rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Урочистий концерт на честь Тараса Шевченка для українців Флориди

Українська громада південно-західної Флориди урочисто відзначила 205-у річницю з Дня народження геніального поета України Тараса Шевченка концертом класичної української музики, яку блискуче виконали сестри Наталя та Ольга Пасічник. Вони прилетіли з Європи лише на кілька днів, щоб гідно звеличати пам'ять невмирущого Поета. Концерт відбувся в Українському релігійному осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті.

 

Наталя Пасічник, піаністка Королівської музичної академії в Стокгольмі, давала короткий вступ до музичних композицій, які вона й Оля виконували, а також розповідала про українських композиторів, які створили ці унікальні шедеври (М. Лисенка, Я. Степового, Д. Бонковського, М. Скорика, В. Косенка, М. Колесу).

Title Title 
 Неля Лехман, Юля Лопанчук і Віра Боднарук Наталя і Оля Пасічник

 

Оля Пасічник, солістка Варшавської опери, з великим почуттям передавала суть пісень, які вона співала своїм чудовим сильним сопрано.

Наталя Пасічник започаткувала програму «Сонатою до-мажор» М. Березовського, маловідомого українського композитора, якого ставлять на рівні з Моцартом. Потім були виконані «Українська рапсодія: «Думка-Шумка» М. Лисенка та в'язанка коломийок М. Колеси.

Ольга Пасічник чудово виконала пісні на слова Шевченка: «Садок вишневий коло хати», «Мені однаково», «Ой три шляхи широкії», «Нащо мені чорні брови» та «Якби мені черевички».

Title Title 
 Віра Боднарук розпочинає концертну програму Леся Попель, Віра Боднарук, Наталя Пасічник,
Оля Пасічник, Неля Лехман, Юля Лопанчук та діти,
які вручили квіти 6-DSC 1233: – Неля Лехман,
Нуся Мацілинська, Віра Боднарук, Наталя Пасічник,
Ольга Пасічник і Богдан Боднарук

 

У другій частині Ольга виконала пісню на слова Лесі Українки «Стояла я і слухала весну», а також пісні: « Як на небі зіроньки», «Вони стояли мовчки» та «Сумний я» на музику В. Косенка.

На завершення святкової програми Наталя і Ольга Пасічник виконали три народні пісні на музику М. Лисенка. Приємною несподіванкою вечора був виступ Назара, сина Олі Пасічник, який навчається гри на скрипці у Музичній академії в Бельгії. Урочистий вечір закінчився «Заповітом» Тараса Шевченка.

Title Title 
 Наталя і Оля Пасічник із квітами 

 

Аудиторія стоячи гарно дякувала виконавцям за чудовий вечір на честь Тараса Шевченка. Було надзвичайно приємно мати таких визначних виконавців, як піаністка Наталя Пасічник, котра концертувала в Європі, США, Японії, Аргентині та брала участь у багатьох міжнародних фестивалях. Окрім виступів соло, Наталя навчає майстер-класу гри на фортепіано, а також бере участь у роботі журі на міжнародних музичних конкурсах. Вона є палким дипломатом промоції української музики в світі.

А Оля Пасічник виступала у головних ролях багатьох опер у славних театрах Європи, Австралії, Канади, Японії та США. Отримала багато нагород та визнань і має понад 50 дисків.

Щира подяка за великий успіх концерту належить членам Громадського комітету південно-західної Флориди, а передусім, Юлії та Сергієві Лопанчукам, Нелі Лехман, Нусі Мацілинській, Богданові Боднаруку, Лесі Попель, Ліді Білоус, Ромі Гуран, Галі і Вікторові Лісничим, Дарії і Євгенові Томашоским, Богданові Гурану та Христі Чайковській (фото).

Фото Христі Чайковської

 

Велич і радість свята Шевченка «Іду з дитинства до Тараса» у Рідній школі м. Детройт

Ліна Максимук, голова правління Спілки українських освітян діаспори: «Українське шкільництво за кордоном має отримати статус державної програми»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers