rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Ахметов через суд відібрав собі «Укртелеком» у держави

Ахметов через суд відібрав собі «Укртелеком» у держави

 

Північний апеляційний господарський суд Києва відмовився задовольнити апеляційну скаргу Фонду державного майна про розірвання договору купівлі-продажу 92,79% акцій «Укртелекому» і стягнення $81,9 млн пені.

Відповідну постанову було прийнято судом, - йдеться у повідомленні Єдиного державного реєстру судових рішень.

«Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена протягом десяти днів з дня складання її повного тексту відповідно до статей 287 та 288 Цивільного процесуального кодексу України», - сказано в опублікованому тексті.

Нагадаємо, у травні Фонд держмайна подав до Госпсуду Києва позов про розірвання договору купівлі-продажу компанією Ріната Ахметова акцій «Укртелекому» та стягнення пені в розмірі 2,17 млрд грн.

22 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про завершення досудового розслідування в справі незаконної приватизації «Укртелекому».

Також було накладено арешт на 100% корпоративних прав ТОВ «Трімоб» на 92,79% акцій ПАТ «Укртелеком».

19 жовтня Господарський суд Києва задовольнив позов Фонду держмайна щодо приватизації українським бізнесменом Рінатом Ахметовим компанії «Укртелеком».

Нагадаємо, «Укртелеком» - найбільший оператор фіксованого зв'язку України.

 

Голодування загрожує життю Павла Гриба

 

Оголошення голодування українського політв'язня Павла Гриба загрожує його життю, адже він перебуває у критичному стані.

Про це заявила Уповноважений ВР України Людмила Денісова у Facebook.

«Павло Гриб оголосив голодування на знак протесту щодо неправомірного вироку РФ. Такі заходи становлять загрозу життю хлопця, адже двадцятирічний політв'язень перебуває у критичному стані. Українцю необхідне додаткове медичне обстеження та подальша хірургічна операція», - зазначила вона.

Також омбудсмен надіслала звернення та «усі необхідні медичні дослідження, які підтверджують тяжкий стан Павла» Уповноваженій із прав людини в РФ Тетяні Москальковій.

«Наразі вона володіє всією необхідною інформацією та знає, що ненадання необхідної медичної допомоги може призвести до фатальних наслідків для життя Павла», - зазначила вона.

Денісова вкотре закликала Москалькову «втрутитись у процес для забезпечення належних умов утримання українця та надання медичної допомоги».

22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винним у «підбурюванні до тероризму». Гриб оголосив голодування.

Батько політв'язня заявив, що синові потрібна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка призведе до смерті. У Павла Гриба - синдром портальної гіпертензії, він - інвалід з дитинства.

 

В Україні кількість особистих селянських господарств зменшилась майже на 1%

 

Станом на 1 січня 2019 року особистих селянських господарств в Україні стало на 0,9% менше, ніж торік.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

На початку поточного року в Україні налічувалось 3 996,5 тис. особистих селянських господарств, що на 0,9% менше, ніж станом на 1 січня 2018 року. У користуванні особистих селянських господарств на 1 січня 2019 року було 6 132,2 тис. га землі, що на 0,7% менше, ніж торік.

Кількість таких господарств зменшилась у більшості областей України, за винятком Черкаської.

Як повідомлялось, за даними Держстату, станом на 1 січня 2018 року в Україні налічувалось 4 031,7 тис. особистих селянських господарств, що на 1,1% менше, ніж станом на 1 березня 2017 року та на 1,9% менше, ніж на 1 січня 2016 року.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополь та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Особисте селянське господарство - це домогосподарство, членам якого відповідно до чинного законодавства надана земельна ділянка з цільовим призначенням «для ведення особистого селянського господарства».

 

Нова посол Аргентини розпочала роботу в Україні

 

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прийняв копії вірчих грамот від новопризначеної посла Аргентинської Республіки в Україні Елени Летісії Тереси Мікусінські.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Під час зустрічі С. Кислиця та Е. Мікусінські відзначили позитивну динаміку політичних та ділових контактів між двома державами на всіх рівнях та висловили взаємну зацікавленість у посиленні взаємодії в багатьох галузях двосторонніх відносин, зокрема, у сфері спорту, туризму, обміну студентами тощо», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в МЗС, співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності розширення торговельно-економічної складової двосторонніх взаємин. У цьому контексті було домовлено забезпечити проведення у поточному році VI засідання Спільної міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

 

Укргідроенерго підписало меморандум з турецькою компанією щодо Канівської ГАЕС

 

ПрАТ «Укргідроенерго» підписало меморандум з турецькою компанією Ozaltin Holding щодо співробітництва в будівництві Канівської ГАЕС.

Про це повідомляє прес-служба Укргідроенерго.

«Під час заходу турецька сторона висловила свої пропозиції щодо можливості будівництва гідроенергетичних об'єктів в Україні, зокрема, Каховської ГЕС-2. Завершенням зустрічі стало підписання меморандуму між Укргідроенерго та Ozaltin Holding щодо співробітництва в будівництві ще одного гідроенергетичного об'єкта - Канівської ГАЕС», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що документ було підписано під час робочого візиту турецької компанії до Укргідроенерго. Метою візиту стало обговорення питань співпраці під час реалізації перспективних проектів найбільшої гідрогенеруючої компанії країни.

Як повідомлялося, Канівська ГАЕС розташована у селі Бучак, поблизу міста Канів, Черкаської області. Будівництво Канівської ГАЕС потужністю 3600 МВт розпочалося в 1986 році, в 1991 році було зупинено. Оновлений проект передбачає будівництво гідроакумулюючої електростанції із зменшенням потужності до 1000 МВт.

Каховська ГЕС-2 має стати сьомим і останнім ступенем нижчої частини каскаду гідроелектростанцій на річці Дніпро. 10 березня 2017 року уряд схвалив техніко-економічне обґрунтування будівництва Каховської ГЕС-2 вартістю 13,47 млрд грн.

Ozaltin Holding - турецька будівельна група, яка спеціалізується на зведенні гребель та гідроелектростанцій, будівництві доріг, житла, комерційних та виробничих приміщень. Оzaltin Holding також проводить дослідження та впроваджує розробки в галузі відновлюваних джерел енергії.

 

Пацієнт має право на компенсацію, якщо його здоров'ю завдали шкоди, - Супрун

 

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликає українців не замовчувати факти у разі шкоди здоров'ю у процесі лікування.

Про це вона написала у Facebook.

«У цьому пості - алгоритм дій, якщо ви опинилися в ситуації, коли вашому здоров'ю чи здоров'ю близької людини заподіяно шкоди. Трансформуємо систему, щоб такі випадки не допускалися або ж відстежувалися більш ефективно та ніхто не міг уникнути відповідальності за свої дії. Водночас, вже сьогодні є інструменти, якими кожен може скористатися для захисту своїх прав у системі охорони здоров'я», - написала Супрун.

Вона підкреслила, що кожен пацієнт має право оскаржити неправомірне рішення й отримати компенсацію, якщо його здоров'ю заподіяно шкоди.

«Відповідачем завжди є роботодавець - заклад охорони здоров'я чи лікар-ФОП. Фіксація таких скарг - дуже корисний інструмент. Він допомагає довести, що в конкретній лікарні справді були випадки порушення прав пацієнтів. Нам часто розповідають про той чи інший випадок, який стався, втім, не використовують легальні інструменти, які б офіційно зафіксували інцидент. Відповідно, довести правду стає практично неможливо», - наголосила Супрун.

За її словами, якщо вам виповнилося 18 років, захищати свої права можна особисто, через представника або ж колективно, а неповнолітні чи недієздатні особи - через законних представників.

«Оптимальний варіант - письмове звернення: зареєстрована заява зобов'язує установу надати вам відповідь. Тож, якщо особисто приносите заяву, попросіть зареєструвати її, а якщо надсилаєте поштою, то рекомендованим листом чи з повідомленням про вручення. Якщо звернення надсилається електронною поштою, то треба вказувати електронну адресу, на яку має прийти відповідь - це вимога Закону України «Про звернення громадян», - зазначила Супрун.

Вона наголосила, що звертатися зі скаргою слід до головного лікаря. «Попросіть її зареєструвати (в такому разі вам зобов'язані надати відповідь). Якщо не вдалося владнати ситуацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров'я вашого міста чи області з письмовою заявою/скаргою і попросіть вхідний номер, це допоможе дізнаватися хід розгляду вашого питання», - радить Супрун.

Також, якщо не вдалося владнати ситуацію, слід звернутися на гарячу лінію місцевих органів виконавчої влади або ж на гарячу лінію уряду за телефоном 1545, - рекомендує Супрун. «Маєте право подати скаргу до органу або посадової особи вищого рівня. Наприклад, якщо не вдалося владнати ситуацію на рівні головного лікаря - подати скаргу до місцевого департаменту охорони здоров'я. Але не затягуйте - звертатися можна протягом місяця після того, коли вас ознайомили з рішенням. Інакше ваш запит можуть відхилити», - написала Супрун.

Вона також інформує щодо розгляду скарг та звернень.

«До 15 днів розглядають звернення, що не потребують додаткового вивчення, до 30 днів - що потребують додаткового вивчення, до 45 днів - звернення, вивчити обставини яких неможливо у 30-денний термін. У такому випадку вам мають обов'язково про це повідомити», - зазначила Супрун.

Лінія фронту: за день – 14 обстрілів, поранено бійця ЗСУ

Лінія фронту: окупанти обстріляли українських військових зі 152 калібру, є загиблі та поранені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers