rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Біатлон

БІАТЛОН

 

Дмитро Підручний вперше в історії України став чемпіоном світу

Title  
 Фото Андрія Іванова, biathlon.com.ua 

27-річний український біатлоніст Дмитро Підручний 10 березня став чемпіоном світу в гонці переслідування на 12,5 км на чемпіонаті світу в шведському Естерсунді. 

Про це повідомляє biathlon.com.ua.

Підручний стартував під 4-м стартовим номером за результатами спринту, а в персьюті показав прекрасну швидкість на дистанції і з двома промахами на першій стрільбі став переможцем гонки.

Медаль Підручного - перша для України на цьому Чемпіонаті світу. Також це - перша золота медаль в історії України на чемпіонатах світу.

Срібна нагорода дісталася лідеру загального заліку Кубка світу Йоханнесу Бо, а «бронзу» виграв француз Кантен Фійон-Має.

«Емоції... Важко взагалі повірити, що в мене є золота медаль. Я розраховував на цьому Чемпіонаті світу взяти якусь медаль, але навіть не міг уявити, що це буде «золото».

Не тільки початок був важким, уся гонка була дуже важкою. Чесно кажучи, мені біглося сьогодні значно важче, ніж вчора і в естафеті. Я відчував деякі проблеми з відновлення після спринту, тому що вчора віддав усі сили, які мав, і сьогодні було досить важко зібратися і показати результат.

Ну, вірив я в подіум до останнього, тому що знав, які сьогодні погодні умови і як важко було на пристрілці на стрільбі стоячи. В жіночій гонці теж зі стрільбою сьогодні були труднощі. Кожен рубіж, кожен постріл - це був шанс потрапити вище і вище. Мені дуже приємно, і для мене це - велика честь, що саме мені вдалося «вкрасти» в Йоханнеса «золото». Подивимось, чи вдасться це комусь ще на цьому чемпіонаті.

Дякую всім вболівальникам, що вірите в нас, що приїжджаєте на етапи і що підтримуєте нас і в тяжкий час», - заявив після перемоги Дмитро Підручний.

«Неймовірні емоції! Присвячуємо цю перемогу всім людям України, які в нас вірили, всім нашим вболівальникам! Це - винагорода за всю роботу, яку ми зробили, за всі бажання і прагнення. Золота медаль - винагорода Дмитра Підручного за те, яким він є - хорошою людиною, розумним, інтелігентним, виконавчим.

Для мене особисто це також сатисфакція за те, що довіряю йому. Це - найщасливіший день у моєму житті! Так, у мене вже були олімпійські чемпіони, але медаль Підручного - це просто музика, щось особливе!

Цього разу під час гонки я був дуже сконцентрованим, дуже хотів, щоб усе пройшло, як я задумав... Вранці я щось відчував, але те, що все вийде так... Дмитро зробив два промахи, але потім ця концентрація, ця його тактика, з якою він біг, і сила, яка залишилася в кінці - це просто топовий розклад!» - сказав старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра у коментарі телеканалу «UA:Перший».

ЧС. Естерсунд. Швеція.

Гонка переслідування. Чоловіки

Фініш

1. Дмитро Підручний (Україна) (2+0+0+0)

2. Йоханес Бьо (Норвегія) (0+1+1+3; +8,3 с)

3. Кентен Фійон Майє (Франція) (2+0+0+1;+17,7 с)

...38. Руслан Ткаленко (Україна) (0+2+0+0; 03.01,2 с)

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Молодіжна жіноча збірна України U-23 виграла Кубок Європи-2019 з метань

Жіноча молодіжна збірна України перемогла у командному заліку на Кубку Європи-2019 з лекоатлетичних метань, який проходив у Шаморині (Словаччина).

У словацькому Шаморині завершився Кубок Європи-2019 з лекоатлетичних метань. Жіноча молодіжна збірна України перемогла у командному заліку. Чоловіча збірна України виграла бронзові медалі, а у віковій категорії U-23 наші чоловіки були другими. Жіноча збірна фінішувала четвертою, - повідомляє uaf.org.ua.

В індивідуальному виді медаль Кубка Європи-2019 з метань у другий день змагань виграв Руслан Валітов. Він став третім з метання диска серед молоді (55,93 м).

Багатоборка Аліна Шух знову змагалася у секторі для метання списа серед молоді. З результатом 51,49 метра вона посіла у Шаморині шосте місце.

У змаганнях з метання списа серед чоловіків Україну представляв Олександр Ничипорчук. З найкращим результатом сезону - 73,48 метра - він став третім у групі В.

У змаганнях з метання молота серед молоді Юлія Кисельова з найкращим результатом сезону (63,59 м) посіла сьоме місце.

Ольга Голодна повторила найкраще досягнення сезону і посіла восьме місце зі штовхання ядра (16,85 м).

Артем Левченко з результатом 17,42 метра був десятим зі штовхання ядра серед молоді.

Вікторія Клочко змагалася з метання диска у групі В і посіла в ній шосте місце (51,39 м).

Сергій Регеда з результатом 69,58 м став 15-м з метання молота.

 

Михайло Кохан виграв Кубок Європи-2019 з метання молота

У перший день змагань Кубка Європи 2019 року з легкоатлетичних метань у словацькому Шаморині представники України двічі піднімалися на п'єдестал пошани.

Як повідомляє sportarena.com, Михайло Кохан виграв «золото» змагань серед молоді в секторі для метання молота. Українець метнув молот на 76,68 метра і встановив особистий рекорд. Зазначимо, що Кохан випередив бронзового призера чемпіонату Європи і фіналіста чемпіонату світу-2018 угорця Бенце Халаша.

Ще одну медаль для України принесла Ірина Климець, яка з результатом 72,53 метра виграла «бронзу» в змаганнях з метання молота серед жінок.

Нагадаємо, що минулого року Кохан зі світовим рекордом переміг на юніорському чемпіонаті Європи U-18, метнувши молот на 87,72 метра. У 2017 році українець впевнено виграв чемпіонат світу серед юніорів U-18.

БОКС

 

Олександр Гвоздик - лідер світового рейтингу боксерів у напівважкій вазі

Чинний чемпіон світу з боксу у напівважкій вазі за версією WBC українець Олександр Гвоздик наразі є найкращим у своїй ваговій категорії за версією Boxrec.

Авторитетний спеціалізований портал Boxrec визнав 31-річного українського боксера, чемпіона світу за версією WBC Олександра Гвоздика (16-0, 13 K) наразі кращим напівважковаговиком світу, - повідомляє klitschko-brothers.com.

Нагадаємо, Олександр Гвоздик свій наступний бій проведе проти француза Дуду Нгумбу. Поєдинок відбудеться у Філадельфії (США) 30 березня і стане його першим захистом титулу WBC, здобутого минулого року. До цього бою український боксер готується в США.

ДЗЮДО

 

На Гран-прі у Марокко українці здобули три медалі

Представники української школи дзюдо тричі сходили на медальний п'єдестал під час змагань Гран-прі у Марракеші (Марокко).

В активі нашої команди срібна та дві бронзові нагороди, - повідомляє прес-служба НОК України.

«Срібло» виборов Артем Лесюк у ваговій категорії до 60 кг, а «бронзу» - Кеджау Ньябалі (до 90 кг) та Андрій Колесник (понад 100 кг)», - зазначили у прес-службі.

ТЕНІС

 

Дарина Лопатецька вийшла до другого кола турніру ITF в Нісі-Тамі

Українська тенісистка Дарина Лопатецька стартувала з перемоги на турнірі Міжнародної федерації тенісу (ITF) W25 в Нісі-Тамі (Японія).

У першому колі тенісного турніру ITF World Tennis Tour із призовим фондом 25 000 доларів 15-річна Лопатецька обіграла японську тенісистку Ману Кавамуру з рахунком 6:1, 6:0.

Як повідомляє btu.org.ua, поєдинок тривав менше, ніж годину. Раніше хар­ків'ян­ка зустрічалася з представницею Японії в другому колі 25-тисячника в Гонконзі в січні цього року. Тоді Лопатецька стала переможницею турніру.

Додамо, що за вихід до чвертьфіналу турніру в Нісі-Тамі Лопатецька зіграє проти восьмої сіяної турніру Момоко Коборі.

 

Світоліна вийшла до четвертого кола тенісного турніру WTA в Індіан-Веллсі

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна подолала третій раунд представницького турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) категорії Premier Mandatory в Індіан-Веллсі (США) з призовим фондом $9,035 млн.

Посіяна під шостим номером Світоліна у ніч з неділі на понеділок за київським часом з рахунком 7:5, 6:4 обіграла Дарію Гаврилову з Австралії (№ 53 рейтингу WTA).

Як повідомляє btu.org.ua, два сети звітного поєдинку тривали 1 годину та 47 хвилин.

Зазначмо, що тенісистки вдев'яте зустрілися в очних протистояннях, рахунок став 6:3 на користь харків'янки.

За свою кар'єру 24-річна харків'янка двічі виступала в четвертому колі турніру в Індіан-Уеллсі - в 2015 та 2017 роках.

Додамо, що у матчі за вихід до чвертьфіналу турніру Світоліна зійдеться з 12-ю «ракеткою» світу австралійкою Ешлі Барті, яка, своєю чергою, також у двох сетах взяла гору над американкою Дженніфер Брейді (№ 83) - 6:3, 6:2.

ШАХИ

 

У шостому турі ЧС-2019 українки перемогли команду Вірменії

У поєдинку шостого туру командного чемпіонату світу-2019 Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), що триває у столиці Казахстану Астані, жіноча збірна України зустрічалася з командою Вірменії.

Українки здобули перемогу, а вирішальне очко нашій команді принесла випускниця Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Анна Музичук, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Після єдиного вихідного на світовому форумі, аби продовжувати боротьбу за чемпіонський титул, українок у протистоянні з шахістками Вірменії влаштовувала тільки перемога. І, зрештою, підопічні Михайла Бродського зуміли досягти бажаного результату. А вирішальний внесок у вкрай необхідну звитягу зробила п'ятий номер світового рейтингу Анна Музичук, яка на другій дошці зуміла дотиснути Ліліт Мкртчян.

Намагалася обіграти свою суперницю на першій дошці й екс-чемпіонка світу, третя шахістка поточного рейтингу ФІДЕ Марія Музичук. Однак, досвідчений лідер збірної Вірменії Еліна Даніелян зуміла встояти, тож у підсумку - нічия. Аналогічно завершилися й поєдинки на третій і четвертій дошках, де українкам Інні Гапоненко та Наталії Буксі відповідно протистояли Анна Саргсян і Марія Геворгян. Втім, цього вистачило, аби збірна України виграла матч з рахунком 2,5:1,5.

Чемпіонат світу-2019 в Астані завершиться 14 березня.

ФЕХТУВАННЯ

 

Харлан здобула «срібло» етапу Кубка світу-18/19 в Афінах

Українська шаблістка Ольга Харлан у Афінах (Греція) виграла першу медаль Кубка світу в 2019 році.

Будучи шостим номером світового рейтингу Міжнародної федерації фехтування (FIE), Ольга Харлан розпочала виступ одразу в 1/32 фіналу, де не зазнала проблем з Тетяною Приходько з Казахстану, закінчивши бій з рахунком 15:5, - повідомляє nffu.org.ua.

Далі українка перемогла Елоїзу Пассаро (15:9) з Італії, з таким же рахунком вона обіграла француженку Мано Брюне, а в поєдинку за вихід у півфінал одним ударом виграла у господарки доріжок Теодори Коунтоура (15:14).

В 1/2 турнірної таблиці Ольга Харлан перемогла 17-річну угорку Лізу Пустаї, яка десять днів тому вперше стала чемпіонкою Європи серед юніорів на континентальній першості у Фоджі (Італія).

У фіналі Ольга зустрілася з чинною чемпіонкою світу Софією Поздняковою. У вирішальному поєдинку наша фехтувальниця програла з рахунком 10:15.

Таким чином лідер збірної України вперше в сезоні здобула медаль Кубка світу. Раніше Харлан стала бронзовим призером Гран-прі Каїра (Єгипет).

ФУТБОЛ

 

УПЛ: «Шахтар» розгромив «Карпати», «Динамо» обіграло «Арсенал»

Лідери національної першості здобули впевнені перемоги у 21-му турі чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги.

Донецький «Шахтар» на ОСК «Металіст» у Харкові завдав поразки львівським «Карпатам» - 5:0, а київське «Динамо» обіграло столичний «Арсенал» - 4:0, - повідомляє Укрінформ.

У складі «Шахтаря» відзначилися Віктор Коваленко, який оформив дубль на 6-й та 64-й хвилинах, Микола Матвієнко (35), Майкон (45) і Тайсон (79).

На НСК «Олімпійський» перемогу «Динамо» принесли голи Дениса Гармаша (28, 39), Сідклея (37) та Віктора Циганкова (45+1, з пенальті).

У завершальному матчі 21-го туру ФК «Олександрія» та донецький «Олімпік» обмінялися голами - 1:1. На результативний удар хавбека «Олександрії» Кирила Ковальця, який відзначився на 69-й хвилині, відповів сенегальський форвард «Олімпіка» Матар Діеє (88).

Результати інших поєдинків:

ФК «Маріуполь» - «Чорноморець» (Одеса) - 0:0

«Ворскла» (Полтава) - «Днесна» (Чернігів) - 0:0

ФУ «Львів» - «Зоря» (Луганськ) - 0:0.

Турнірне становище:

«Шахтар» - 54 очки, «Динамо» - 47, «Олександрія» - 37, «Зоря» - 32, «Маріуполь» - 29, «Ворскла» - 28, «Десна» - 28, «Львів» - 27, «Карпати» - 20, «Олімпік» - 19, «Чорноморець» - 16, «Арсенал-Київ» - 11.

Галина Мельник: «Якби я змінила громадянство, рідні мене б не зрозуміли»

Терплячий і справедливий: який він, Дмитро Підручний, наш перший чемпіон світу з біатлону

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers