ «Морський технічний центр» (далі - «МТЦ»). Ця компанія з 2015 року надає послуги з бонування суден у морському порту «Чорноморськ» на підставі відповідного договору з Іллічівською філією «АМПУ».

У листопаді 2017 року Філія повідомила «МТЦ» про дострокове розірвання контракту. Підставою став аудит Мінінфраструктури від липня 2017 року, в якому були прописані рекомендації щодо розірвання згаданої угоди через «неправомірно передане ТОВ «МТЦ» право надавати послуги бонування» і, як результат, - «недоотримання Філією фінансових ресурсів».

Міністерські аудитори рекомендували Адміністрації морпортів: «Забезпечити недопущення надання цих послуг (зокрема, послуг з повсякденного бонування) сторонніми підприємствами, які не відповідають вимогам ст. 19 Закону «Про морські порти України (не є державними підприємствами)».

Однак, антимонопольники довели, що для усунення з ринку приватників не було підстав. Законодавством передбачено, що «АМПУ» та його філії організовують процес надання послуг з бонування через укладення контрактів зі спеціалізованими підприємствами та організаціями. При цьому не є регламентованою форма власності таких спеціалізованих підприємств.

Антимонопольний комітет встановив, що у морському порту «Южний», де проводив діяльність «МТЦ», функціонує, загалом, п'ять суб'єктів господарювання, чотири з яких - приватні компанії. Однак, Іллічівська філія вирішила розірвати договір лише з «МТЦ», а не з усіма приватними фірмами. Якщо ж Філія продовжить розривати й інші контракти, ринок, на якому наразі існує конкуренція, буде монополізовано, - резюмували в Комітеті.

АМКУ порекомендував Міністерству інфраструктури не вчиняти дій, що призводять до обмеження конкуренції на ринку послуг з повсякденного бонування, а також - розробити та затвердити нормативно-правовий акт, який має встановити чіткі критерії доступу на цей ринок.

Крім того, регулятор запропонував Мінінфраструктури внести відповідні зміни до Порядку надання послуг із забезпечення запобігання і ліквідації розливу забруднюючих речовин у морських портах, затвердженого наказом від 21 серпня 2013 року. Зміни мали б виключити можливість відмови суб'єктам господарювання в наданні послуг з повсякденного бонування на підставі форми власності.

Мінінфраструктури повинно повідомити Комітет про результати розгляду рекомендацій протягом місяця з дня їх отримання.

ТОВ «Морський технічний центр» раніше напряму належав росіянинові Миколі Болгару з Владивостока та швейцарській компанії «Рисоіл С.А.». У 2017 році 100% «МТЦ» переписали на «Рисоіл С.А.», а бенефіціаром назначили швейцарця Марка Жійєрона. Компанія виграє тендери з 2011 року. Останні свої підряди отримала у 2017 році у МТП «Чорноморськ» загальною вартістю 2,54 млн грн.

Джерело: «Наші гроші»

Відділ ОДА, який курує дружина нардепа від БПП, профінансував агітацію за Порошенка

Хто винен у співпраці з РФ: «Енергоатом» чи СБУ?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers