rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Японія збудує житло для астронавтів на місячній орбіті

Японія збудує житло для астронавтів на місячній орбіті

 

Японія працюватиме над будівництвом житлового модуля для астронавтів на новій космічній станції, яку виведуть на орбіту Місяця.

Про це інформує NHK.

«Американське агентство NASA, японське аерокосмічне агентство JAXA, а також Європейське космічне агентство ESA та інші планують збудувати космічну станцію, яка буде називатися Gateway, до 2026 року», - йдеться у повідомленні.

NASA вже оголосило, чим саме займатимуться учасники проекту будівництва космічної станції, що складається з десяти основних компонентів.

Зокрема, уточнюється, що JAXA і ESA зводитимуть міжнародний житловий модуль. Крім того, JAXA також буде проводити спільно з NASA розробку модулів для доправлення вантажів на місячну станцію.

 

У NASA анонсували повернення астронавтів на Місяць і висадку на Марс

 

Бюджет Національного космічного агентства США у 2020 році зросте на 6%, до 21 млрд доларів.

Це допоможе NASA вже у наступному десятиріччя зробити висадку космонавтів на Місяці, - пише ТСН.

Із такою заявою виступив керівник NASA Джим Бранденстайн. «Ми підемо на Місяць у наступному десятиріччі з інноваційними, новими технологіями та системами, щоб дослідити більше місць на поверхні Місяця, ніж будь-коли раніше», - наголосив він.

«Цього разу, коли ми вирушимо на Місяць, ми там залишимося. Ми будемо використовувати те, що ми дізнаємося на Місяці, для наступного гігантського стрибка - відрядження космонавтів на Марс», - пояснив очільник агентства.

Бранденстайн дав зрозуміти, що до здійснення цих амбітних цілей залучатимуть також «комерційних та міжнародних партнерів». Відбудеться висадження на Місяці орієнтовно у 2028 році, а передуватимуть їй земляні роботи роботів, котрі почнуться вже цьогоріч. Плани ж польотів людей на Марс мають набути реальних обрисів більше, ніж через десять років - у 2030-х.

 

У США протестували двигун українсько-американської ракети Firefly Alpha

 

На тестовому майданчику у м. Бріггс (штат Техас, США) приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провело успішний тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha, запуск якої запланований на грудень 2019 року.

Про це повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу.

Під час вогневого тесту двигун був встановлений на горизонтальному тестовому майданчику, обладнаному для збору даних та аналізу параметрів роботи двигуна. Тестовий пуск двигуна тривав близько 60 секунд. За свідченнями розробників, тест пройшов успішно.

Як пояснив кореспонденту Укрінформу генеральний директор Firefly Aerospace Том Марк'юзік, під час пуску у грудні 2019 року на першому ступені ракети-носія Alpha буде встановлено три такі двигуни.

Firefly Aerospace - приватне аерокосмічне підприємство з офісами у м. Остін (штат Техас, США) та м. Дніпро. Виробництво ракети базується у Техасі, у той час, коли українські співробітники компанії у Центрі досліджень та розробки у Дніпрі розробляють частину обладнання.

2017 року компанію Firefly Aerospace Тома Марк'юзіка, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації Ноосфера та EOS Data Analytics. Відтоді робота над розробкою «Альфи» відновилася.

Компанія планує з 2021 року запускати дві такі ракети на місяць. У планах також розробка важчої ракети «Бета», яка, ймовірно, складатиметься з трьох скомпонованих разом ракет «Альфа».

Ракета-носій Alpha буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1000 кілограмів корисного вантажу. Перший запуск запланований на грудень 2019 року з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнія (США).

 

Apple готується запустити потокове телебачення

 

Новий сервіс пропонуватиме передплату на фільми і серіали провідних світових виробників, а також власну продукцію Apple.

Як припускає Reuters, статися це може вже у квітні.

За даними агентства, новий сервіс пропонуватиме передплату на серіали і фільми виробництва CBS, Viacom і Lions Gate Entertainment, а також власну продукцію Apple (в яку вже вкладено $2 млрд).

Як очікується, презентація нового сервісу відбудеться 25 березня у Театрі Стіва Джобса, розташованому в Купертіно. У запрошенні на цей захід, який компанія розіслала журналістам і експертам, не наводиться жодних подробиць, вказується лише слоган - «It's show time» («Настав час шоу»).

Можливо, що до цього часу Apple завершить переговори зі ще одним виробником популярних серіалів - компанією HBO, й її продукція теж буде доступна передплатникам потокового телебачення.

Крім того, за даними деяких джерел, на презентації можуть презентувати нові планшети iPad, навушники AirPods або бездротову зарядку AirPower.

Як відро гайок може завадити «зоряним війнам» на навколоземній орбіті

Володимир В’ятрович: «Історія – це не той випадок, коли правда може бути десь посередині»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers