rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

У Сенаті Іллінойсу проголосували за заборону продажу тютюнових виробів неповнолітнім

 

Сенат Іллінойсу прийняв законопроект, який накладає заборону на продаж тютюнових виборів особам, котрі не досягли 21 року.

За законопроект проголосували 39 депутатів, 16 виступили проти. Автором законопроекту є сенатор-демократ Julie Morrison з Deerfield. Її ідея полягає у тому, щоб запобігти формуванню вкрай шкідливої залежності у підлітків.

Аналогічний законопроект депутати затвердили минулого року, але тоді губернатор-республіканець Bruce Rauner наклав на нього вето.

Противники законопроекту стверджують, що у 18 років люди служать в армії, голосують і повинні мати можливість самостійно приймати рішення, курити їм чи ні.

Тепер законопроект перебуває на розгляді губернатора штату J. B. Pritzker. На його думку, для того, аби «побудувати здорове суспільство, ми повинні працювати, щоб запобігти курінню серед молодих людей». Про це розповіла прес-секретар губернатора Jordan Abudayyeh.

 

Чиказька міськрада затвердила будівництво академії для копів та пожежників

 

Міська рада Чикаго затвердила суперечливу ухвалу щодо будівництва академії для пожежників та поліцейських вартістю $95 млн. Будівництво планують розпочати у західній частині міста. За оцінками експертів, це - одна з останніх великих перемог мера Rahm Emanuel.

Затвердження ухвали супроводжувалося протестами 300 представників громадськості, здебільшого, молодих людей, які виступали проти будівництва академії. Присутні були і представники поліції.

За ухвалу проголосували 38 олдерменів, 8 виступили проти.

Прихильники нової сучасної академії кажуть, що такий заклад краще підготує поліцію до боротьби зі злочинністю. Відтак, копи зможуть використовувати тактику і технології 21 сторіччя. Проте, супротивники академії вважають, що це може додатково мілітаризувати поліцейські сили. За їхніми словами, мільйони доларів замість цього повинні бути використані для реінвестування у громади з високим рівнем злочинності.

Академія буде побудована на вільній ділянці землі у West Garfield Park, що розташована на 4301 W. Chicago Ave, на території 28-го району. Інтереси цього району у міськраді презентує олдермен Jason Ervin. Він підтримує створення академії, оскільки це, на його думку, поліпшить умови безпеки у районі.

«Люди, які не живуть на West Side, не мали б розповідати нам про те, як жити», - зауважив Ervin, коли протестувальники спробували завадити йому виступати.

Коли натиск активістів посилився, Ervin закричав на них: «Вибори мають свої наслідки. Ви ж програли вибори!»

Протестувальники, які перебували у верхній оглядовій галереї, оскільки їх не впустили на попередні слухання у міськраді, почали скандувати: «Впустіть нас!» Олдермен із 35-го району Carlos Rosa, що був одним із противників створення академії, піднявся, аби захистити активістів, яких не впустили до міськради.

«Я нарахував близько 40 або 50 вільних місць. Я, звичайно, сподіваюся, якщо ми є демократичним, законодавчим і дорадчим органом, відкритим для громадськості, то дозволимо людям зайти», - зауважив Rosa.

Emanuel намагався висловити власні зауваження щодо створення академії, але його перервали активісти, які скандували: «Наша спільнота не продається» та «16 пострілів CPD».

У 2017 році Департамент громадянських прав Міністерства юстиції США оприлюднив результати розслідування політики департаменту поліції Чикаго, зокрема, застосування сили, поведінки поліцейських, підготовки кадрів тощо. Відповідно до результатів розслідування, департамент поліції Чикаго порушив конституційні права, взявши участь у «схемі або практиці використання надмірної сили» частково через відсутність ефективного навчання співробітників.

Під час дискусії, присвяченій створенню академії, олдермен із 30-го району Ariel Rebroyas підкреслив занепокоєння Міністерства юстиції, сказавши, що недоліки у роботі поліції - це питання «навчання, навчання і ще раз навчання».

Олдермена зі 41-го району Anthony Napolitano, колишнього поліцейського і пожежника, перервали активісти, коли він намагався висловити свою підтримку ідеї створення академії.

«Я працював на цих вулицях разом з олдерменом Sposato. Це - саме те, чого потребує наш район».

Toni Preckwinkle, кандидат на посаду міського голови і президент округу Cook написала у Twitter, що, якщо вона стане мером, то «не буде продовжувати цей проект, поки ми не матимемо реальної розмови про громадську безпеку». І висловила подяку активістам за виступ під час слухання у міськраді.

Тим часом її суперниця Lori Lightfoot, кандидат на посаду міського голови, яку Emanuel раніше призначив на посаду президента Chicago Police Board та головою Police Accountability Task Force, заявила під час форуму в University of Chicago, що також не підтримує створення академії. Вона зазначила, що не підтримує цей проект, оскільки ніхто з міськради не радився з громадськістю. Lightfoot зауважила, що підтримуватиме створення більшого і дорожчого об'єкту, який може залучити всі рівні правоохоронних органів.

Міська рада підписала будівельний контракт із мультинаціональним гігантом AECOM. Ця корпорація надає послуги у сфері інжинірингу, професійної технічної підтримки та управління проектами на різних ринках, зокрема, у сфері будівництва, транспорту, енергетики, навколишнього середовища та ін. AECOM контролювала будівництво низки помітних проектів, зокрема, Barclays Center, One World Trade Center та проект із модернізації O'Hare.

Раніше AECOM була змушена сплатити $57,5 млн розрахунку Міністерству енергетики США за використання дефіцитних матеріалів у будівництві заводу зі створення ядерної зброї у Вашингтоні. Їхньому дочірньому підприємству федеральні прокурори висунули звинувачення у шахрайстві.

 

Будівництво нового будинку ветеранів у Чикаго завершиться в грудні

 

Title  
 Фото - зі сторінки J. B. Pritzker у Facebook 
 Новий будинок ветеранів у Чикаго прийме своїх перших мешканців навесні наступного року. Тобто - через понад чотири роки після того, коли під проект було закладено першу цеглину.

Губернатор Іллінойсу J. B. Pritzker і сенатор США Dick Durbin відвідали церемонію з нагоди закладення останньої частини будівлі. За даними Chicago Tribune, чиновники запевняють, що будівництво Будинку ветеранів повинно бути завершене у грудні.

Раніше колишній губернатор Pat Quinn запропонував звести об'єкт, розрахований на 200 осіб. Департамент у справах ветеранів Іллінойсу у вересні 2014 року заклав першу цеглину під будівництво. Екс-губернатор Bruce Rauner призупинив будівництво закладу під час дворічної бюджетної кризи. Будівництво відновилося, коли у червні 2016 року був досягнутий компроміс щодо бюджету штату.

Чиказький будинок ветеранів стане п'ятим державним лікувальним закладом для ветеранів. Федеральний уряд оплачує близько двох третин вартості проекту, що перевищує $70 млн.

 

Чикаго відсвяткувало День святого Патрика

  

Чикаго гучно відсвяткувало День святого Патрика протягом вихідних. У суботу, за традицією, річку Чикаго пофарбували у символічний зелений колір.

Щорічна церемонія святкування розпочалася о 9 год. ранку в суботу. Натовпи людей зібралися у Чикаго вздовж Wacker Drive до State Street поспостерігати за тим, як працівники Chicago Plumbers Union Local 130 пофарбували річку зеленим екологічно чистим барвником.

Тим часом високопосадовці зібралися у центрі міста на щорічний парад, присвячений Дню святого Патрика, у Grant Park.

Title Title 
 Фото - зі сторінки Rahm Emanuel у Facebook

 

Цього року міська влада збільшила заходи безпеки вздовж маршруту параду, що проходив на Columbus Drive. Сотні тисяч відвідувачів були змушені пройти через один із двох контрольно-пропускних пунктів. Окрім цього, вперше продаж охолоджуючих та алкогольних напоїв був заборонений уздовж усього маршруту святкового параду.

Обидва кандидати на посаду міського голови Чикаго також були присутні на параді, зокрема, Toni Preckwinkle, яка цього дня святкувала свій день народження.

«Я завжди кажу, що це - ірландське католицьке місто. Я - ані ірландка, ані католичка, але можу святкувати, оскільки це - мій день народження», - пожартувала Preckwinkle.

Lori Lightfoot також відвідала парад. Вона розповіла, що ця подія повертає її до приємних спогадів про її перші роки у Чикаго.

 «Коли я вперше приїхала у Чикаго, була першокурсницею у коледжі. Я приїхала саме в День святого Патрика, - сказала вона. - Це для мене - день ювілею того, чого я тоді ще не знала, але що стало початком мого життя у цьому великому місті».

Чинний мер Чикаго Rahm Emanuel також взяв участь у параді.

«Сподіваюся, що я виконав свої обов'язки як міський голова. Це була неймовірна честь служити людям міста Чикаго», - заявив він.

Під святкування також були присутні губернатор Іллінойсу J. B. Pritzker, прем'єр-міністр Ірландії Leo Vardakar, а також Conor McGregor, зірка Ultimate Fighting Championship.

 

У Чикаго тестують мости, тому деякі вулиці будуть перекриті

 

Департамент транспорту Чикаго оприлюднив графік тестування мостів, оскільки місто готується до початку весняного сезону курсування човнів.

18 березня місто перекрило перший міст через річку Чикаго, щоб детально його проаналізувати перед початком курсування човнів. Першим почали тестувати міст на Jackson Street, - йдеться у прес-релізі CDOT.

У департаменті оприлюднили детальний графік закриття кожного моста, разом з інформацією про об'їзд:

18 березня: Jackson Street (об'їзд у східному напрямку: Jackson, Clinton, Harrison, Franklin, Jackson);

19 березня: Adams Street (обхід у західному напрямку: Adams, Franklin, Van Buren, Canal, Adams);

20 березня: Monroe Street (об'їзд у східному напрямку: Monroe, Clinton, Adams, Franklin, Monroe);

21 березня: Madison Street (об'їзд у східному напрямку: Madison, Wacker, Randolph, Clinton, Madison);

25 березня: Washington Street (об'їзд у східному напрямку: Washington, Clinton, Monroe, Wacker, Washington);

29 березня: Randolph Street (об'їзд у західному напрямку: Randolph, Wacker, Madison, Canal, Randolph);

1 квітня: State Street (об'їзд у північному напрямку: State, Wacker, Dearborn, Kinzie, State. Southbound: State, Kinzie, Clark, Wacker, State).

Мости будуть закриті з 9:30 до 15:30 у зазначені дні.

У Техасі спалахнуло сховище з нафтопродуктами

57 000 власників нерухомості округу Cook мають податкову заборгованість майже на $190 млн

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers